ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΕ ΟΣΦΠ:«Μεμονωμένα τα επεισόδια»

ΠΑΕ ΟΣΦΠ:«Μεμονωμένα τα επεισόδια»
Να χαρακτηριστούν μεμονωμένα τα επεισόδια είναι ο στόχος του Ολυμπιακού ώστε...

Το μεσημέρι της Πέμπτης (24/02) εκδικάστηκε στα γραφεία της Σούπερ Λιγκ η υπόθεση των επεισοδίων που έλαβαν χώρα μετά το τέλος του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Παρόντες από την πλευρά των Πειραιωτών ήταν οι νομικοί εκπρόσωποι Θοδωρής Γιαννίκος και Γιάννης Βούλτσης όπως και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Γιάννης Μώραλης. Η υπερασπιστική γραμμή των «ερυθρόλευκων» λοιπόν ανέφερε πως τα περιστατικά ήταν μεμονωμένα κι όχι εκτεταμένα ή ευρείας κλίμακας. Αυτό σημαίνει πως αν τελικά τα επεισόδια χαρακτηριστούν μεμονωμένα θα υπάρξει μόνο χρηματικό πρόστιμο κι όχι τιμωρία της έδρας.

Παίρνοντας το λόγο πρώτος ο Γιάννης Μώραλης υπογράμμισε «Στο ημίχρονο υπήρχε άψογη ατμόσφαιρα. Υπήρχαν και οι αντεγκλήσεις των παικτών που οξύνουν τα πνεύματα. Ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου δεν έγινε κανένα επεισόδιο. Με τη λήξη του αγώνα φίλοι του Ολυμπιακού μπήκαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν. Το «προσχεδιασμένο» που ακούστηκε είναι αστείο».

Επίσης, για την αντίδραση των γηπεδούχων μετά τη είσοδο των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο υπογράμμισε «Είμαστε κάποια στελέχη του Ολυμπιακού που προσπαθήσαμε να οδηγήσουμε γρήγορα τους παίκτες του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια. Όταν μπαίνουν εκατοντάδες φίλαθλοι στο γήπεδο μπορεί κάποιοι να παρεκτραπούν. Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έδειχναν και την μεγαλύτερη θέληση να μπουν στα αποδυτήρια για να «ξεμπλέξουν». Το ίδιο βράδυ του αγώνα είπα ότι κακώς μπήκαν στο γήπεδο οι φίλαθλοι. Πολύ περισσότερο όταν δεν έχουν φύγει οι αποστολές των ομάδων».

Όσο για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τόνισε «Δημιουργήθηκε μια στρεβλή εικόνα από αυτό που πραγματικά συνέβη. Μέσα στη φισούνα δεν πέρασε ποτέ κανένας φίλαθλος. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να διαφυλάξουμε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Κακώς μπήκαν οι φίλαθλοι να πανηγυρίσουν. Το γκολ μπήκε στο 91’, το ματς έληξε στο 94’, υπήρχε λίγος χρόνος και βλέποντας ότι θέλουν να μπουν κάποιοι φίλαθλοι να πανηγυρίσουν μέσα στο γήπεδο θέλαμε να προστατεύσουμε τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Δεν δημιουργήθηκε κανένα θέμα στο 90λεπτο εξαιρουμένων των καπνογόνων που είναι συνηθισμένο στα γήπεδά μας».

Στη συνέχεια υπήρξε προβολή βίντεο από τα όσα ακολούθησαν μετά τη λήξη του αγώνα όπως τα κατέγραψαν οι κάμερες του γηπέδου. Ακολούθησε επισήμανση από τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού των σκηνών κατά τις οποίες ο κόσμος μπαίνει στο γήπεδο χωρίς να κατευθύνεται στους παίκτες του Παναθηναϊκού και της προσπάθειας των ανθρώπων των «ερυθρόλευκων» να προστατέψουν τους φιλοξενούμενους.

«Το όλο επεισόδιο έχει κρατήσει συνολικά 20 δευτερόλεπτα τα οποία έχουν γίνει αιώνας» ήταν η χαρακτηριστική φράση που ακούστηκε από την πλευρά του Ολυμπιακού μετά την προβολή των σχετικών βίντεο.

