ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έδωσε δικαίωμα και το πλήρωσε…

Έδωσε δικαίωμα και το πλήρωσε…
Πολλά έχουν γραφτεί και ακόμη περισσότερα ακουστεί για την αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό....

Πολλά έχουν γραφτεί και ακόμη περισσότερα ακουστεί για την αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό. Προσωπικά θεωρώ ότι έχω πολύ λίγα να γράψω γι’ αυτό το παιχνίδι…

Θα μπορούσα να συνοψίσω με τη φράση που διαβάσατε στον τίτλο «έδωσε δικαίωμα και το πλήρωσε». Δεν έχω σκοπό να σταθώ ούτε στο οφσάιντ γκολ του Πανιωνίου, ούτε στην ανόητη αποβολή του Ριέρα.

Για μένα ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε ένα «δικό του» παιχνίδι, χάρη στην κακή του απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που συνέβη και πριν από μία εβδομάδα στον αγώνα με τον ΠΑΟ.

Θεωρώ εγκληματική… αμέλεια το να προηγείσαι στο σκορ, να έχεις τη νίκη στα χέρια σου και να μπαίνεις στο δεύτερο ημίχρονο λες και κάνεις… αγγαρεία. Πλάκα κάνουμε; Είναι δυνατόν να μην μπορεί να κερδίσει ο Ολυμπιακός τον… μισό Πανιώνιο;

Χωρίς Ριέρα, Μήτρογλου, Γκαλίτσιο, Όμο (ίσως ξεχνάω κι άλλους) έπαιξε ο Πανιώνιος. Και αντί οι «ερυθρόλευκοι» να του ρίξουν πέντε όπως στον πρώτο γύρο, έβαλαν ένα γκολ στο 42’ κι έκαναν αμάν να το κρατήσουν, λες και έπαιζαν τελικό Champions League!

Στη… λούμπα έπεσε και ο Βαλβέρδε που μάζεψε την ομάδα λίγο πριν την ισοφάριση με την αλλαγή του Ουρτάδο στη θέση του Τζιμπούρ. Τι φοβήθηκε άραγε ο Βάσκος; Τον Σβέρκος, τον Γουνδουλάκη ή τον Σάμαρη; Φουλ επίθεση έπρεπε να παίξει ο Ολυμπιακός και να βάλει όσο γίνεται περισσότερα γκολ.Όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ!

Δεν το έκανε, ήρθε μια… καραμπόλα από το πουθενά και χάθηκαν δύο πολύτιμοι βαθμοί. Όσο για τον Ριέρα προσωπικά θα του είχα ρίξει πρόστιμο πριν καν λήξει ο αγώνας. Δεν μπορεί να παίρνει πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και να κυνηγάει τον Κοντοέ!

Τη δική του καλή προσπάθεια σε τελικά ανάλυση πετάει στα σκουπίδια, ενώ στερεί και από την ομάδα του το δικαίωμα να διεκδικήσει τη νίκη στο τελευταίο 20άλεπτο. Αντί να συνετίσει τον μικρότερο αδερφό του, Σίτο, ο οποίος τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές επειδή χτύπησε εκτός φάσης τον Καφέ, έκανε τα ίδια και χειρότερα.

Υ.Γ.: Αν κάποιοι θεωρούν ότι το πρωτάθλημα τελείωσε και κάνουν… πλάκα ας μας το πουν να το ξέρουμε. Θα είναι απαράδεκτοι όλοι τους, από τον πρώτο έως τον τελευταίο, αν πάρουν τον τίτλο με λιγότερους από δέκα βαθμούς διαφορά…

Συντάκτης : Σταύρος Γεωργακόπουλος