ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Να τους κάνουμε να υποφέρουν!»

«Να τους κάνουμε να υποφέρουν!»
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα του Παναθηναϊκού...

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα «Εξέδρα», στην οποία αναφέρεται στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο χτίσιμο του νέου Ολυμπιακού, στον Βαγγέλη Μαρινάκη και σε άλλα θέματα.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

«Ξέρουμε το στυλ του παιχνιδιού. Ξέρουμε το στυλ του αντιπάλου. Ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε και τι πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε. Μόνο που πρέπει να προσέξουμε λίγο κάθε παίκτη ξεχωριστά. Μεμονωμένες περιπτώσεις ψάχνουμε δουλεύοντας αυτή την αναμέτρηση. Να τους κάνουμε να υποφέρουν» δήλωσε με αφορμή το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Επίσης, εξήγησε γιατί επέστρεψε στον Ολυμπιακό:
«Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν επαφές και πριν επιστρέψω. Μου τηλεφώνησαν πέρυσι μια φορά όταν ήμουν στην Βιγιαρεάλ. Δεν μπορούσα να αφήσω την ομάδα. και στην συνέχεια όταν είχα φύγει. Δεν μου αρέσει να αλλάζω ομάδα μέσα στην ίδια σεζόν όμως. Και όταν έφυγα από την Βιγιαρεάλ ήταν το ίδιο. Δεν ήθελα να δουλέψω ξανά μέχρι το τέλος της σεζόν. Στην Ελλάδα είναι αλήθεια ότι είχα αποφασίσει να μην επιστρέψω. Πέρασαν όμως κάποιοι μήνες. Τον Αύγουστο που η ομάδα μας είχε αποκλειστεί ήδη από την Ευρώπη και έγινε μια σοβαρή συζήτηση το αποφάσισα. Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τον Ολυμπιακό. Τώρα γιατί επέστρεψα; Ελπίζω να μη χάλασα την πρώτη μου παρουσία επιστρέφοντας. Ήξερα όμως που έρχομαι. Γνώριζα επιστρέφοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι πάντα μια μεγάλη ομάδα που θέλει να κερδίζει. Υπήρχε ρίσκο, δεν το κρύβω, γιατί η ομάδα πέρυσι είχε τερματίσει πέμπτη στο πρωτάθλημα. Και γιατί είχαν γίνει πάρα πολλές μεταγραφές. Ξεκινούσε κάτι από την αρχή».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για το αριθμό των ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα και στους «ερυθρόλευκους»:
«Γίνεται. Με πολύ υπομονή γίνεται. Θέλει όμως δουλειά και χρόνο. Η Ελλάδα έχεις πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές. Αν ο Ολυμπιακός, αλλά και οι άλλες ομάδες, έχουν δική τους σχολή, εκτός του ότι θα βοηθήσουν την προσπάθεια τους και θα βγάλουν παίκτες, θα βοηθήσουν την εθνική ομάδα. Για να σταματήσουν να υπάρχουν τόσοι ξένοι, θα πρέπει να δουλέψεις. Να βγάλεις δικούς σου ποδοσφαιριστές. Να δημιουργήσεις με υπομονή».

Συμπλήρωσε με την γενικότερη άποψη του για την Super League:
«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει καλύτερες προοπτικές από ότι όλοι πιστεύουμε. Γιατί υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες. Και κυριαρχεί το πάθος. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις στην Ελλάδα, γιατί υπάρχει αυτό το πάθος. Οι φίλαθλοι αγαπούν πολύ τις ομάδες τους και αυτό είναι ιδιαίτερο στοιχείο. Αυτό που λείπει είναι ο ανταγωνισμός. Πρέπει να οργανωθούν καλύτερα. Και να παίξουν με καλύτερο ρυθμό. Υπάρχουν ομάδες φέτος, για παράδειγμα που μου αρέσει το παιχνίδι τους. Ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα. Ο Ατρόμητος. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά στην βαθμολογία γιατί έχει καλού επιθετικού. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους προπονητές δημιουργεί το πρόβλημα. Πρέπει να δίνεις χρόνο. Ο Εργοτέλης μόνο έχει τον ίδιο προπονητή πολλά χρόνια. Πέντε χρόνια. Μεγάλο διάστημα και για την Ισπανία».

Τέλος, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναφέρθηκε στον Φετφατζίδη:
«Μας έχει βοηθήσει πολύ. Είμαι ευχαριστημένος. Δουλεύει καλά. Προσπαθεί πολύ. Θέλω να προσπαθήσει και άλλο όμως. Και να παίξει καλά σε μεγάλα παιχνίδια. Υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός. Τώρα δεξιά παίζει ο Μιραλάς. Είναι και ο Ζαϊρί που προσπαθεί να κρατήσει τη θέση του. Είναι ο Ρόμενταλ. Για αυτό πρέπει να δείχνεις αποφασισμένος να κρατήσεις τη θέση σου στην ενδεκάδα όταν παίρνεις μια ευκαιρία».