ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Να θυμηθούμε τις παλιές εποχές»

«Να θυμηθούμε τις παλιές εποχές»
Όλα είναι έτοιμα για το σπουδαίο φιλικό των Βετεράνων της Μπαρτσελόνα και της Ελλάδας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (20/02) στα Ιωάννινα...

Όλα είναι έτοιμα για το σπουδαίο φιλικό των Βετεράνων της Μπαρτσελόνα και της Ελλάδας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (20/02) στα Ιωάννινα.
Ο Αντρές Χιμένεθ, κορυφαία προσωπικότητα του ισπανικού μπάσκετ, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του που στον αγώνα δεν θα αντιμετωπίσει τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη:
«Ήθελα να παίξω κόντρα σε αυτούς τους παίκτες. Θα ήταν ξεχωριστό και είναι κρίμα που δεν θα μπορέσουν να δώσουν το παρών. Είναι δύο σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ με μεγάλη καριέρα. Τέτοια παιχνίδια δίνουν την ευκαιρία να ξαναπαίξουμε όλοι μαζί και να θυμηθούμε τις παλιές εποχές. Θέλουμε να χαρούμε το παιχνίδι και να περάσει και στον κόσμο. Θα είναι μια όμορφη εκδήλωση, μακάρι να γίνει ένα αντίστοιχο παιχνίδι στη Βαρκελώνη».

Στη συνέχεια, έφερε στη μνήμη του τις αναμετρήσεις που έδωσε ως αντίπαλος του Άρη, αλλά και της Εθνικής Ελλάδας, ως μέλος του ισπανικού συγκροτήματος, στο Ευρωμπάσκετ του ’87:
«Θυμάμαι πολύ καλά τα παιχνίδια στο παρελθόν με τον Άρη, ο οποίος είχε εξαιρετική ομάδα και τους φιλάθλους που ήταν πολύ εκδηλωτικοί. Έντονα στη μνήμη μου υπάρχει και ο αγώνας κόντρα στην Ελλάδα για το Ευρωμπάσκετ το 1987. Ήμασταν η μοναδική ομάδα που κέρδισε την Ελλάδα των Γκάλη και Γιαννάκη».

Ο Φεράν Μαρτίνεθ, από την πλευρά του, είπε:
«Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα. Έχω πολύ καλούς φίλους που θέλω να ξαναδώ, πέρασα τέσσερα όμορφα χρόνια εδώ, τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στο Περιστέρι. Μιλάω αρκετά συχνά με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, λόγω και της θέσης μου στο συμβούλιο της Μπαρτσελόνα, αλλά είναι διαφορετικά τώρα που θα βρεθούμε για έναν άλλο λόγο. Θέλουμε να χαρούμε και να απολαύσουμε το παιχνίδι. Δεν είμαστε στην κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν πριν από μερικά χρόνια, όταν ήμασταν στη δράση, αλλά μας δίνεται η ευκαιρία να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί και με τους Έλληνες φίλους μας τόσο εντός και εκτός παρκέ».
Σε προσωπικό επίπεδο εξήγησε:
«Θα προσπαθήσω να παίξω, δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να αγωνιστώ για αρκετά λεπτά. Δεν έχω ξαναπαίξει μπάσκετ από την ημέρα που σταμάτησα, λόγω του τραυματισμού μου στο γόνατο και δεν ξέρω πως θα αντιδράσει ο οργανισμός μου. Απλά όλα αυτά τα χρόνια κάνω τζόκινγκ κάθε πρωί». Σε ερώτηση για τη φετινή Ευρωλίγκα, απάντησε: «Η ομάδα μας είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη, αλλά υπάρχουν και άλλες πολύ δυνατές, όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός. Και θεωρώ πως η Σιένα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και ίσως μία από τις τουρκικές, να καταφέρουν να δώσουν το παρών στο Φάιναλ Φορ».

Τέλος, ο Χοσέ Αντόνιο Μοντέρο θυμήθηκε το 1987 γιατί:
«Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε μια μεγάλη διοργάνωση με την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Ήταν το τουρνουά που τελικά κατέκτησε η Ελλάδα και όλη η χώρα είχε εκστασιαστεί με την επιτυχία αυτή. Ήταν ό,τι πιο εντυπωσιακό έχω ζήσει σε όλα τα χρόνια που έπαιξα μπάσκετ»,
ενώ στάθηκε στον Ευθύμη Ρεντζιά που:
«Όλοι τον αγαπούν και τον θυμούνται στη Βαρκελώνη. Ακόμη και μετά από δύο χρόνια που είχε φύγει από την ομάδα υπήρχε πανό που έλεγε πως τον αγαπούν»