ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωτιά μέσω... Κάουνας

Πρωτιά μέσω... Κάουνας
Το «δώρο» για τον Ολυμπιακό ήρθε το βράδυ της Τετάρτης (16/02) όταν η Ζαλγκίρις νίκησε...

Το «δώρο» για τον Ολυμπιακό ήρθε το βράδυ της Τετάρτης (16/02) όταν η Ζαλγκίρις νίκησε τη Φενερμπαχτσέ στο Κάουνας δίνοντας μεγάλη ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους».

Το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου... έσπασε το αήττητο της τουρκικής ομάδας και έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό με «διπλό» στη Βαλένθια να πιάσει στην πρώτη θέση τη «Φενέρ». Ο σύλλογος του Πειραιά δίνει λοιπόν τη «μάχη» του, το βράδυ της Πέμπτης (17/02, 21.45) απέναντι σε μία ισπανική ομάδα που μόνο αδύναμη δεν είναι.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς γνωρίζει πολύ καλά ότι για να νικήσει τη Βαλένθια στην Ισπανία θα πρέπει να ιδρώσει πολύ και αυτό σκοπεύει να κάνει, καθώς σε περίπτωση νίκης θα πάει στην Τουρκία για μία απλή νίκη και όχι να καλύψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα (70-84). Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να νικήσει με διαφορά 15 πόντων και πάνω, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της πρωτιάς. Βέβαια σε περίπτωση ήττας η ομάδα του Πειραιά μπαίνει και σε... περιπέτειες

Φυσικά, τα προβλήματα δεν λείπουν για τους «ερυθρόλευκους» με τον «Ντούντα» να μην έχει στη διάθεσή του, πέρα από τους Βασιλόπουλο και Κέσελ, ούτε τον Γιοτάμ Χαλπερίν, ο οποίος έχει πρόβλημα στους κοιλιακούς. Έτσι στο παιχνίδι στην Ισπανία, αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής ο Τζαμόν Λούκας, ο οποίος θα πρέπει να δείξει το καλό του πρόσωπο, ενώ τα δόντια θα σφίξει ο Θοδωρής Παπαλουκάς, προκειμένου ο Ολυμπιακός να έχει μία αξιόμαχη περιφέρεια.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως, ότι η Βαλένθια παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, οπότε θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να μείνει «ζωντανή».