ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ώρα Ελλάδας, ώρα Ευρώπης…

Ώρα Ελλάδας, ώρα Ευρώπης…
Ωρα Ελλάδας… Η εξέλιξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό άφησε μια πικρή γεύση....

Ωρα Ελλάδας… Η εξέλιξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό άφησε μια πικρή γεύση.

Ήταν ένα παιχνίδι, που ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τον Αρη, αλλά το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου βρήκε την ομάδα να αφήνει άλλους τρεις βαθμούς στην έδρα της και να χάνει τα όποια βαθμολογικά οφέλη είχε αποκομίσει με το «διπλό» πριν από δύο εβδομάδες στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

Πάντως, ούτε και στον αγώνα αυτόν μπορεί να πει κάποιος ότι ο Αρης δεν πάλεψε και δεν προσπάθησε. Υπήρχε διάθεση, πάθος και καρδιά, όμως από την στιγμή που το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν το προσδοκώμενο, ο στόχος δεν επετεύχθη.

Η ουσία είναι ότι οι «κίτρινοι» σ’ ένα ακόμη παιχνίδι στο κατάμεστο και φλογισμένο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. Σίγουρα οι 28 βαθμοί σε 22 αγωνιστικές και τα 14 γκολ στην επίθεση δεν ικανοποιούν κανέναν. Όμως από την άλλη, τρεις βαθμοί χώριζαν τον Αρη από την πέμπτη θέση πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό, τρεις τον χωρίζουν και τώρα. Οπερ σημαίνει ότι το τρένο των πλέι οφ δεν έχει χαθεί.

Το ζητούμενο βέβαια για την ομάδα είναι –αρχής γενομένης από το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι- να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών και να έχει διάρκεια. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο και να είστε σίγουροι ότι μέχρι να φτάσουμε στο τέλος αυτού του δρόμου πολλά μπορούν να γίνουν, που θα αλλάξουν τις βαθμολογικές ισορροπίες.

Ωρα Ευρώπης… Λίγες ώρες πλέον μας χωρίζουν από τη νέα μεγάλη πρόκληση. Ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία βρίσκεται «προ των πυλών». Αρης vs Μάντσεστερ Σίτι για τους «32» του Europa League. Αναμφίβολα η αποστολή των «κιτρίνων» είναι πολύ δύσκολη. Απέναντί τους θα βρουν μια ομάδα εκατομμυρίων και αστέρων, κατά πολλούς το «υπ’ αριθμόν 1» φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Όλα αυτά σύμφωνα με την ποδοσφαιρική λογική, στην οποία ουκ ολίγες φορές οι «κίτρινοι» έχουν πάει κόντρα.

Μια μεγάλη βραδιά, ένα σπουδαίο ματς. Άλλωστε ο Αρης είναι φτιαγμένος για τα μεγάλα και τα δύσκολα…

Υ.Γ.: Α, και να μην το ξεχάσω… Για τον Αρη ποτέ δεν έχει ανοίξει η… πίσω πόρτα κάποιας τράπεζας, ούτε έχει συνεδριάσει ημέρα Σάββατο η επιτροπή εφέσεων για να ασχοληθεί με την υπόθεση κάποιου ποδοσφαιριστή του…

Υ.Γ. 1: Και να σας θυμίσω… Σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (για όσους δεν την γνωρίζουν…), ο Αρης είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα με βάση τις φετινές του επιδόσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ οι οπαδοί του έχουν πάρει τα εύσημα τόσο για την εντυπωσιακή όσο και για την υποδειγματική τους παρουσία…

Υ.Γ. 2: Απ’ ό,τι φαίνεται ο Σιδηρόπουλος… ξέχασε τις κόκκινες κάρτες στα αποδυτήρια. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού «γλίτωσε» την αποβολή σε τρεις περιπτώσεις (μία στο πρώτο και δύο στο δεύτερο μέρος)….

Υ.Γ. 3: Για όλους εσάς που (ξανα)βρήκατε την ευκαιρία να ξεγράψετε και να απαξιώσετε τον Αρη, προσέξτε μην εκτεθείτε στο τέλος…

Υ.Γ. 4: Α, και μη ξεχάσετε να δείτε και στο παιχνίδι με τους Άγγλους πως παραδίδονται τα μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς και αφοσίωσης…

Υ.Γ. 5: Καλή τηλεθέαση την Τρίτη στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Δ. Πιπερίδης