ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαχλάς: «Έχουμε προβλήματα επιβίωσης»

Μαχλάς: «Έχουμε προβλήματα επιβίωσης»
O Νίκος Μαχλάς παραχώρησε πριν λίγη ώρα συνέντευξη τύπου με αφορμή το θέμα αδειοδότησης...

O Νίκος Μαχλάς παραχώρησε πριν λίγη ώρα συνέντευξη τύπου με αφορμή το θέμα αδειοδότησης που έχει προκύψει στην ομάδα του ΟΦΗ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΟΦΗ:

« Τα πράγματα στην ομάδα είναι πολύ δύσκολα. Δυστηχώς η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο δύσκολη και α πρέπει να βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας. Όποιος είναι στην ομάδα είτε μέσα. είτε όχι, πρέπει να προσφέρει ότι μπορεί. Η ομάδα δεν ανήκει σε κανέναν μας, ούτε σε μένα. Ο στόχος μας είναι να μπουν χρήματα και να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δίνουμε έναν αγώνα επιβίωσης από την αρχή της χρονιάς. Διαχειριζόμαστε χρέη και πολλά άλλα πράγματα που δυσκολεύουν την ομάδα καθημερινά. Αυτό θέλουμε να το γνωρίζει καλά ο κόσμος. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία. Θέλω να επισημάνω πως αν ο ΟΦΗ είναι μια γροθιά ενωμένη και οι φίλαθλοι γίνουν περισσότεροι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Κοιτάμε πως θα τα βγάλουμε εις πέρας.

Για το θέμα αδειοδότησης: «Ήρθε το θέμα της αδειοδότησης για να μας θυμίσει τα προβλήματά μας. Ειλικρινά εύχομαι να πραγματοποιηθεί ο στόχος μας αλλιώς η ομάδα δεν έχει μέλλον, αυτό θέλω να το γνωρίζετε. Με τον κόσμο που έχει στο πλευρό της η ομάδα και με την ιστορία που έχει μπορεί να τα καταφέρει».

Για το κάλεσμα στον κόσμο που αγαπά την ομάδα: «Ελάτε στο πλευρό μας .Κάνω κάλεσμα σε όλους ότι πρέπει να είμαστε μία γροθιά για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα. Χωρίς την συμπαράσταση όλων μας δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον στην ομάδα».

Για τους επιχειρηματίες που περιμένει να στηρίξουν την ομάδα: «Πιστεύω ότι οι επιχειρηματίες μπορούν να στηρίξουν την ομάδα. Δεν μπορεί ένα ολόκληρο νησί σαν την Κρήτη να μην μπορεί να στηρίξει την ομάδα που έχει προσφέρει τόσες χαρές σε όλους.

Για τον κ. Χαλκιαδάκη: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Χαλκιαδάκη και την εταιρία του για την προσφορά του μέχρι στιγμής αλλά και στο μέλλον. Τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως».Για την ομάδα συνολικά πρόσθεσε: «Πρέπει να κοιτάμε το συμφέρον της ομάδας για να προχωρήσει. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα μπει σε ισχύ στις επόμενες μέρες. Να ξέρετε ότι έρχονται δύσκολες μέρες. Μας μένει ένας μήνας και κάτι ακόμα ςπολ΄θυ ιδιαίτερος και πρέπει να βγούμε από το αδιέξοδο. Χρειαζόμαστε στήριξη από όλους».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν: «Από την αρχή δίνουμε μεγάλο αγώνα και τα προβλήματα είναι τεράστια. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας πως μπορούμε να τα καταφέρουμε για αυτό και βρισκόμαστε εδώ. Μπορεί κάποιοι να ακούνε για μεταγραφές και να νομίζουν ότι όλα είναι καλά στην ομάδα. Ξέρω πολύ καλά ότι είναι δύσκολες οι εποχές και υπάρχει κρίση όμως όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε όσο μας είναι δυνατόν».

