ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πολέμης: «Απαραίτητη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου»

Πολέμης: «Απαραίτητη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου»
Στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους...

Στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ τουλάχιστον έχει καταλήξει ο Αδαμάντιος Πολέμης, ωστόσοτο θέμα είναι η πηγή από την οποία θα προκύψουν τα χρήματα αυτά.

Σημαντικός παράγοντας θα είναι η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League την επόμενη σεζόν καθώς θα μειωθούν κατά πολύ τα έξοδα του συλλόγου. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρξει συμφωνία να μπει ο κάθε μέτοχος ανάλογα με το ποσοστό του, ενώ σημαντικό θέμα είναι και το τι θα γίνει με το 25% των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αφού ο ίδιος είχε τονίσει πως θα λειτουργεί ως μέτοχος του 30%, ενώ κατέχει το 54.7%. Σε μία ΑΜΚ 15 ή 20 εκατ. ευρώ θα πρέπει να βάλει δηλαδή μίνιμουμ 9 εκατ. ευρώ ή ακόμα και κοντά στα 12 εκατ. ευρώ.

Σε αυτόν πέφτει το βάρος, διότι, για παράδειγμα, αν αποφασιστεί ΑΜΚ 15 εκατ. ευρώ στο προσεχές Δ.Σ., ο Βγενόπουλος θα κληθεί να βάλει κοντά στο 1,8 εκατ. ευρώ και οι Πατέρας, Γιαννακόπουλος και η τριανδρία Ξυλά, Νίκα, Πολέμη από 900.000 ευρώ περίπου.

Σε περίπτωση που δεν γίνει ΑΜΚ, τότε στον Παναθηναϊκό θα κληθούν να στραφούν σε άλλες λύσεις, όπως για παράδειγμα την πώληση παικτών.

Προβληματισμός για τη δεξιά πλευρά

Οι τραυματισμοί των Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και Στέργου Μαρίνου έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού του αδυνατίζουν τη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Ο Λάζαρος ήταν βασικός στα τελευταία ματς αλλά η κάκωση που υπέστη στους συνδέσμους τον καθιστά εξαιρετικά αμφίβολο για το ντέρμπι, ενώ και ο Μαρίνος δύσκολα θα προλάβει.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, μοναδική λύση απομένει ο Σίντνεϊ Γκοβού, ο οποίος ωστόσο θα μπει σήμερα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ύστερα από απουσία οκτώ ημερών λόγω της εγχείρησης στα δόντια και η φυσική του κατάσταση αποτελεί ερωτηματικό.