ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Σαχτάρ «άλωσε» την Ρώμη!

Η Σαχτάρ «άλωσε» την Ρώμη!
Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε σήμερα η Σαχτάρ που επικράτησε στο...

Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε σήμερα η Σαχτάρ που επικράτησε στο «Ολίμπικο» της Ρόμα με σκορ 3-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Περότα (28΄) και μείωσαν με τον Μενέζ (61΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Ζάντσον (29΄), Ντάγκλας Κόστα (36΄) και Λουίζ Αντριάνο (41΄).

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 28΄ όταν μετά από μια πολύ καλή σέντρα του Ταντέι στο δεύτερο δοκάρι, ο Περότα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πιατόφ. Πριν όμως προλάβουν καλά καλά να πανηγυρίσουν παίκτες και οπαδοί της Ρόμα η Σαχτάρ αντέδρασε. Ήταν το 29ο λεπτό όταν ο Ζάντσον πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή των Ιταλών και το σουτ που επιχείρησε χτύπησε στον Ντε Ρόσι, πριν καταλήξει στα δίχτυα του Ντόνι. Επτά λεπτά αργότερα (36΄) η ομάδα της Ουκρανίας πήρε το προβάδισμα με τέρμα του Ντάγκλας Κόστα, για να κλείσει ένα ονειρεμένο ημίχρονο για την Σαχτάρ με τρίτο τέρμα (3-1), του Λουίζ Αντριάνο στο 41΄.

Η Ρόμα πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να μειώσει στο 61΄ με εξαιρετικό τέρμα του Μενέζ, ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση.

Ρόμα - Σαχταρ Ντόνετσκ 2-3
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μανουέλ Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Κασέτι, Περότα, Μενέζ - Τσιγκρίνσκι, Λουίς Αντριάνο, Πιατόφ, Ρακίτσκι

Οι συνθέσεις:

ΡΟΜΑ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ντόνι, Κασέτι, Μεξές, Ν. Μπουρντίσο, Ρίισε (46΄ Καστελίνι), Ταντέι, Ντε Ρόσι, Περότα, Μενέζ, Τότι, Βούτσινιτς (68΄ Μποριέλο)

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόφ, Σρνα, Τσιγκρίνσκι, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν, Ντάγκλας Κόστα (66΄ Εδουάρδο), Ζάντσον (86΄ Τεϊσέιρα), Γουίλιαν, Λουίς Αντριάνο, Μχιταριάν (78΄ Βίτσενετς)