Για την βαθμολογική θέση του ΟΦΗ: «Το ότι είμαστε ψηλά στη βαθμολογία μας δίνει δύναμη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι δίνουμε αγώνα επιβίωσης. Έχουμε την ομάδα ψηλά και η άνοδος στην Super League είναι ο μοναδικός μας στόχος».

Για τα έσοδα της Football League: «Η Β’ Εθνική έχει πολύ ελάχιστα έσοδα και αυτό το έχω ξαναπεί. Τα προβλήματα της ομάδας είναι τεράστια. Δεν είναι αρκετά υα χρήματα που κερδίζουμε για να λύσουμε το πρόβλημα που έχουμε. Αν δεν έχεις ξεχρεώσει τα χρέη σου δεν μπορείς να πάρεις αδειοδότηση. Είναι δύσκολη στιγμή. Είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να παίζουμε στην A’ κατηγορία».

Για την ξεκάθαρη θέση των διοικούντων προς τον κόσμο: «Τα προβλήματα τα αναφέρουμε στον κόσμο μας γιατί θέλουμε να γνωρίζει. Ποτέ δεν κρύψαμε τίποτα. Τα πάντα είναι στο φως. Είμαστε ομάδα του κόσμου. Όλοι την αγαπάμε και δεν κρύβουμε τα προβλήματα για κανέναν λόγο».

Για το χρέος: «Ένα χρέος 2 εκατ. δεν είναι καταστροφή. Ο κόσμος μας είναι στο πλευρό μας αλλά χρειαζόμαστε οικονομική στήριξη. Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα με ψηλά το κεφάλι. Είμαστε η καλύτερη επαρχιακή ομάδα τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι σίγουρο. Έχουμε τα περισσότερα μέλη σαν επαρχιακή ομάδα».

Στη συνέχεια, θέση στο θέμα πήρε ο Βασίλης Ξηνέρης (Πρόεδρος του ερασιτέχνη ΟΦΗ) ο οποίος δήλωσε: «Ο κόσμος πρέπει να συσπειρωθεί ακόμα περισσότερο και να βοηθήσει όσο μπορεί την ομάδα. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του. Το γρηγορότερο πρέπει να γίνει μία αύξηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ για να βγει η ομάδα από την δύσκολη θέση που βρίσκεται».

Ο Νίκος Μαχλάς συνέχισε αμέσως μετά λέγοντας: «Με την βοήθεια άλλων δεν φοβάμαι τίποτα. Ξέρετε πολύ καλά ότι όλοι κυνηγάνε αυτήν την ομάδα. Σίγουρα όλοι οι μέτοχοι πρέπει να κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτό το κομμάτι. Τα οικονομικά προβλήματα είναι τέτοια που δε λύνονται εύκολα όμως αν συσπειρωθούμε μπορούμε. Αν μπορέσουμε να καλύψουμε το 1,7 εκατομμύρια ευρώ που έχουμε κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για επιτυχία».

Για το πώς θα μαζευτούν τα χρήματα: «Το θέμα μας είναι το πως μαζεύονται το γρηγορότερο δυνατό. Με τα 2 εκατομμύρια που ζητάμε να καλυφθούν μπορούν να λύσουν το 80% των προβλημάτων της ομάδας. Δεν υπάρχει ομάδα που να μην χρωστάει στην Ελλάδα και κυρίως στην Β΄ Εθνική. Χρειαζόμαστε από όλους βοήθεια. Από όποιον θέλει να βοηθήσει. Ο πιο γρήγορος και σωστός τρόπος είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Πρέπει να αγοραστούν μετοχές. Έχουνε γίνει κάποιες προσπάθειες να αγοραστούν κάποιες μικρές μετοχές. Δεν έχει σημασία ποιος μέτοχος θα πάει πρώτος και ποιος δεύτερος δεν έχει σημασία. Και εγώ προσωπικά κάνω προσπάθειες . Δίνω μάχες καθημερινά. Σε ένα μήνα αν δεν έχουμε τα χρήματα που θέλουμε δεν θα υπάρχει ο σύλλογος».

