ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έπιασε κορυφή η Ρεν

Έπιασε κορυφή η Ρεν
Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η Ρεν μετά τη νίκη της με 2-0 απέναντι στην Λανς...

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η Ρεν μετά τη νίκη της με 2-0 απέναντι στην Λανς για την 25η αγωνιστική της Γαλλίας.

Την τέταρτή της συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα πήρε η Ρεν, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα… παραδώσει τα όπλα στην διεκδίκηση του τίτλου. Απέναντι στην Λανς δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και πήρε τη νίκη με 2-0. Ο Μπουακρί στο 14’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με τον Μοντάνιο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 70’.

Αυτοκτόνησε η Μονακό στο «Λουί ΙΙ», όπου παρόλο που βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 απέναντι στην Καέν, παραχώρησε ισοπαλία με 2-2 και παρέμεινε στην ζώνη του υποβιβασμού. Ο Παρκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Μονεγάσκους πετυχαίνοντας και τα δύο τέρματα της ομάδας του (36’ πεν., 62΄), ωστόσο τα τέρματα των Ελ Αράμπι (68’) και Μόγιο στο 72’ έδωσαν τον «χρυσό» βαθμό στους φιλοξενούμενους.

«Διπλό» παραμονής πήρε η Νις στο «Ζοφρουά Γκισάρ» επικρατώντας με 2-0. Ο Κουλιμπαλί στο 55’ με τον Μουνιέρ να κάνει το τελικό 2-0 στο 85’. Αντίθετα η Σεντ Ετιέν έχασε μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει στις θέσεις της Ευρώπης. Κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας η Λοριάν στο «Νανζεσέρ» απέναντι στην Βαλενσιέν, παρόλο που βρισκόταν με παίκτη λιγότερο από το 52’ λόγω αποβολής του Κοκελίν.

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις τελείωσε η αναμέτρηση της Αρλ με την Μπρεστο στο «Παρκ ντε Σπορ», όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Ο Γκιλάς έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους στο 37’, με τον Τουρέ να ισοφαρίζει στο 49’ και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος σε μία επεισοδιακή αναμέτρηση, Σοσό και Μονπελιέ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα ωστόσο η κάθε ομάδα δέχτηκε από μία κόκκινη κάρτα. Μόλις στο 17’ ο Ιντεγιέ αποβλήθηκε για τους γηπεδούχους με την αριθμητική ισορροπία να επανέρχεται στο 62’, με την αποβολή του Σπάχιτς για τους φιλοξενούμενους.