ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υπέβαλε μήνυση στον Μαρινάκη ο Σισέ

Υπέβαλε μήνυση στον Μαρινάκη ο Σισέ
Μήνυση σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη κατέθεσε ο Τζιμπρίλ Σισέ για όσα έλαβαν χώρα μετά το ντέρμπι...

Μήνυση σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη κατέθεσε ο Τζιμπρίλ Σισέ για τα όσα έλαβαν χώρα μετά το ντέρμπι των «αιωνίων».

Συγκεκριμένα, η μήνυση που υπέβαλε ο Γάλλος παίκτης δια του δικηγόρου Δημήτρη Βερβεσού αφορά στα αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμησης, της απειλής και της παράβασης του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές προσβάλλουν τον πολιτισμό μας», δήλωσε ο δικηγόρος του Γάλλου ποδοσφαιριστή των «πρασίνων», ενώ παράλληλα προανήγγειλε και άλλες νομικές ενέργειες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (24/2) ο Τζιμπρίλ Σισέ φερόταν ως αναποφάσιστος εάν πρέπει να μηνύσει τον Μαρινάκη.

Στη μήνυσή του ο Τζιμπρίλ Σισέ αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, σε οποιοδήποτε γήπεδο και αν αγωνίστηκα, ουδέποτε προκάλεσα με λόγια, πράξεις ή συμπεριφορές που θα δυσφημούσαν ενδεχομένως το άθλημα, τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές, τους διοικητικούς παράγοντες, το φίλαθλο κοινό ή τους διαιτητές.

Αντίθετα πάντα διακρινόμουν και διακρίνομαι για τον σεβασμό που επιδεικνύω τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Και αυτό γιατί πάνω απ' όλα για μένα το ποδόσφαιρο είναι άθλημα και όχι πόλεμος.

Για πρώτη φορά στην καριέρα μου κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητά μου σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Έκρινα ότι πρέπει να προσφύγω ενώπιών σας μη έχοντας άλλη επιλογή.

Η ρίψη επικίνδυνων εκρηκτικών υλών θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρότατες βλάβες τόσο σε μένα όσο και στους συμπαίκτες μου. Δεν θυμάμαι πόσες φορές κύριο μέλημά μου ήταν να προστατεύσω πρώτα τον εαυτό μου από τη ρίψη των αντικειμένων και κατά δεύτερον να συγκεντρωθώ στον αγώνα.

Επιπλέον, οι φίλαθλοι επέδειξαν ιδιαίτερα ρατσιστική συμπεριφορά στο πρόσωπό μου κάθε φορά που η μπάλα ήταν στην κατοχή μου, προφανώς λόγω του χρώματος του δέρματός μου, μιμούμενοι ήχους και φωνές μαϊμούδων και κουνώντας πλαστικές μπανάνες, χωρίς ποτέ να ακουστεί σύσταση από τα μεγάφωνα.

Παντελώς ανενόχλητοι εισήλθαν στη φυσούνα του γηπέδου, οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας βρίζοντάς με, προπηλακίζοντάς με και χτυπώντας με στα πόδια, στα χέρια, τα πλευρά και το κεφάλι, χωρίς ευτυχώς να με τραυματίσουν. Άξιο θαυμασμού είναι πώς φτάσαμε στα αποδυτήρια, καθώς θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα”.

Όσον αφορά στο διάλογο που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής ανέφερε:

“Την ώρα που εισερχόμουν στον αγωνιστικό χώρο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αρχικά μου είπε: "Θα τα πούμε του χρόνου", εγώ με την σειρά μου του απάντησα: “Με μένα όχι γιατί δεν θα βρίσκομαι εδώ. Αλλά θα χαρώ να νικήσουν οι συμπαίκτες μου" και τότε ο κ. Μαρινάκης με εξύβρισε με χυδαίο τρόπο".

Επιπλέον, τα σχόλια που έκανε στον Τύπο ο κ. Μαρινάκης έθιξαν την τιμή και την υπόληψη μου ως επαγγελματία αθλητή και ως οικογενειάρχη. Ορμώμενος από μια αποσπασματική ενδυματολογική-στιλιστική επιλογή μου, με εμφάνισε ότι δήθεν φοράω φούστες, εννοώντας προφανώς ότι ως άνδρας δεν φοράω παντελόνια, αμφισβητώντας έτσι τον ανδρισμό μου. Συνέπεια όλων αυτών είναι οπουδήποτε και αν εμφανίζομαι δημοσίως να χλευάζομαι, να γίνομαι περίγελως και αντικείμενο περιφρονητικών σχολίων σε σχέση με την ανδρική μου υπόσταση, παρότι είμαι πατέρας ανήλικων παιδιών".

Διαβάστε επίσης:

«Με κραυγές πιθήκου»