ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο πρίγκηπας Έρικ μίλησε!

Ο πρίγκηπας Έρικ μίλησε!
Ο μεγάλος Έρικ Καντονά, σπάνια μιλάει, αλλά άνοιξε την καρδιά του σε μεγάλο αμερικάνικο δίκτυο και δεν κρύφτηκε...

Ο μεγάλος Έρικ Καντονά, σπάνια μιλάει, αλλά άνοιξε την καρδιά του σε μεγάλο αμερικάνικο δίκτυο και δεν κρύφτηκε όπως πάντα...
Ο τρόπος που μιλούσε στο γήπεδο ήταν όσο πιό άμεσος γίνεται. Από πολλές απόψεις... Τώρα πιά, μπόν βιβέρ, ολίγον παράγοντας ,ολίγον ηθοποιός και εμφανισιακά ουδόλως αλλαγμένος, παραμένει άμεσος, ρεαλιστικός και ενδιαφέρων στο γήπεδο... της ζωής. Ιδού αποσπάσματα μιας ιδιαίτερης συνέντευξης του σπουδαίου Γάλλου πρώην ποδοσφαιριστή.

Για τον Σερ Άλεξ Φέρκισον:
«Ήξερε πως να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε κατάσταση αλλά και τον κάθε παίκτη, την κάθε προσωπικότητα διαφορετικά»

Για τον Ρούνεϊ:
«Ζήτησε 300 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα. Πρέπει να ξέρει πως αν κίνητρο είναι το χρήμα, μπορεί να το βρει και σε άλλη ομάδα αν θέλει...»

Για την εθνική Γαλλίας και το επεισόδιο στο μουντιάλ:
«Δεν ξέρω τι έγινε, ίσως γιατί δεν με ενδιαφέρει καθόλου...»

Για την Μπαρτσελόνα:
«Πρόκειται για το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που προώθησε στην Μπαρτσελόνα ο Γιόχαν Κρόιφ. Ποιός είναι ελεύθερος, πού υπάρχει κενός χώρος, πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις την μπάλα πριν την δεχτείς, να αντιδράς παίζοντας με την μία»

Για το επεισόδιο με τον οπαδό:
«Κάποιοι παίρνουν πολύ σοβαρά το ίματζ τους, εγώ ποτέ δεν το έκανα, θα ήθελα να τον είχα κλωτσήσει πιο δυνατά!»
Για τα οικονομικά του ποδοσφαίρου: «Αυτό που με στενοχωρεί είναι που δεν μπορεί πλέον μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, οικονομικά πιεσμένων, να πάνε πια στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι για τους πλούσιους!»