ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μώραλης: «Προστατέψτε την ομάδα»

Μώραλης: «Προστατέψτε την ομάδα»
Να προστατέψουν την ομάδα τους στο ντέρμπι ζήτησε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού ο Γιάννης Μώραλης. Μιλώντας...

Να προστατέψουν την ομάδα τους στο ντέρμπι ζήτησε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού ο Γιάννης Μώραλης.
Μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε πως «όποιος οπαδός δημιουργήσει επεισόδια και απειλήσει με διακοπή του αγώνα δεν είναι Ολυμπιακός και θέλει να κάνει ζημιά»,
ενώ πρόσθεσε πως από πλευράς εγκαταστάσεων και μέτρων θεωρεί πως το ντέρμπι είναι προστατευμένο κατά 99%.
«Θεωρώ τον Ολυμπιακό λόγω εγκατάστασης και λόγω μέτρων ένα σκαλί παραπάνω. Με τα μέτρα που έχουν παρθεί υπάρχει προστασία από γενικευμένα επεισόδια κατά 99%. Αν μιλάμε για ένα κέρμα, αυτό δεν εμπίπτει καν στο 1%. Εκεί η προστασία είναι 0%. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ο σωματικός έλεγχος είναι ενδελεχής από σεκιούριτι και αστυνομία, αλλά το να πετάξει κανείς ένα κέρμα ή έναν αναπτήρα είναι πολύ εύκολο. Αλλά αν μιλάμε για συγκρούσεις, αυτές δεν μπορούν να γίνουν»,
είπε χαρακτηριστικά.
Και συμπλήρωσε:
«Πρέπει οι οπαδοί του Ολυμπιακού να προστατέψουν και τους εαυτούς τους και την ομάδα. Δεν έχουμε ανάγκη να δημιουργήσουμε επεισόδια. Είμαστε 7 βαθμούς μπροστά, έχουμε καλύτερη ομάδα».

Για το αν γνωρίζει κάτι για την καταγγελία ότι 4.000 κροτίδες που έχουν ετοιμαστεί για το ντέρμπι είπε πως δεν υπάρχει επώνυμη καταγγελία και ο Ολυμπιακός θεωρεί προβοκατόρικα τέτοιου είδους δημοσιεύματα, ενώ συμπλήρωσε πως η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν είχε κάποια ενόχληση από την Αστυνομία για το συγκεκριμένο θέμα.
«Δεν γνωρίζουμε κάτι. Δεν έχει γίνει επώνυμη καταγγελία και θεωρούμε προβοκατόρικα αυτά τα δημοσιεύματα. Δεν βοηθάν καθόλου αυτές οι ενέργειες. Μου κάνει εντύπωση από πού βγήκε αυτό το δημοσίευμα, αφού πηγαίνουμε σε ένα ήρεμο ντέρμπι, χωρίς εμπρηστικές δηλώσεις όλες αυτές τις ημέρες. Δεν είχαμε ενόχληση από την Αστυνομία, αλλά καλό θα είναι να ελέγχουν όλες τις ομάδες. Η Αστυνομία θα πρέπει να καλέσει αυτούς που έχουν γράψει το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Εμείς δεν γνωρίζουμε κάτι».

Είπε ακόμα πως ο κ. Μαρινάκης σκοπεύει να ανταποδώσει την καλή φιλοξενία της οποίας έτυχε ο ίδιος στο Ολυμπιακό Στάδιο.
«Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης είχε πει μετά από το παιχνίδι του πρώτου γύρου πως θα ανταποδώσει την καλή φιλοξενία που είχε τύχει και όπως είπε και στη συνάντηση με τους οργανωμένους που είχε, τους ζήτησε να μην υπάρξει πρόβλημα. Επίσης, το ίδιο τόνισε με δηλώσεις του και ο προπονητής, να μην υπάρξουν διακοπές για ένα καθαρό 90λεπτο χωρίς καθυστερήσεις. Όποιος προκαλέσει την παραμικρή διακοπή με ρίψη αντικειμένων δεν αγαπά τον Ολυμπιακό».

Είπε ακόμα πως θεωρεί ότι ο έλεγχος που γίνεται από την Σούπερ Λίγκα είναι πλημμελής γιατί δεν υπάρχει οργανωμένη Αστυνομία, εκπαιδευμένες εταιρείες σεκιούριτι, οργανωμένες ΠΑΕ.

Τόνισε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει μια καινούργια ομάδα που θέλει ακόμα χρόνο για να «δέσει» αλλά βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Εξήρε τη συμβολή του Ερνέστο Βαλβέρδε, τον οποίο χαρακτήρισε «άριστη επιλογή» και είναι ένας προπονητής που εμπνέει εμπιστοσύνη, έχει σοβαρότητα, σεμνότητα και ποιότητα.

Επιβεβαίωσε ότι στόχος του προέδρου του Ολυμπιακού κ. Μαρινάκη είναι να φέρει Έλληνες παίκτες στην ομάδα.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ο κ. Μαρινάκης θα επισκεφτεί με φάκελο που θα περιέχει πριμ τους παίκτες στο Ρέντη απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, αλλά τόνισε πως σε τέτοια παιχνίδια κάθε παίκτης θέλει να κερδίσει τον μεγάλο του αντίπαλο είτε υπάρχει φάκελος είτε όχι.