Επίσης, επισημάνθηκε «Είδαμε τον κύριο Γκοβού και τον κύριο Καντέ να κλωτσάει, τον κύριο Τζόρβα να ρίχνει μπουνιές περιστοιχιζόμενος από ανθρώπους του Ολυμπιακού και τον κύριο Σισέ να τα βάζει με όποιον έβρισκε. Όποιος βλέπει τα βίντεο έχει δει πανηγυρίζοντας κι όχι αίμα και δάκρυα. Πουθενά δεν υπάρχει τραυματισμός ή χτύπημα ή βιαιοπραγία κατά παικτών του Παναθηναϊκού» επισημάνθηκε.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Βούλτσης υπογράμμισε «Από πουθενά δεν προκύπτει σοβαρή σωματική βλάβη ή κάποιος μώλωπας σε παίκτη του Παναθηναϊκού. Το να κάψεις ένα περιπολικό είναι πολύ χειρότερο από αυτά που είδαμε όπως και το να συγκρούεσαι με τα ΜΑΤ. Λανθασμένα μπήκαν οι φίλαθλοι να πανηγυρίσουν. Το ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός έβγαλε επιπλέον μέτρα. Δεν υπήρχαν δακρυγόνα, καπνογόνα, ούτε διακοπή του αγώνα. Θα πρέπει να βλέπετε τα πράγματα απομονωμένα από τον τρόπο που τα παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Δεν ήταν καν εκτεταμένα επεισόδια».

Σχετικά με τις κινήσεις παικτών του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια κι ενώ η αποστολή είχε επιβιβαστεί στο πούλμαν και ήταν έτοιμη για αναχώρηση ειπώθηκε «Κατευθύνθηκαν αιφνιδιαστικά στο χώρο του ιατρείου του γηπέδου. Δεν πέρασαν απλά απ’ έξω και έβριζαν. Θα το δεχόμουν. Πήγαν ακριβώς έξω από τον έλεγχο ντόπινγκ. Τέσσερις παίκτες των φιλοξενούμενων πήγαν εκεί προφανώς για να επιτεθούν σε παίκτη χωρίς να προκληθούν»
Από το δικαστήριο επισημάνθηκε σχετικά «Η επιτροπή μας δεν μπορεί να ασχοληθεί γιατί το περιστατικό δεν υπάρχει στην έκθεση του παρατηρητή ούτε στο φύλλο αγώνα. Ο αθλητικός εισαγγελέας θα μπορούσε να ασχοληθεί».

Η υπεράσπιση του Ολυμπιακού συνέχισε επισημαίνοντας «Ο Ολυμπιακός ζητάει να εκδικαστεί η υπόθεσή του βάσει των πραγματικών περιστατικών. Δεν ζητάει εύνοια είτε διαφορετική μεταχείριση. Ούτε βάσει τα όσα αναφέρονται στα Μέσα. Το κλίμα που υπάρχει έχει δημιουργηθεί από παραποίηση των γεγονότων. Όλες οι αντιολυμπιακές εφημερίδες αναφέρουν ότι ο Έλληνας φίλαθλος χωρίζεται σε αντιολυμπιακούς και ολυμπιακούς. Η επιτροπή σας θα σταθεί στα πραγματικά περιστατικά. Γιατί ο κύριος εισαγγελέας δεν έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει με τις άλλες παραβάσεις; Γιατί δεν απήγγειλε κατηγορία εναντίον των παικτών που κατέβηκαν από το πούλμαν και πήγαν να βρουν τον Τοροσίδη βρίζοντάς τον».

Κλείνοντας, ο Γιάννης Βούλτσης επεσήμανε «Δεν συντρέχει περίπτωση εκτεταμένων επεισοδίων. Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Από τα πραγματικά περιστατικά δεν προκύπτει δυνατότητα να τιμωρηθούμε για εκτεταμένα επεισόδια».

Όσο για τον Βασίλη Τοροσίδη επεσήμανε «Ο Τοροσίδης φαίνεται πως χτυπάει με το κούτελό του τον Λέτο που λίγο μετά καταρρέει και «κάνει θέατρο». Να τιμωρηθεί ενδεχομένως και με 3 αγωνιστικές αλλά «να μην του κόψουμε το κεφάλι» όπως θέλουν οι αντίπαλοί μας».

Επίσης, κατά την έξοδό τους από τα γραφεία της διοργανώτριας αρχής οι Γιάννης Μώραλης και Γιάννης Βούλτσης προέβησαν σε δηλώσεις.
«Τα πραγματικά γεγονότα είναι αυτά που αναπτύξαμε. Υπήρξε μια διόγκωση και μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Θέλουμε να δικαστούμε για συγκεκριμένα γεγονότα όπως η είσοδος των φιλάθλων και κατά πόσο μπήκαν για να πανηγυρίσουν. Περιμένουμε την απόφαση. Πρόθεσή μας είναι να πέσουν οι τόνοι» τόνισε αρχικά ο Μώραλης.

Στη συνέχεια ο Γιαννίκος υπογράμμισε «Για τα όποια γεγονότα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων να λαμβάνονται υπόψη τα όσα γράφοντα στο φύλλο αγώνα. Αυτό που έγινε είναι ότι κατά τη λήξη του αγώνα οι φίλαθλοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο . Όλη η διάρκεια είναι περίπου 20 δεύτερα. Δεν μπορώ να προδικάσω την απόφαση. Η ποινή που θα επιβληθεί πρέπει να είναι ανάλογη των γεγονότων που συνέβησαν. Η ποινή θεωρώ ότι θα είναι αντίστοιχη των επεισοδίων».