ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όταν η ΑΕΚ ακόμα συγκινεί...

Όταν η ΑΕΚ ακόμα συγκινεί...
Αυτό που μπορεί να κρατήσει ζωντανή την ΑΕΚ, είναι ο κόσμος της....

Αυτό που μπορεί να κρατήσει ζωντανή την ΑΕΚ, είναι ο κόσμος της. Η αλήθεια των μικρών παιδιών μπορεί να κρατήσει ζωντανό τον “κιτρινόμαυρο” οργανισμό

Οι τελευταίες ημέρες είναι μαρτύριο για όποιον ασχολείται με την ΑΕΚ. Εκτός πραγματικού στόχου, εκτός διεκδίκησης τίτλου, απλός παρατηρητής της μάχης που ετοιμάζεται να διεξαχθεί το Σάββατο. Με αποκούμπι τον – μακρινό – στόχο του κυπέλλου και των ημιτελικών με τον ΠΑΟΚ. Οι απογοητεύσεις συνεχόμενες σε όλα τα επίπεδα.

Ακόμα και τώρα πάντως, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, υπάρχουν ακόμα κάποιες μοναδικές στιγμές που εμφανίζουν το “κιτρινόμαυρο” μεγαλείο σε όλη την έκταση του. Κινήσεις που αποδεικνύουν το τεράστιο μέγεθος του συλλόγου και πείθουν, πως ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η ΑΕΚ μπορεί να συγκινεί.

Αφορμή για τις συγκεκριμένες αναφορές αποτέλεσαν μικρά στιγμιότυπα από τη παρουσία της ΑΕΚ στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου “Αγία Σοφία”. Μπορεί για κάποιους να θεωρείται ρουτίνα και κάτι βαρετό, αλλά η αλήθεια των μικρών παιδιών είναι αυτή που μπορεί να δώσει όραμα στην Ενωση. Η εικόνα ενός μικρού παιδιού, που σηκώθηκε και άφησε πίσω τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, έβαλε γεμάτο καμάρι τις παντόφλες με το σήμα της ΑΕΚ και περίμενε καρτερικά να υποδεχθεί τους ήρωες του, είναι κάτι συγκλονιστικό. Για όποιον μπορεί να βγάλει τσίμπλες οπαδικές και αγκιλώσεις που δεν οδηγούν πουθενά, μπορεί να καταλάβει το μεγαλείο της ψυχής.

Ξέρετε, αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κρατούν την ΑΕΚ στον αφρό. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που βιώνει ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια, αυτές οι μικρές κινήσεις είναι που κάνουν τη διαφορά. Που κρατούν όρθιο το οικοδόμημα. Δεν θέλω να μαυρίσω τη ψυχή κανενός, αλλά εθελοτυφλεί όποιος δεν βλέπει πως η συρρίκνωση της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια δεν γίνεται πλέον με βήματα, αλλά με...άλματα. Σε όλα τα επίπεδα: ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτεχνική. Ολοι μπλοκαρισμένοι μέσα σε προβλήματα και αμαρτίες του παρελθόντος.

Αυτό που μπορεί να κρατήσει ζωντανή την ΑΕΚ, είναι ο κόσμος της. Η αλήθεια των μικρών παιδιών, η αγνότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα πράγματα, μπορεί να κρατήσει ζωντανό τον “κιτρινόμαυρο” οργανισμό. Το ζήτημα είναι η ΑΕΚ να συμπεριφέρεται ως μεγάλη ομάδα. Να επιβάλει προς όλους σεβασμό ή φόβο. Οταν θα το πετύχει ξανά αυτό σε απόλυτο βαθμό, τότε θα μπορεί να βρει ξανά τη θέση της στον ελληνικό αθλητισμό. Θα πάψει να έχει στόχο την...τρίτη θέση στο ποδόσφαιρο, την αποφυγή του υποβιβασμού στο μπάσκετ και θα σταματήσει να αναζητά διακρίσεις μόνο στο γυναικείο βόλεϊ και το χάντμπολ.

Υ.Γ.: Το ανέφερα και σε προηγούμενα σχόλια, το επαναλαμβάνω και σήμερα με αφορμή τις νέες τρομερές ατάκες του Χιμένεθ. Αποτελεί μέγα ζήτημα για την ΑΕΚ να αποβάλει την αμφιβολία του Ισπανού. Να χαράξει μαζί του πλάνο και συγκεκριμένη στρατηγική, ώστε να βαδίσει τον επόμενο χρόνο. Οσο αυτή η κατάσταση διατηρείται, η μόνη χαμένη είναι η ΑΕΚ.

Υ.Γ.1: Για να ηρεμήσουν και οι...Μπλανκολάγνοι, θα κατατεθεί η νέα βελτιωμένη πρόταση από τη πλευρά της ΑΕΚ. Βέβαια, αυτό που θα έχει ενδιαφέρον μετά, είναι να δείξει έμπρακτα ο Αργεντινός, πόσο πολύ θέλει να παραμείνει στον σύλλογο. Γιατί στα λόγια είναι εύκολο να το λες και να πετάς κατηγορίες για όλους και για όλα.

Υ.Γ.2: Πήραν χαμπάρι στο ΟΑΚΑ τι γίνεται και έσπευσαν να συναντηθούν με την ΑΕΚ. Στο τέλος πιστεύω πως θα βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα και η Ενωση θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί ως έδρα για την επόμενη σεζόν το Ολυμπιακό στάδιο. Είναι πολλές οι δεσμεύσεις που υπάρχουν ανάμεσα στην ΑΕΚ και το ΟΑΚΑ, για να υπάρξει κάτι τελείως διαφορετικό.

Υ.Γ.3: Οποιος παρακολούθησε τη ματσάρα της Μπαρτσελόνα με την Αρσεναλ, σίγουρα θα αισθάνεται πολύ δυστυχής για την εικόνα που βλέπουμε κάθε εβδομάδα στα ελληνικά γήπεδα.

Σταύρος Καζαντζόγλου