ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το σχέδιο Βαλβέρδε για το ντέρμπι

Το σχέδιο Βαλβέρδε για το ντέρμπι
Ο Ραφίκ Τζεμπούρ θα αποτελέσει όπως φαίνεται την επιθετική αιχμή του...

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ θα αποτελέσει όπως φαίνεται την επιθετική αιχμή του Ολυμπιακού στο «αιώνιο» ντέρμπι, ωστόσο ο Αλγερινός στράικερ θα έχει στη συμπαράσταση των Νταβίντ Φουστέρ από πίσω του, Άλμπερτ Ριέρα αριστερά και Κέβιν Μιραλάς δεξιά, σύμφωνα με τα πρώτα σχέδια του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Οι συνεχόμενες αλλαγές θέσεων μεταξύ Τζεμπούρ και Μιραλάς ή Μιραλάς και Ριέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες και με αυτόν τον τρόπο θα «ξεκλειδώσει» η αντίπαλη αμυντική διάταξη.

Συγκεκριμένα, ο Πάρντο θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Α.Παπαδόπουλο και Ραούλ Μπράβο να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Ιμπαγάσα και Μοντεστό θα είναι τα δύο κεντρικά χαφ, ο Μιραλάς θα πάει δεξιά, ο Ριέρα αριστερά, ενώ ο Φουστέρ θα είναι πίσω από τον Τζεμπούρ.

Ο βάσκος τεχνικός έδωσε εντολές για συντηρητικό πρόγραμμα προπονήσεων στους Μοντεστό, Ιμπαγάσα, Ραούλ Μπράβο και Μέλμπεργκ, όπως και τους Ριέρα, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Τοροσίδη, ώστε να παρουσιαστούν πιο «φρέσκοι» στο ντέρμπι.

Προεδρικές «ντόπες»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναμένεται να μοιράσει έξτρα πριν στους παίκτες του Ολυμπιακού κάτι ανάλογο που είχε πράξει και στο ντέρμπι του πρώτου γύρου, όταν και αν επικρατούσαν οι «ερυθρόλευκοι» θα έπαιρναν 400.000 ευρώ. Τώρα που με νίκη ουσιαστικά «κλειδώνει» το πρωτάθλημα, το χρηματικό ποσό που βγει από την τσέπη του μεγαλομετόχου των Πειραιωτών αναμένεται να είναι τουλάχιστον ανάλογο.