ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ήττα-σοκ για Γιούβεντους

Ήττα-σοκ για Γιούβεντους
Η Λέτσε επικράτησε με 2-0 της Γιουβέντους η οποία αγωνιζόταν με δέκα παίκτες...

Η Λέτσε επικράτησε με 2-0 της Γιουβέντους η οποία αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 11’ λόγω αποβολής του Μπουφόν.

Στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης κρίθηκε ουσιαστικά η αναμέτρηση της Λέτσε με την Γιουβέντους στο «Βία Ντελ Μάρε», όπου οι γηπεδούχοι «έσπασαν» την άσχημη παράδοση που είχαν απέναντι στην «γηραιά κυρία» και επικράτησαν με 2-0.

Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη για τα τελευταία δέκα χρόνια για τους «τζιαλορόσι» απέναντι στην Γιουβέντους και ήρθε με πιο εύκολο τρόπο από ότι αναμενόταν. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν στο 11’ δέχτηκε την κόκκινη κάρτα (δίκαια όπως φαίνεται και στην φωτογραφία), καθώς έπιασε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής. Αυτό ανάγκασε τον Λουίτζι Ντελ Νέρι να κάνει αλλαγή τον Μίλος Κράσιτς ο οποίος… πλήρωσε τη νύφη.

Στο 32’ η πίεση των γηπεδούχων δικαιώθηκε στο 32’ με τον Μεσμπά να νικάει τον Στοράρι στο τετ α τετ και να ανοίγει το σκορ. Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι με τον Μπερτολάτσι να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο 48’ και να δίνει μία πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του που την απομάκρυνε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Αντίθετα η Γιουβέντους παρέμεινε στην 6η θέση της βαθμολογίας, ωστόσο έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στην πρώτη τετράδα που είναι και ο στόχος της, καθώς θέλει την συμμετοχή στο επόμενο Champions League.

ΛΕΤΣΕ: Ροσάτι, Ντονάτι, Φεράριο, Φαμπιάνο, Μπρίβιο, Βίβες, Μουνάρι, Γκορσμέλερ, Μπερτολάτσι (90’ Κόπολα), Μεσμπά (85’ Ρισπόλι), Ντι Μικέλε (53’ Σεβαντόν)
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Σόρενσεν (59’Ιακουίντα), Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Κράσιτς (13’ Στοράρι), Ακουιλάνι, Μέλο, Μαρκίσιο, Τόνι (46’ Ντελ Πιέρο), Μάτρι