ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ισοπαλία «βόλεψε» κι τους δύο

Η ισοπαλία «βόλεψε» κι τους δύο
Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Πανιώνιος και Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής. Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι...

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Πανιώνιος και Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο και άνοιξαν το σκορ στο 43’ με τον Μιραλάς. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης παρουσιάστηκε βελτιωμένη στην... επανάληψη και ευτύχησε με ισοφαρίσει στο 69’ με τον... σβέρκο του Σβέρκος!
Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Άλμπερτ Ριέρα, που στο 73’ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Γιάννη Κοντοέ. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ισοπαλία για τον Ολυμπιακό.



Οι «ερυθρόλευκοι» του Ερνέστο Βαλβέρδε θέλησαν να πιέσουν από την αρχή και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα για την συνέχεια.
Κινητήριος «μοχλός» για τους Πειραιώτες ήταν ο Κέβιν Μιραλάς, που αποτέλεσε από την αρχή πηγή κινδύνου για την άμυνα του Ιστορικού, ο οποίος είχε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών του.



Ο Ολυμπιακός έλεγξε το κέντρο και προσπαθούσε από τα πλάγια, με τους Ριέρα και Μιραλάς να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος.
Μόλις στο 6’ ο Φουστέρ βρέθηκε στην περιοχή των γηπεδούχων, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Εννέα λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη σημαντική ευκαιρία για το «συγκρότημα» του Πειραιά.


Ο Μιραλάς πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, με ωραία ενέργεια απέφυγε έναν αντίπαλο, έκανε το πλασέ, αλλά ο Μάχο ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε.
Στο 23’ είχαμε την πρώτη απειλή από τον Πανιώνιο. Ο Μπάλαμπαν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σιόβας πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Πάρντο με διπλή επέμβαση μπλόκαρε.
Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την πρωτοβουλία αλλά να μην βρίσκουν τους κατάλληλους διαδρόμους για την περιοχή του Μάχο.
Ωστόσο, στο 43’ οι Πειραιώτες κατάφεραν να προηγηθούν, όταν ο Ριέρα πήρε την μπάλα στην μεσαία γραμμή από τον Κουμορτζί, έκανε την επέλαση από τα αριστερά, βρήκε τον Μιραλάς που μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ, νίκησε τον Μάχο που θέλησε να βγει και να τον «κλείσει».

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος θέλησε να αντιδράσει και να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά σε λίγες περιπτώσεις κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού.
Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή, όταν στο 59’ ο Ριέρα εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Μάχο με διπλή επέμβαση κατάφερε και μπλόκαρε.
Ωστόσο, στο 69’ ο Ιστορικός κατάφερε να ισοφαρίσει με περίεργο τρόπο. Ο Μοντέστο θέλησε να απομακρύνει την μπάλα, αυτή βρήκε στο κεφάλι του Σβέρκος που είχε πιέσει, πήρε περίεργη τροχιά, πέρασε πάνω από τον Πάρντο και κατέληξε στα δίχτυα του πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» και έκανε το 1-1.


Στο 73’ οι Πειραιώτες θέλησαν να... απαντήσουν, όταν ο Ντουντού έκανε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Κοντοές πάνω στην γραμμή απομάκρυνε την μπάλα.
Μάλιστα, ο Έλληνας άσος ήταν πρωταγωνιστής στην επόμενη φάση, όταν σε μία.... κοκορομαχία με τον Ριέρα, εκτός φάσης, δέχθηκε το χτύπημα του Ισπανού και βρέθηκε στο έδαφος. Ο αριστεροπόδαρος άσος του Ολυμπιακού αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ο Κοντοές την κίτρινη, με τις ισορροπίες να αλλάζουν.
Στην συνέχεια, οι παίκτες του Τάκη Λεμονή θέλησαν να πιέσουν για το γκολ που θα τους έδινε το «τρίποντο» ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Ούρκο Πάρντο, ενώ οι Πειραιώτες φάνηκε πως έμειναν από... δυνάμεις.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παμπορίδης (Κιλκίς)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 75' Ριέρα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοντοές, Σβέρκος - Μανιάτης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Γιόνσον, Λάτκα, Σιόβας, Κουμορτζί (46' Σβέρκος), Σάμαρης (82' Σάμαρης), Κοντοές, Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης, Μπάλαμπαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης, Ραούλ Μπράβο (34' Χολέμπας), Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Ντουντού, Φουστέρ, Ιμπαγάσα (82' Ρόμενταλ), Τζιμπούρ (67' Ουρτάδο), Μιραλάς, Ριέρα.