ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φαβορί ο Καλόπουλος στο ντέρμπι των «αιωνίων»

Φαβορί ο Καλόπουλος στο ντέρμπι των «αιωνίων»
Ο Καλόπουλος αποτελεί την πρώτη επιλογή της ΚΕΔ, για το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Πριν το ντέρμπι των «αιωνίων» ...

Ο Καλόπουλος αποτελεί την πρώτη επιλογή της ΚΕΔ, για το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.
Πριν το ντέρμπι των «αιωνίων» οι έμπειροι και διεθνείς διαιτητές δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και πλέον η ΚΕΔ έχει στο μυαλό της για το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» ως πρώτη επιλογή τον Καλόπουλο.

Σιδηρόπουλος, Τριτσώνης, Σταθόπουλος και Παμπορίδης υπέπεσαν σε σημαντικά λάθη και όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον δύο από τους προαναφερθέντες θα μείνουν για μικρό διάστημα στο «ψύγειο».

Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ ο Παμπορίδης ήταν φανερά επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία του αλλά και την επίθεση που είχε δεχτεί σε τοπικό αγώνα πρωταθλήματος στο Κιλκίς. Στον πειθαρχικό έλεγχο έδειξε… ατολμία τόσο στη φάση του Σιμάο με τον Ντιοπ όσο και σε αυτή του Μανωλά με τον Λέτο. Επίσης ο βοηθός Σωτηρόπουλος παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος και ανέκοψε αναίτια τον Μπλάνκο. Πάντως δεν κινδυνεύει με τιμωρία.

Στο «Κλ. Βικελίδης» ο Σιδηρόπουλος υπέπεσε σε σημαντικά λάθη, αλλά σώζεται από την επικράτηση των «ερυθρολεύκων». Το βασικότερο ήταν πως δεν έδωσε πέναλτι στο 48’ όταν ο Πρίττας κράτησε τον Ριέρα από το χέρι. Επίσης έκανε λάθη στον πειθαρχικό, αφού ο Ιμπαγάσα θα μπορούσε να είχε δεχτεί την δεύτερη κίτρινη κάρτα σε δύο περιπτώσεις και να αποβληθεί ακόμα και όταν το σκορ ήταν 1-0 για τους γηπεδούχους.

«Μούσκεμα» τα έκανε ο Τριτσώνης με τους βοηθούς του στο θεσσαλικό ντέρμπι. Ο Αθηναίος διαιτητής χρεώνεται τον μη καταλογισμό του πέναλτι υπέρ της Λάρισας στο 28’ (μαρκάρισμα Ντολεζάι πάνω στον Τσιμπάμπα), ενώ νωρίτερα θα μπορούσε να αποβάλει τον Βενετίδη με απευθείας κόκκινη κάρτα σε αντιαθλητικό μαρκάρισμα (πήρε κίτρινη κάρτα).
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός Βόλου πετυχαίνει κανονικό γκολ με τον Ουμπίντες, αλλά ο Γουργιώτης το ακυρώνει λανθασμένα. Όμως και στο πρώτο τέρμα του Ολυμπιακού Βόλου υπάρχει λάθος, καθώς είναι φανερό ότι ο Μπρέσκα δεν καλύπτεται, όμως ο Ακρίβος έκανε λάθος. Τα περισσότερα τα κατέγραψε στην έκθεση του ο παρατηρητής Α. Σίπκας και δύσκολα θα τη γλιτώσει η τριάδα.

Σε σοβαρό λάθος υπέπεσε και ο Γιώργος Σταθόπουλος στη Νέα Σμύρνη. Δεν έδωσε πέναλτι στο 32’ (το μετέτρεψε σε φάουλ), όταν ο Τσότσαλιτς ανέτρεψε τον Αθανασιάδη. Επίσης ανέχτηκε τις… κοκορομαχίες των Ριέρα, Γκαρσία, αφού θα έπρεπε να τους αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όπως και τον Τσιρίλο με απευθείας κόκκινη. Η βαθμολογία του Αχαιού διαιτητή είναι… ψαλιδισμένη αλλά πλέον η ΚΕΔ θα αποφασίσει για την τιμωρία του.

Το μεσημέρι της Κυριακής οι δυο διαιτησίες σε Καυτανζόγλειο και Κέρκυρα ήταν πολύ καλές. Ο Μιχάλης Τσινιάρης στη Θεσσαλονίκη και ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος στην Κέρκυρα πέρασαν απαρατήρητοι.

Ο Ηλίας Σπάθας στην Ξάνθη ήταν εντυπωσιακός και ο παρατηρητής Δημήτρης Νταμπώσης του έβαλε υψηλή βαθμολογία.

Στο Παγκρήτιο ο Δημήτρης Θάνος ήταν καλός. Αποδείχτηκε ότι σωστά δεν έδωσε πέναλτι στην πτώση του Βερμπακόφσκις σε καθαρό μαρκάρισμα του Πετκάκη, κάτι που πιστοποίησε και ο παρατηρητής Γ. Μαζαράκης.