ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βραβεύτηκε ο Πύρρος Δήμας

Βραβεύτηκε ο Πύρρος Δήμας
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της άρσης βαρών βραβεύτηκε από το 10ο δημοτικό σχολείο Συκεών και παρέλαβε λεύκωμα...

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της άρσης βαρών βραβεύτηκε από το 10ο δημοτικό σχολείο Συκεών και παρέλαβε λεύκωμα με την ιστορία του δήμου.
Το 10ο Δημοτικό σχολείο Συκεών επισκέφθηκε σήμερα (18/2) ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της άρσης βαρών και τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, ο οποίος βραβεύτηκε από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, ενώ παρέλαβε ένα λεύκωμα με την ιστορία του δήμου από τον Δήμαρχο Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη. Τον Πύρρο Δήμα υποδέχθηκε στην αυλή του σχολείου, μεταξύ άλλων, και ο αντιπρόεδρος της ΕΟΑΒ και πρόεδρος της Ένωσης Μακεδονίας - Θράκης, Δημήτρης Μαυροματίδης.

Ο βετεράνος αθλητής της άρσης βαρών, είπε:
«Είναι πολύ σημαντικό που κάνουμε τέτοιες επισκέψεις σε σχολεία. Αυτός είναι και ο ρόλος του Ολυμπιονίκη. Θέλουμε τα παιδιά να έρθουν στον αθλητισμό και να τον κάνουν τρόπο ζωής. Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν από εμάς και εμείς πρέπει να τους δείξουμε το σωστό δρόμο».
Και συμπλήρωσε:
«Πρέπει όλοι να είμαστε αισιόδοξοι. Τουλάχιστον αυτή την περίοδο που η χώρα μας περνάει πολλά. Η ομοσπονδία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και κατάφερε να βάλει τέλος στο θέμα του ντόπινγκ. Εμείς πέρσι για ελέγχους ντόπινγκ ήταν προγραμματισμένο να δώσουμε 60.000 ευρώ και τελικά δώσαμε 122.000 ευρώ. Θέλουμε να τελειώσει αυτή η υπόθεση από την Ομοσπονδία. Το ευχάριστο είναι ότι δουλεύουμε σε βάθος και θέλουμε να καθαρίσουμε την ομοσπονδία από αυτή την μάστιγα. Επίσης δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στα νεαρά παιδιά τα οποία θα αποτελέσουν το μέλλον του αθλήματος. Στοχεύουμε να φέρουμε επιτυχίες το 2016».

Στη συνέχεια μίλησε και ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος ανέφερε:
«Ο Πύρρος ξεκίνησε τη μεγάλη του προσπάθεια από μικρός. Με επιμονή και υπομονή και προπάντων με σκληρή δουλειά κατάφερε να κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που βραβευόταν στην Αθήνα όπου το πλήθος χειροκροτούσε επί 15 λεπτά και παράλληλα έκλαιγε. Εμείς όλοι μαζί ευχαριστούμε για αυτά που έκανε στην Ελλάδα, αλλά και για αυτά που κάνει τώρα από άλλο πόστο».