Για τον ΟΦH και τις άλλες ομάδες: «Ο ΟΦΗ είναι υπόθεση όλων… ! Όχι μόνο δικιά μου. Δεν έχει μόνο η ΠΑΕ ΟΦΗ τέτοια προβλήματα, είναι και άλλες ομάδες που έχουν προβλήματα. Υπάρχουν ομάδες Super League που έχουν διπλάσια και τριπλάσια προβλήματα από ότι εμείς. Έχουμε όλες τις υποδομές για να είμαστε στην Super league. Είμαστε από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα σε μέλη».

Για τα προβλήματα : «Δεν τα λέω τώρα αυτά. Από πέρυσι έχω αναφέρει τα προβλήματα της ομάδας. Από την στιγμή που δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας θα μπορούσε να έρθει κάποιος να πάρει την ομάδα. Μάλλον όμως δεν υπάρχει. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν αλλά όχι να γίνουν μεγαλομέτοχοι. Με 2-3 εκατομμύρια λύνονται τα προβλήματα της ομάδας πλήρως. Με 1 εκατομμύριο συνεχίζει μέχρι τέλος της σεζόν η ομάδα χωρίς να την αγγίξει άνθρωπος. Με δύο εκατομμύρια μπορείς να ξεφύγεις και να βλέπεις τον κόσμο με διαφορετικό μάτι. Δίνουμε αγώνα για να μπορέσουμε να πληρώσουμε συμβόλαια παικτών.Θέλουμε να ξέρει ο κόσμος ότι έχουμε αγώνα. Το Σαββατοκύριακο είναι η καλύτερή μου γιατί επικεντρώνομαι μόνο στο να κερδίζει η ομάδα. Δεν δανειοδοτούν οι τράπεζες με χρέη».

Για την βοήθεια του δημάρχου (Γιάννης Σκουράκης, Δήμαρχος Ηρακλείου): «Θα γίνουνε κάποιες συζητήσεις και αν μπορέσουν να βοηθήσει ο Δήμος θα το κάνει».

Ο Νίκος Μαχλάς ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Το σημαντικότερο είναι η ομάδα. Ο μόνος στόχος είναι η άνοδος στη Super League. Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε μία άνοδο και η ομάδα πάει καλά. Αν είναι κόσμος, διοίκηση και παίκτες ενωμένοι θα πάμε καλά. Ο προπονητής και οι παίκτες είναι αυτοί που μας φέρνουν τα αποτελέσματα. Τους πιστεύουμε. Πρέπει να κατακλείσουμε το γήπεδο και να δείξουμε σε όλους το πόσο αγαπάμε τον ΟΦΗ. Ευχαριστώ όλους σας».

Ο Χρήστος Μιχαλόπουλος (Μέλος του διοικητικού συμβουλίου) μίλησε με την σειρά του λέγοντας: «Το σημαντικό έχει να κάνει με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Είναι αρκετά δύσκολο αλλά πρέπει να μαζευτεί το ποσό. Είναι πολύ δύσκολο μέσα σε έναν μήνα να μαζευτεί αυτό το ποσό αλλά πρέπει. Αν βάλουν οι επιχειρηματίες από 50.000 ευρώ θα απορροφηθεί αυτό το ποσό όπως έγινε και πέρυσι. Μπορεί να συμβάλλουν όλοι οι μέτοχοι σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να γνωρίζει τι συμβαίνει στην ομάδα». Και συνέχισε τονίζοντας « Μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος 20 ευρώ και ένας άλλος 6.000. Σημασία έχει να βοηθήσουν όλοι αυτό που μπορούν. Είναι υπόθεση όλων. Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αν συμμετάσχουν όλοι στην αύξηση πρέπει να καλυφθεί το ένα εκατομμύριο. Αν υπάρξει κάποιος που θα βάλει τα χρήματα θα αποχωρήσω από το διοικητικό συμβούλιο και θα μπεί ο άνθρωπος που θα βάλει τα χρήματα για να διαχειριστεί εκείνος το ποσό».