ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χιμένεθ: «Θα τηρήσω το συμβόλαιό μου»

Χιμένεθ: «Θα τηρήσω το συμβόλαιό μου»
Την πρόθεσή του να εξαντλήσει το συμβόλαιο που έχει με την ΑΕΚ, εξέφρασε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Μανόλο Χιμένεθ, διευκρινίζοντας...

Την πρόθεσή του να εξαντλήσει το συμβόλαιο που έχει με την ΑΕΚ, εξέφρασε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Μανόλο Χιμένεθ, διευκρινίζοντας ωστόσο πως πρέπει όλοι στην Ένωση να έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Ισπανού προπονητή:

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να κάνει τώρα την αντεπίθεσή της…
«Ο καλύτερος τρόπος για να ξεχάσουμε τα προηγούμενα άσχημα αποτελέσματα, είναι να πάρουμε άμεσα μια νίκη, για να συνεχίσουμε και να διεκδικήσουμε την τρίτη θέση στα play off. Αν παίζουμε έτσι όπως στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό, από το οποίο είμαι ευχαριστημένος, έχουμε τύχη. Δείξαμε ότι και μέσα σε ένα παιχνίδι μπορούμε να βελτιωνόμαστε, έστω και στο δεύτερο ημίχρονο. Αύριο μπορεί να μην έχουμε τον κόσμο μας, αλλά θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη και γι' αυτούς».

Για την πιθανότητα να μείνει η ΑΕΚ εκτός play off…
«Πάντα υπάρχει κίνδυνος όταν υπάρχει ανταγωνισμός. Η μία ομάδα κυνηγάει την άλλη. Όμως υπάρχει και η πιθανότητα να μην μας φτάσει κανείς».

Για τα αρκετά γκολ που δέχεται η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα…
«Η δουλειά που γίνεται τον τελευταίο καιρό στην αμυντική λειτουργία δεν ήταν τόσο επιτυχημένη. Πριν λίγο καιρό ήμασταν η ομάδα που δεχόταν τα λιγότερα γκολ και τώρα αυτή που δέχεται τα περισσότερα. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία που είχαμε».

Για το ματς με τον Πανιώνιο, που είναι σε καλή κατάσταση…
«Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί ένα παιχνίδι. Ο Πανιώνιος είναι σε καλή κατάσταση, αλλά αν είμαστε αυτοί που πρέπει, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Από εμάς εξαρτάται. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε και να χάσουμε από οποιονδήποτε. Γι' αυτό και ψάχνουμε την ισορροπία».

Αν υπάρχει στο μυαλό των παικτών το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ…
«Το πρωτάθλημα είναι τόσο σημαντικό όσο και το κύπελλο. Θα ήταν τεράστιο λάθος αν σκεφτόμαστε από τώρα τον ΠΑΟΚ. Θα χρησιμοποιήσω την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα αύριο. Μετά έχουμε μία εβδομάδα να προετοιμαστούμε με τον Εργοτέλη. Θα ήταν λάθος να μη σκεφτόμαστε αυτά τα παιχνίδια. Κι απ' όσο έχουμε μιλήσει μεταξύ μας, σκεφτόμαστε μόνο αυτό».

Για το ταξίδι του Γκρέταρσον στην Ισπανία…
«Υπάρχει συνολικός σχεδιασμός στην ομάδα για να βελτιωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο».

Αν αυτό σημαίνει ότι θα μείνει στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι…
«Έχω συμβόλαιο και θα το τηρήσω. Θα μείνω μέχρι το τέλος του. Κι αν μετά από αυτό η ΑΕΚ με θέλει και έχω και εγώ με την ΑΕΚ τις ίδιες φιλοδοξίες, τότε θα ήθελα να μείνω και τα επόμενα χρόνια. Αυτούς τους πέντε μήνες που είμαι εδώ, όλος ο κόσμος είναι δίπλα μου, και οι οπαδοί της ΑΕΚ -ειδικά αυτούς τους θέλουμε κοντά μας αυτές τις δύσκολες στιγμές- έχω γίνει πλέον «ένα» μαζί με όλους. Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Ελλάδα ακούω τη λέξη «ΑΕΚάρα» και με το χέρι τους να χτυπάνε το στήθος τους. Δεν ήξερα τι σημαίνει. Τώρα ξέρω...»

Για τα όσα ειπώθηκαν στα αποδυτήρια προς τους παίκτες, μέσα στη εβδομάδα…
«Όποια ενημέρωση κι αν έχετε, εγώ τα αποδυτήρια από μικρός τα θεωρώ ιερά. Όποιος παίκτης θέλει να κερδίσει την εύνοια του Τύπου είναι δικαίωμά του. Θα πρέπει όμως κι εσείς να το κάνετε σωστά και με ειλικρίνεια. Αν η ΑΕΚ δείξει μεγαλύτερη φιλοδοξία και όλοι τους θέλουν να κάνουν την ΑΕΚ μεγαλύτερη, θέλω να παραμείνω σε αυτή την ομάδα. Αν δεν θέλουν να κάνουν την ΑΕΚ μεγαλύτερη, τότε ίσως εγώ δεν είμαι ο κατάλληλος προπονητής. Έχω 1,5 χρόνο συμβόλαιο ακόμα και όπως έχω πει δεν γεννήθηκα ΑΕΚτζής. Αλλά πλέον με έχουν κερδίσει όλοι στην ΑΕΚ. Δεν είχα πρόβλημα να το εξαντλήσω αλλά να μείνω κι άλλα χρόνια. Αυτό που θέλω είναι φιλοδοξία. Θέλω φέτος και τα άλλα χρόνια τίτλους. Φέτος μπορούμε να πάρουμε ένα τίτλο».

Για το αν υπάρχει φιλοδοξία στην ομάδα, από παίκτες και διοίκηση…
«Από τους παίκτες υπάρχει φιλοδοξία, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται πράξη. Δεν συνηθίζω να κοιτάω άλλες ομάδες, όμως δεν μπορώ να μην παραδεχθώ ότι υπάρχουν καλύτερες ομάδες από εμάς. Από τους παίκτες γίνεται καλή δουλειά και τους εμπιστεύομαι απόλυτα. Και απ' τη διοίκηση, βλέπω απ' όλους φιλοδοξία και όλοι θέλουν να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει όμως στην ΑΕΚ γενικά είναι αυτό που λέω και στους παίκτες μου ότι ‘μέσα από τις δυσκολίες γινόμαστε καλύτεροι’».