ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνέχισε το σερί του ο Πανιώνιος

Συνέχισε το σερί του ο Πανιώνιος
Τρίτη διαδοχική νίκη για τον Πανιώνιο, που δυσκολεύτηκε, αλλά κέρδισε τον μαχητικό Ηλυσιακό...

Τρίτη διαδοχική νίκη για τον Πανιώνιο, που δυσκολεύτηκε, αλλά κέρδισε τον μαχητικό Ηλυσιακό, με 82-77, για τη 19η αγωνιστική της Α1.

Μπορεί να... ίδρωσαν, αλλά τέλος καλό, όλα καλά για τους «κυανέρυθρους», που έκαναν έτσι ακόμα ένα βήμα προς την είσοδο τους στα πλέι οφ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 75-73 στο τελευταίο λεπτό, αλλά εκεί «μίλησε» ο Άντερσον, που με δικές του προσπάθειες, χάρισε το ροζ φύλλο στο συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Με τον Κοβίλ να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες και τον Άλεξιτς να εκτελεί από την περιφέρεια, ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει στην αρχή του αγώνα τα ηνία, αιφνιδιάζοντας τον Ηλυσιακό. Το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα, ενώ στο σκοράρισμα τα περίμενε όλα από τον Μπάξτερ, ο οποίος ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 9 πόντους. Το σκηνικό άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι πήραν λύσεις στο σκοράρισμα και από τους Καρύδα, Χατζή και Ντόουσον και παράλληλα βελτίωσαν την άμυνά τους, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να ροκανίζουν τη διαφορά των εννέα πόντων (25-16), με την οποία βρέθηκαν να χάνουν στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Πανιώνιος συνέχισε μέχρι το 18’΄να έχει το προβάδισμα (40-32), αλλά στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο Ηλυσιακός πραγματοποίησε την αντεπίθεσή του, έτρεξε ένα σερί 11-2 και κατάφερε να προηγηθεί με 43-42 στο 20’.

Οι απαντήσεις των «κυανέρυθρων» στην τρίτη περίοδο ήρθαν διά χειρός Μπάρλου και Μπατή. Οι δύο Έλληνες άσοι έδωσαν βοήθεια στους Κοβίλ και Άλεξιτς στο σκοράρισμα και ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει εκ νέου τα ηνία του αγώνα, παρά τη σπουδαία εμφάνιση του Μπάξτερ. Έχοντας περισσότερες λύσεις στην επίθεση, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να προηγηθεί με 64-56 στο 30’, βάζοντας τις βάσεις για να φθάσει στη νίκη. Ο Μπάξτερ συνέχισε να φορτώνει με πόντους το καλάθι του Πανιωνίου, αλλά το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη δεν είχε άλλες λύσεις κι αυτό του στοίχισε. Ελέγχοντας το ρυθμό κι έχοντας περιορίσει τη δράση των Χατζή, Καρύδα και Ντόουσον, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν μια μικρή, αλλά ασφαλής διαφορά, αντέχοντας στην ύστατη προσπάθεια των φιλοξενούμενων να ανατρέψουν την κατάσταση, όταν κατάφεραν να μειώσουν στο καλάθι (75-73).

Δεκάλεπτα: 25-16, 42-43, 64-56, 82.77.