ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μόνο μαθητές στον τελικό των "αιωνίων"

Μόνο μαθητές στον τελικό των "αιωνίων"
Υπό το βλέμμα μαθητών θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας...

Υπό το βλέμμα μαθητών θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στις 6 Μαρτίου στο Ελληνικό, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στην Αστυνομική Διεύθυνση Γλυφάδας. 

Η Αστυνομία, που εκπροσωπήθηκε από τον ταξίαρχο κ. Βιτζίκη και τον β’ διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γλυφάδας κ. Μπόμπο, πρότεινε εξ αρχής τον αγώνα να παρακολουθήσουν παιδιά έως 12 ετών από σχολεία, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, πρόταση που βρίσκει σύμφωνο και το υπουργείο Παιδείας. Η άποψη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που εκπροσωπήθηκε από τον Βασίλη Ντάκουρη, ήταν ο τελικός να διεξαχθεί με θεατές αθλητές και αθλήτριες Ακαδημιών, μαζί με μέλη των «Πελαργών», κάτι όμως με το οποίο διαφώνησε η Αστυνομία, θέτοντας θέμα ασφάλειας.

Το περσινό πλάνο, με ελάχιστες παραλλαγές, έθεσε αρχικά ως λύση η ΕΟΚ! Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Τάκης Τσαγκρώνης, πρότεινε η αναμέτρηση που κρίνει τον πρώτο τίτλο της σεζόν να γίνει όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή με φιλάθλους των δύο «αιωνίων», αλλά λιγότερους στον αριθμό. Η Αστυνομία δεν διαπραγματεύτηκε καν την πρόταση. Η ΕΟΚ δέχθηκε τελικά την τοποθέτηση της Αστυνομίας και αποφάσισε οι προσκλήσεις που θα μοιραστούν να είναι συνολικά 350, αν και δεν διευκρινίστηκε ο αριθμός των μαθητών που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Όλες οι πλευρές, πάντως, έθεσαν θέμα αυστηρής ταυτοποίησης θεατών και συνοδών, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε με ενθουσιασμό την πρόταση της Αστυνομίας, με την οποία ο εκπρόσωπός του, Νίκος Σταυρόπουλος, συμφώνησε απόλυτα. Αντίθετα, ο Μάνος Παπαδόπουλος από την πλευρά του Παναθηναϊκού έδειξε να αντιδρά. «Αν συμβεί το παραμικρό, την ευθύνη θα έχει η Αστυνομία και ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει αμέσως από τον αγώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Θα πρέπει να διευκρινιστεί πόσα παιδιά θα έρθουν. Αν είναι ο τελικός να γίνει υπό το βλέμμα 500 ατόμων, θα πρόκειται για ήττα του μπάσκετ», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, για να πάρει «πάσα» ο μάνατζερ του Παναθηναϊκού: «Αν είναι να γίνει έτσι, ας γίνει κεκλεισμένων των θυρών». Η ελληνική ομοσπονδία θεωρεί πως σε αυτή την περίπτωση δεν κερδίζει τη βία, αλλά υποχωρεί μπροστά της.