ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Περιστέρι για πλέι οφ

Περιστέρι για πλέι οφ
Παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό, το Περιστέρι επικράτησε με 84-66 του Άρη και...

Παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό, το Περιστέρι επικράτησε με 84-66 του Άρη και ετοιμάζεται για τα πλέι οφ.
Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη νίκησε για δεύτερη φορά φέτος τον Άρη στο πρωτάθλημα αποκτώντας το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στον βαθμολογικό πίνακα στο τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ζόραν Βρκιτς, Γιώργος Τσιάκος και Έρνεστ Σκοτ ενώ πολύ σημαντική ήταν και η βοήθεια του Βαγγέλη Μάντζαρη.

Το Περιστέρι ήταν αυτό που ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα με 8-0, αλλά ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει. Προς στιγμήν η ομάδα της Θεσσαλονίκης τα κατάφερε, ωστόσο το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε επιβάλει τον ρυθμό του. Ο Ζόραν Βρκιτς ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 20-14. Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη για τους Θεσσαλονικείς. Η ομάδα των δυτικών προαστίων είχε επιβάλει για τα καλά τον ρυθμό της και το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με 45-29.

Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο φουριόζος και προσπάθησε να ροκανίσει τη διαφορά. Μάλιστα με τον Μπόμπι Μπράουν να ηγείται επιθετικά της ομάδας του, η ομάδα του Σλόμπονταν Σούμποτιτς μπόρεσε να μπει εκ νέου στο παιχνίδι. Και πάλι όμως οι παίκτες του Περιστερίου δήλωσαν παρών, με τον Γιώργο Τσιάκο να κρατάει μία διαφορά ασφαλείας για τους αθηναίους. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 62-50, ενώ στην τελευταία περίοδο, το Περιστέρι βρέθηκε και πάλι στο +17 (69-52). Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις επιθετικά με τους γηπεδούχους να νικούν για δεύτερη φορά φέτος τον Άρη (84-66).

Περιστέρι - Άρης 84-66
Δεκάλεπτα: 20-14, 45-29, 62-50, 84-66.

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Μάντζαρης Β. 11 (1), Γούντγουορντ, Παπανικολάου 10 (2), Μαρούγκας 2, Μάντζαρης Α., Σκοτ 13 (3), Τσιάκος 10 (1), Πέτρουλας 8 (2), Βρκιτς 24 (1), Λούμπι 2, Μαρίνος, Μότσνικ 4.

Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 18 (4), Ταπούτος 19 (1), Τάκερ 6, Χαραλαμπίδης 2, Σκορδίλης, Κουμπούρας 2, Μπορόβνιακ 5, Χρυσικόπουλος, Σλούκας 6, Τόμας 8.