ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ίβκοβιτς: «Έχω καλή σχέση με τον Μπουρούση»

Ίβκοβιτς: «Έχω καλή σχέση με τον Μπουρούση»
Για το θέμα του Γιάννη Μπουρούση αλλά και για πολλά ακόμη θέματα μίλησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς...

Για το θέμα του Γιάννη Μπουρούση αλλά και για πολλά ακόμη θέματα μίλησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη συνέντευξη τύπου του αγώνα με το Μαρούσι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

Για την αναμέτρηση με το Μαρούσι: «Το Μαρούσι δίκαια είναι στην τρίτη θέση και αυτή είναι μεγάλη δικαίωση για αυτούς. Το παιχνίδι δεν μου άρεσε, δεν ήταν στο ρυθμό που ήθελα να παίξει η ομάδα μου και μπορεί να είναι και λογικό. Το Μαρούσι προσπάθησε αλλάζοντας άμυνες να παίξει σε χαμηλό ρυθμό και εμείς δεν είχαμε την πρώτη αντίδραση, την διάθεση να πάρουμε όλες τις μπάλες. Ισως μας έλειπε η φιλοδοξία σε αυτό το ματς. Από την άλλη η απουσία τριών γκαρντ, των Χαλπερίν, Κέσελ και Γκόρντον δεν μπορούσε να διατηρήσει τον καλό ρυθμό στην άμυνα. Θέλαμε να ξεκουράσουμε τον Νεστέροβιτς. Δεν είμαι δυσαρεστημένος, όμως μπορούσαμε και κάτι καλύτερο. Συνεχίζουμε χωρίς ρεπό την προετοιμασία για την Ευρωλίγκα».

Για τους παίκτες εκτός ελληνικής Α1:

«Είναι νωρίς να με ρωτάτε για αυτό. Σκέφτηκα πάρα πολύ και στο ματς με τον Ίκαρο πριν την Βαλένθια να δώσω στον παίκτη χρόνο συμμετοχής και στην Α1. Θα ήταν μεγάλο λάθος με αυτά που πάθαμε στις τελευταίες προπονήσεις. Τώρα θα το σκεφτούμε, ανάλογα με το πως θα πάνε οι τραυματισμοί του Κέσελ και του Χάλπεριν. Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμοι για το ματς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε/Ουλκέρ».

Για την απόφαση να μείνει εκτός ο Μπουρούσης:

«Αυτό που έκανε είναι προσωπική μου ευθύνη. Είναι κάτι από το οποίο πρέπει να βγούμε κερδισμένοι. Ο Μπουρούσης έχει τραυματισμό στο χέρι. Ξεκίνησε προετοιμασία τραυματίας, απουσίασε από τις περισσότερες προπονήσεις και αυτό είναι το θέμα. Έχει σοβαρό πρόβλημα στον μεταβολισμό. Όταν πήρε μια ειδική φαρμακευτική αγωγή για αυτό, παρουσίασε αλλεργία. Δεν είναι θέμα των γιατρών, όμως. Εγώ το αποφάσισα γιατί δεν παίζει στο επίπεδο που θα μπορούσε. Δεν καταλαβαίνω τι λέτε για το τάιμινγκ ή τη γνώμη των φιλάθλων. Με τον Μπουρούση έχω καλή σχέση. Δεν υπήρχε πειθαρχικό πρόβλημα».

Για την απουσία του στο γήπεδο:

«Ρωτήστε τον Μπουρούση για αυτό. Ο παίκτης θα έχει απόλυτη ιατρική παρακολούθηση. Θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για να κλείσει το ράγισμα. Θα έχω επικοινωνία με τους γιατρούς και ίσως αντιδράσει και νωρίτερα. Δεν λέω ούτε ναι, ούτε όχι αν θα προλάβει τον τελικό κυπέλλου. Χρειάζεται τουλάχιστον έναν μήνα, ωστόσο. Εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση του. Αυτή είναι η απόφαση και συνεχίζουμε».

Ερωτηθείς για το αν ο Μαυροκεφαλίδης μπορεί να τα καταφέρει στο «5» κόντρα στους αντιπάλους που έρχονται απάντησε:

«Ο Πεκέρ και ο Σαβάς είναι μεγάλοι παίκτες; Εγώ πιστεύω ότι ο Λουκάς είναι καλύτερος και από τους δύο. Προσπαθώ να σας απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις και εσείς μου λέτε κάτι τέτοιο. Μπορείτε να ελέγξετε λίγο τις ερωτήσεις, αν θέλετε να κρατήσετε την καλή μας σχέση. Τι να πω; Στο λοκ άουτ μπορεί να έρθει και ο Ντάνκαν. Πιστεύω ότι όλοι μας προσπαθούμε. Αν θεωρείτε ότι δεν κάνουμε κάτι καλό, η κριτική σας θα μας ανοίξει τα μάτια».

Για τον Βασιλόπουλο:

«Θα κόψουμε την πίτα αύριο, θα φέρουμε τον παίκτη εδώ και θα έχω επαφή μαζί του. Δεν τον ξεχνάω, όχι μόνο εγώ ως κόουτς, αλλά και συνολικά ως Ολυμπιακός».

Για τη Μεσογειακή λίγκα:

«Δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω. Εχω εμπειρία, έχω άποψη, αλλά δεν θέλω να το συζητήσω».