ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Πάγωσε» η πρόκριση

«Πάγωσε» η πρόκριση
Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ηττήθηκε με 1-0 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Τούμπα, για τη φάση των ...

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ηττήθηκε με 1-0 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Τούμπα, για τη φάση των «32» του Europa League.

Πλέον, οι ελπίδες του «δικέφαλου» για πρόκριση στην επόμενη φάση λιγόστεψαν και η αποστολή της ελληνικής ομάδας στη ρεβάνς της Μόσχας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι ακατόρθωτη.

Ο Μάκης Χάβος επεφύλαξε μια έκπληξη για την 11άδα, καθώς επέλεξε τον Βιτόλο για το αρχικό σχήμα, ως δεύτερο αμυντικό χαφ δίπλα στον Γκαρσία. Ο Ισπανός μέσος έπεσε στα βαθιά μετά από αποχή 2 μηνών και έχοντας μόλις... 1,5 προπόνηση πριν από το παιχνίδι.

Από την άλλη πλευρά, ο Λεονίντ Σλούτσκι στερήθηκε δύο από τα βασικά του όπλα. Οι Χόντα και Λοβ, οι οποίοι ήταν και τα δύο ερωτηματικά της ρωσικής ομάδας πριν από το ματς, έμειναν εκτός αποστολής, αφού δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν.

Η επιλογή του Βιτόλο για το αρχικό σχήμα δεν αποδείχθηκε και η καλύτερη δυνατή για τον Χάβο. Ο Ισπανός παρουσιάστηκε ανέτοιμος, ήταν βαρύς στις κινήσεις του και γενικά έδειχνε να μην έχει καλά πατήματα.

Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος στο γήπεδο και προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το κατάφερε και μέσα σε τρία λεπτά απείλησε τρεις φορές με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσε. Στο 11’ με φάουλ του Βιεϊρίνια, στο 12’ με σουτ του Σαλπιγγίδη και στο 13’ με κεφαλιά του Ιβιτς.

Οσο περνούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΟΚ έχανε την αρχική του φρεσκάδα και από το 20’ και μετά περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Όχι μόνο δεν μπορούσε να απειλήσει ο ίδιος την εστία των Ρώσων, αλλά δεν μπορούσε να τους κρατήσει και μακριά από τη δική του.

Στο 23’ η ΤΣΣΚΑ προειδοποίησε τους γηπεδούχους με την πρώτη της ευκαιρία και στο 29’ «πάγωσε» την Τούμπα. Μετά από ολιγωρία της άμυνας και κυρίως του Τσιρίλο, ο Νέσιντ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ρώσους.

Αυτό το γκολ έδωσε περισσότερη ώθηση στους φιλοξενούμενους, ενώ... έκοψε τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ. Παρά το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ προερχόταν από αγωνιστική απραξία περίπου 2,5 μηνών, αφού σε αυτό το διάστημα δεν είχε δώσει επίσημα παιχνίδια, παρέμεινε «αφεντικό» στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να μην βρίσκουν λύσεις να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε και νέο πλήγμα για τον ΠΑΟΚ. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ο Χαλκιάς, ο οποίος στο πρώτο μέρος είχε αρκετές σωστές επεμβάσεις, παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και έτσι τη θέση του πήρε ο Κρέσιτς.

Οι γηπεδούχοι, αν και είχαν την κατοχή, συνέχισαν να παρουσιάζουν προβλήματα στην ανάπτυξη. Το κέντρο ήταν αποκομμένο, αφού ο Βιτόλο δεν μπορούσε να βοηθήσει, ενώ και ο Ιβιτς δεν ήταν σε καλή βραδιά οργανωτικά.

Μάλιστα, αυτοί οι δύο παίκτες ήταν και οι επόμενες αλλαγές του Χάβου. Από το 57’ ο Ελ Ζαρ πήρε τη θέση του Βιτόλο και από το 70’ ο Αθανασιάδης πέρασε στο γήπεδο αντί του Σέρβου. Παρόλα αυτά, η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε, αφού οι αποστάσεις ανάμεσα στο κέντρο και την επίθεση ήταν... χαοτικές. Μάλιστα, ο «δικέφαλος» κινδύνεψε σε ορισμένες περιπτώσεις να δεχθεί και δεύτερο γκολ.

ΠΑΟΚ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 0-1

Διαιτητής: Αντρέ Μάρινερ (Αγγλία)

Κίτρινες: Βιεϊρίνια - Μαμάεφ, Ναμπάμπκιν

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς (46΄ Κρέσιτς), Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο (57΄ Ελ Ζαρ), Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (70΄ Αθανασιάδης), Σαλπιγγίδης.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Ναμπάμπκιν, Σενίκοφ, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Μαμάεφ, Σεμπέρας, Κάουνα (66΄ Αλντόνιν), Τόσιτς, Ντουμπιά (85΄ Τζαγκόεφ), Νέσιντ.