ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έκλεισε ξανά η κάνουλα...

Έκλεισε ξανά η κάνουλα...
Έκλεισε και πάλι η ΟΠΑΠ ΑΕ την... κάνουλα της κρατικής χρηματοδότησης των ομάδων της Super League. Mε εντολή της...

Έκλεισε και πάλι η ΟΠΑΠ ΑΕ την... κάνουλα της κρατικής χρηματοδότησης των ομάδων της Super League.
Mε εντολή της κυβέρνησης και τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του Οργανισμού, δεν προχώρησε η διαδικασία ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της νέας σύμβασης μεταξύ των ομάδων της Super League και της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Μάλιστα στο συμβούλιο της Παρασκευής επρόκειτο απλά να επικυρωθεί από τις ομάδες της Λίγκας το νέο κείμενο για τη διετή ανανέωση της σύμβασης, στην οποία περιλαμβάνονται και οι ρήτρες για την καταπολέμηση της βίας.

Με την υπογραφή των νέων συμβάσεων, υπήρξε ρητή δέσμευση από τη διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ, πως θα εξοφλούσε και τα οφειλόμενα από την περσινή σύμβαση ποσά, τα οποία είχαν μπλοκαριστεί λόγω των κρουσμάτων βίας.
Όμως, τώρα παρουσιάζεται νέα εμπλοκή, μετά από όσα έγιναν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με αποτέλεσμα οι ομάδες της Super League και κυρίως οι μικρομεσαίες να βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Το Onsports.gr αποκαλύπτει πως υπάρχουν σήμερα ομάδες, που αντιμετωπίζουν έντονο ταμειακό πρόβλημα, αφού με το κλίμα αμφισβήτησης που έχει διαμορφωθεί για το μέλλον του Συναιτερισμού, οι Τράπεζες ζητούν και προσωπικές εγγυήσεις από τους παράγοντες, όταν εκείνοι ζητούν να προχωρήσουν στην προ-είσπραξη χρημάτων που αφορούν στα συμβόλαια της κεντρικής διαχείρισης και όχι μόνο...

Η σύμβαση χορηγίας της ΟΠΑΠ ΑΕ με τη Super League, αν και όποτε υπογραφεί, θα ανανεωθεί για δύο ακόμη χρόνια έναντι ποσού 22 εκ. ευρώ το χρόνο, με την υποχρέωση του Οργανισμού και καλύπτει έξοδα 1.5 έως 2 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή των γηπέδων, κυρίως των ομάδων που προέρχονται από τη Football League.

To βέβαιο είναι πως η Super League βρίσκεται και πάλι με την πλάτη στον τοίχο, ως προς την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, ενώ τεράστιο θέμα δημιουργεί για τη βιωσιμότητά της και η τελική στάση που θα κρατήσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε περίπτωση που την Παρασκευή δεν περάσει από το Δ.Σ. της Λίγκας, η πρόταση μομφής εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μοιρασμένα τα κουκιά...
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πράσινοι είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε για μια ημέρα παραπάνω, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στην ηγεσία του Συνεταιρισμού.

Γι' αυτό έκαναν την πρόταση μομφής και περιμένουν πλέον να διαπιστώσουν τη στάση που θα κρατήσουν οι υπόλοιπες ομάδες της Λίγκας, όχι για να μετρήσουν "συμμάχους" ή εχθρούς, αλλά για να καταγράψουν την τάση που επικρατεί.

Θα υπάρξει όμως και σίγουρα θα καταγραφεί και η τάση αντίδρασης από ένα άλλο μπλοκ ομάδων με πρώτο τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με την οποία θα τεθούν οι δύο αιώνιοι προ των ευθυνών τους και θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αφήσουν εκτός Συνεταιρισμού τα επικοινωνιακά παιχνίδια "εξουσίας" στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να μην κινηθεί καν η διαδικασία της ψηφοφορίας για την αποπομπή Μαρινάκη, αλλά να συμφωνηθεί από τώρα ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει αλλαγή προέδρου, πιθανότατα και πολιτικής για την εκλογή του ώστε να μην επανεμφανισθεί παράγοντας ομάδας στην "καρέκλα", αλλά να περάσει η διοίκηση του Συνεταιρισμού στα χέρια τεχνοκρατών.