ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πιλάβιος: «Δεν παριστάνω τον Τσάρο»

Πιλάβιος: «Δεν παριστάνω τον Τσάρο»
Την ανάγκη να προχωρήσουν σημαντικές αλλαγές στην ΕΠΟ, ώστε αφενός να γίνεται το σωστό...

Την ανάγκη να προχωρήσουν σημαντικές αλλαγές στην ΕΠΟ, ώστε αφενός να γίνεται το σωστό, αφετέρου να αποφεύγονται τα κακόπιστα σχόλια, τόνισε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Σε δηλώσεις του στον ΝΟVAΣΠΟΡ FM 94,6 o πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε εκτεταμένα στην «εβδομάδα των Παθών» όπως την χαρακτήρισε για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ενώ τόνισε πως εστιάζει την προσπάθειά του να λειτουργήσει ένα «μαγαζί» χωρίς να παριστάνει τον Τσάρο, αρνούμενος ότι η συγκεκριμένη φράση αποτελεί υπονοούμενο.

«Προσπαθώ πολλές φορές το καταφέρνω μερικές όχι, να είμαι πρόεδρος και όχι γενικός διευθυντής ή γενικός γραμματέας. Αν έκανα όλα αυτά, δεν θα μου έφταναν 24 ώρες. Τέτοιους ισχυρισμούς ακούω. Ότι για όλα φταίει ο Πιλάβιος, ή δεν ασχολείται ο Πιλάβιος, από όσους κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν παριστάνω τον τσάρο, εστιάζω την προσπάθειά μου να προσπαθήσω να λειτουργήσω ένα μαγαζί», είπε.

Είπε πως ίσως η λύση για το θέμα των ημερομηνιών που ανακοινώνονται οι αποφάσεις της ΕΠΟ να είναι η συρρίκνωση των επιτροπών που δικάζουν και παραδέχτηκε ότι υπάρχει μια ελαστικότητα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Για την υπόθεση των στημένων αγώνων, είπε ότι δεν έχει κρυφτεί σε κάποιο ντουλάπι, αλλά αντίθετα έχει προχωρήσει στην ποινική δικαιοσύνη γιατί η Πολιτεία έχει μεγαλύτερη ευχέρεια ελέγχου (τηλεφωνικών συνομιλιών, λογαριασμών κ.λπ.) αλλά και προστασίας μαρτύρων.

Για την «φωτογραφική διάταξη» της μεταγραφής του Κοτσόλη όπως χαρακτηρίστηκε είπε πως είναι διεθνής πρακτική να διευκολύνονται οι άνεργοι ποδοσφαιριστές και πρόσθεσε πως μόνο στην Ελλάδα «σκοτώνονται» οι καλές προθέσεις.

Δεσμεύτηκε εξάλλου πως θα σκεφτεί το ενδεχόμενο να δημοσιοποιεί η ΕΠΟ τα χρέη των ομάδων ανά εξάμηνο ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Τόνισε δε πως δεν συνομιλεί ιδιωτικά με τις ομάδες που έχουν χρέη, αλλά προσπαθεί να λειτουργεί ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας και όχι ως γενικός διευθυντής και γενικός γραμματέας της.

«Δεν είμαι τσάρος», είπε χαρακτηριστικά, αρνήθηκε όμως ότι η συγκεκριμένη φράση αποτελεί υπονοούμενο για κάποιον άλλον.

Αρνήθηκε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης «μπούκαρε» στην ΕΠΟ μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας του Μιραλάς και είπε πως είχε κάθε δικαίωμα να βρεθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας, αφού εκτός από πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα είναι και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ.

Για την διαιτησία είπε πως θεωρεί ότι έχει κάνει βήματα μπροστά, παρά τα «κραχτά» λάθη που έχουν κάνει έμπειροι διαιτητές και τόνισε πως η συνωμοσιολογία είναι το Νο 1 στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρόσθεσε δε, πως αν έρθει οδηγία από την ΦΙΦΑ για να μπει στις Επιτροπές Διαιτησίας κάποιος παράγοντας της Λίγκας, τότε σαφώς και θα ακολουθήσει τη συγκεκριμένη οδηγία.

Αρνήθηκε πως ήταν «φτωχή» η γιορτή για τον Οτο Ρεχάγκελ, ειδικά στην συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία, ανακοίνωσε πως θα δοθεί το όνομα του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή στο προπονητήριο των εγκαταστάσεων στο Γουδή ενώ τόνισε ότι εξεπλάγη με την απουσία του Βασίλη Γκαγκάτση από την τελετή την οποία απέδωσε σε «υπηρεσιακή παράλειψη».