ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ισπανός… ασθενής

Ο Ισπανός… ασθενής
Περισσότερο από ένα μήνα μετά, ο Λουίς Γκαρσία ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση για να πάρει μια τελευταία ευκαιρία...

Περισσότερο από ένα μήνα μετά, ο Λουίς Γκαρσία ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση για να πάρει μια τελευταία ευκαιρία από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Παραλίγο να… τον ξεχάσουν τον Ισπανό πρώην άσο της Λίβερπουλ οι φίλοι του Παναθηναϊκού, αφού έχει να αγωνιστεί από τις 16 Ιανουαρίου 2011 και το 4-2 επί της Καβάλας στο άδειο ΟΑΚΑ. Η φημολογία εκείνων των ημερών τον ήθελε μέλος της… «μαύρης λίστας» με τους υποψήφιους προς αποχώρηση από το «τριφύλλι», ωστόσο ο Λουίς Γκαρσία είναι ιατρικά έτοιμος και έχει πλέον στα εναπομείναντα παιχνίδια μια ευκαιρία να μεταπείσει τους «πράσινους».

Αρχή με διθυράμβους
Η μεταγραφή του Λουίς Γκαρσία στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι ήρθε εντελώς ξαφνικά, σε μια στιγμή που οι «πράσινοι» αναζητούσαν άλλου τύπου παίκτη, ωστόσο το όνομα που κουβαλούσε μαζί του ο Ισπανός μέσος έφερε αυτόματα και τους πηχυαίους τίτλους στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και του αθλητικού Τύπου γενικότερα.
Η αρχή του δεν ήταν η αναμενόμενη αφού χρειάστηκε αρκετό καιρό για να βρεθεί σε επίπεδα φυσικής κατάστασης έτσι ώστε να βοηθήσει την, τότε, ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Ο Λουίς Γκαρσία βέβαια πήρε αρκετές συμμετοχές, στο ξεκίνημα έδειξε κάποια καλά στοιχεία και κάλυψε αδυναμίες με την ποιότητά του, ωστόσο γρήγορα φάνηκε ότι δεν απέδιδε αυτά που θα περίμεναν στο «τριφύλλι».

Ευκαιρίες και από τους δύο
Τόσο ο Κοζανίτης προπονητής όσο και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, έδωσαν αρκετές ευκαιρίες στον Λουίς Γκαρσία ως τώρα χωρίς όμως αυτός να καταφέρει να τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 32χρονος χαφ έπαιξε και στα έξι παιχνίδι των ομίλων του Champions League όντας μάλιστα βασικός στα πέντε από αυτά!
Η απόδοσή του δεν ήταν όμως η αναμενόμενη. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Λουίς Γκαρσία έπαιξε στα 13 από τα 23 παιχνίδια που έχουν γίνει ως τώρα, ενώ πήρε χρόνο συμμετοχής και στο παιχνίδι με την Κοζάνη για το Κύπελλο, λίγο πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο όπου ήταν ίσως ο μοναδικός αγώνας που έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει.

Τον πήγε πίσω ο τραυματισμός
Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο γόνατο του Ισπανού, τον πήγε πίσω, τη στιγμή που έδειχνε ότι μπορεί να αντιστρέψει το εις βάρος του αρνητικό κλίμα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Γκαρσία έμεινε εκτός για περισσότερο από ένα μήνα, τη στιγμή που ο Πορτογάλος άρχισε να οριστικοποιεί τον τρόπο με τον οποίο θα έπαιζε ο Παναθηναϊκός και που ταίριαζε στα χαρακτηριστικά του Ισπανού.
Το 4-3-3 που εφαρμόζει ο Πορτογάλος, έχει τρεις θέσεις… «ανοικτές» για τον Γκαρσία. Αυτές στα δύο «φτερά» της επιθετικής τριπλέτας, όπου μπορεί να παίξει και στις δύο πτέρυγες και να μην έχει κανένα πρόβλημα με τις εναλλαγές που ζητά μέσα στο ματς ο έμπειρος τεχνικός. Φαίνεται αυτό άλλωστε με τις συνεχής συμμετοχές των Λέτο, Χριστοδουλόπουλο, Νίνη και Γκοβού.
Τον Ισπανό ωστόσο, θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει και στη θέση πίσω από τον επιθετικό, εκεί όπου επίσης ο Φερέιρα αρέσκεται στο να τοποθετεί διαφορετικούς παίκτες και να τους αλλάζει θέσεις, αφού βλέπουμε εκεί τους Νίνη, Καραγκούνη και Χριστοδουλόπουλο να βοηθάνε. Αν ο Λουίς Γκαρσία ήταν ιατρικά «ΟΚ», θα μπορούσε να έχει βοηθήσει πολύ περισσότερο.

Ευκαιρία και στα play off
Ο Ισπανός στα εναπομείναντα παιχνίδια θα προσπαθήσει δεδομένα να δείξει ότι δεν ήταν ένα… «καμένο χαρτί» για τον Παναθηναϊκό. Η ποιότητα υπάρχει, η δουλειά στην Παιανία έχει γίνει, ωστόσο μένει να φανεί αν τα γόνατά του αντέχουν, γιατί αυτά τον έχουν προδώσει ουσιαστικά. Οι ευκαιρίες θα έρθουν δεδομένα, αφού ήδη ο Παναθηναϊκός για το προσεχές ματς με τον Ατρόμητο είναι με μείον δύο παίκτες για τα άκρα του.
Οι τιμωρίες που συνήθως έρχονται για αρκετούς παίκτες προς το τέλος της σεζόν, λόγω καρτών κατά κύριο λόγο, αλλά και το γεγονός ότι όπως όλα δείχνουν ο Παναθηναϊκός θα έχει συν έξι αγώνες στη φετινή σεζόν, είναι πολύ πιθανό να φέρουν τον Λουίς Γκαρσία και πάλι σε περίοπτη θέση στα πλάνα του Φερέιρα.
Αν ο 32χρονος άσος καταφέρει να «αρπάξει από τα μαλλιά» όποια ευκαιρία του παρουσιαστεί, ίσως τον δούμε και την επόμενη χρονιά με τα πράσινα. Σε διαφορετική περίπτωση, το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από την Παιανία…