ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρεκόρ οι «Τζούνιορς» του ΝΒΑ

Ρεκόρ οι «Τζούνιορς» του ΝΒΑ
Με εξαίρεση το τελευταίο οκτάλεπτο, καμία ομάδα δεν έπαιξε άμυνα στο NBA Junior All-Star Game και το σκορ ξέφυγε…

Με εξαίρεση το τελευταίο οκτάλεπτο, καμία ομάδα δεν έπαιξε άμυνα στο NBA Junior All-Star Game και το σκορ ξέφυγε…

Η ομάδα των Sophomores (δευτεροετείς) ήταν το θεωρητικό φαβορί πριν αρχίσει το ματς, αλλά δεν το επιβεβαίωσαν στο παρκέ καθώς έχασαν με 148-140. Από το σκορ γίνεται αντιληπτό πως ο αγώνας δεν επιδέχεται ιδιαίτερη κριτική, αφού ο μοναδικός στόχος των νεαρών παικτών ήταν η προσφορά θεάματος στο κοινό του Staples Center.

Το σύνολο των 288 πόντων που πέτυχαν οι παίκτες των δύο ομάδων είναι ρεκόρ παραγωγικότητας σε Junior All-Star Game, αφού το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 269 (2007). Πάντως ο ρυθμός σκοραρίσματος ανέβηκε ελάχιστα στο δεύτερο εικοσάλεπτο (το ματς περιείχε δύο εικοσάλεπτα), αφού το ημίχρονο είχε λήξει 71-69!

Οι rookies φόρεσαν τις σκουρόχρωμες εμφανίσεις των ομάδων τους, αλλά το ενδυματολογικό χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν άλλο. Αρκετοί παίκτες των δύο ομάδων φόρεσαν κίτρινα αθλητικά παπούτσια, ενώ όλοι έντυσαν τα... πόδια τους με ιδιόμορφες κάλτσες.

Ο Τζον Ουολ των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, καθώς μοίρασε 22 ασίστ στους συμπαίκτες του. Ο πλέι-μέικερ των rookies (πρωτοετείς) πέτυχε και 20 πόντους, οι οποίοι του έδωσαν το double-double. Αποδείχτηκε πως τελικά δεν χρειάζεται να είσαι ο πρώτος σκόρερ, για να κερδίσεις βραβείο MVP σε αγώνες τέτοιου χαρακτήρα.

Ξεχώρισε επίσης ο Ντε Μάρκους Κάζινς των Σακραμέντο Κινγκς, ο οποίος σημείωσε 33 πόντους και μάζεψε 14 ριμπάουντ. Double-double πέτυχε και ο Ντε Χουάν Μπλερ των Σαν Αντόνιο Σπερς, με 15 ριμπάουντ και 28 πόντους. Ακόμα, πρώτος σκόρερ των ηττημένων αναδείχθηκε ο Τζέιμς Χάρντεν των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 30 πόντους.

Πλέον οι Rookies μείωσαν σε 8-4 την άτυπη σειρά αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων.

Rookies (Μπουλντενχόζερ): Γκρίφιν 14, Φιλντς 15 (2), Κάζινς 33, Φέιβορς 9, Ουόλ 12, Μπλέντσο 6, Τζόνσον 25 (3), Μονρό 14, Νιλ 20 (2).

Sophomores (Λάρενς): Γκίμπσον 8, Ντε Ρόζαν 14, Μπλερ 28, Κάρι 13 (3), Μάθιους 15 (3), Χάρντεν 30 (4), Χολιντέι 10 (1), Ιμπάκα 14 (2), Τζένινγκς 8 (1).