ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρινάκης: «Αυτός είναι ο πολιτισμός σας!»

Μαρινάκης: «Αυτός είναι ο πολιτισμός σας!»
Ηγετική ήταν η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη που μίλησε στο ΔΣ της ΕΠΟ για όλους και για όλα δίχως να υπάρξει η παραμικρή...

Ηγετική ήταν η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη που μίλησε στο ΔΣ της ΕΠΟ για όλους και για όλα δίχως να υπάρξει η παραμικρή παρέμβαση από τα υπόλοιπα μέλη. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα επιτέθηκε στον Παναθηναϊκό, στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ ενώ έκανε προτάσεις για την πάταξη της βίας.

Κάποια κομμάτια, σύμφωνα με πληροφορίες, που είπε μέσα στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.
«Εσείς είσαστε κ. Βεκρή οι πολιτισμένοι που καθυστερήσατε την έναρξη του αγώνα για δέκα λεπτά, λόγω του γύρου του θριάμβου που έκαναν οι παίκτες σας, και οι οποίοι στάθηκαν να χαιρετήσουν τους φιλάθλους σας μπροστά στο πανό που έβριζε χυδαιότατα την μητέρα μου, εμένα προσωπικά, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, την κυβέρνηση ; Το κύπελλο σας έλλειπε...
Το λυπηρό είναι κ. Βεκρή ότι δεν βγήκατε να καταδικάσετε τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στον ΟΑΚΑ το Σάββατο, αλλά ο κ. Γόντικας βγήκε μετα το τέλος του αγώνα να ευχαριστήσει τους οπαδούς του ΠΑΟ για την συμπεριφορά τους, δηλαδή να τους ευχαριστήσει που έβριζαν την μητέρα μου, εμένα, τον κ .Πιλάβιο, την κυβέρνηση, για 90 λεπτά... Αυτός είναι πολιτισμός!»

«Τι έχετε να πείτε για το χαλί της Σούπερ Λίγκας που έβγαλαν οι οπαδοί σας πριν την έναρξη του αγώνα; Το ίδιο θα κάνουν και του χρόνου στο Γιουρόπα Λιγκ; Θα το βάλετε και αυτό στο φάκελο που θα στείλετε στην ΟΥΕΦΑ;».

«Ο κ. Φερέιρα μίλησε για ψεύτικο πρωτάθλημα. Από πού και ως πού; Αυτό δεν είναι δυσφήμιση του ποδοσφαίρου μας;».

«Όσον αφορά την ανακοίνωση που έβγαλε η ΕΠΟ για τους τέσσερις διαιτητές του ντέρμπι, θεωρώ ότι είναι μεγάλο λάθος. Απομένουν ακόμη έξι αγωνιστικές, πως θα διασφαλίσουμε ότι οι διαιτητές δεν θα φοβούνται και δεν θα σφυρίζουν όπως ο Τσινιάρης και ο Παμπορίδης το Σαββατοκύριακο;»

«Για την φάση με την απόκρουση με τα δύο χέρια του Γκοβού τι έχετε να πείτε; Να την στείλουμε μήπως εμείς στην ΟΥΕΦΑ και να δυσφημίσουμε και εμείς το ποδόσφαιρο -Εμείς δηλαδή τι θα έπρεπε να πούμε για το οφσάιντ- γκολ που ισοφαρίζει ο Πανιώνιος, για το γκολ που δεν μέτρησε του Ντουντού, για την φάση με τον Κοντοέ που μπροστά στα μάτια του επόπτη τραβάει την μπλούζα του Ριέρα; Κακώς βέβαια ο Ριέρα έχασε την ψυχραιμία του, ενέργεια την οποία καταδικάζω, και θα τιμωρηθεί».

«Γιατί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει καταδικάσει, τις επιθέσεις που δέχθηκαν ο Τοροσίδης, ο Νικοπολίδης, o κ. Πιλάβιος, ο κ. Γκαγκάτσης, τις επιθέσεις στα γραφεία της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας;».

«Έχει επικρατήσει ένα καθεστώς τρομοκρατίας από 50 οπαδούς του ΠΑΟ με μηχανάκια, οι οποίοι τρομοκρατούν όλο τον κόσμο, και εσείς δεν έχετε βγει να καταδικάσετε οτιδήποτε; Τι πρέπει δηλαδή να γίνει; Ο Ολυμπιακός έχει τριπλάσιο κόσμο. Εσείς προκαλείτε συνεχώς με τα συλλαλητήρια. Εμείς τους καλέσαμε επίσημα να παραμείνουν ήρεμοι και ψύχραιμοι και να μην απαντούν στις προκλήσεις. Τι θα γίνει εάν βγουν και οι Ολυμπιακοί στο δρόμο;».

«Εμείς είχαμε ρίξει τους τόνους πριν το ντέρμπι. Ενώ δεν συμφωνούσα και ήμουνα κάθετα αντίθετος με την μεθόδευση για το δελτίο του Κοτσόλη, δεν μίλησα και κράτησα χαμηλούς τόνους και δέχθηκα να εκδοθεί σαν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Αυτό ούτε εκτιμήθηκε, ούτε συνυπολογίστηκε από κανέναν».

«Αυτό που εγώ προτείνω ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα είναι να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο κανονισμός της ΟΥΕΦΑ. Για να υλοποιηθεί αυτό πρέπει και οι σεκιούριτι του γηπέδου να κάνουν σωματικό έλεγχο σε όσους μπαίνουν και επίσης να μπορούν να κάνουν και συλλήψεις με τροποποίηση του νόμου, ενώ θα πρέπει και όποτε το κρίνει η αστυνομία να μπαίνει στο γήπεδο σε κρίσιμα μάτς έτσι ώστε να έχουν και αυτοί την ευθύνη. Αυτό που λέω είναι να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ».

«Για το κατηγορητήριο που με αφορά δεν είναι αρμόδια η επιτροπή της ΕΠΟ και αυτό θα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου και για την νέα χρονιά. Δεν είναι δυνατόν να γράφεται κατηγορητήριο με βάση αναρτήσεις σε οπαδικά σάιτ, από όπου το αναπαρήγαγαν οι εφημερίδες. Δεν είδα τον αθλητικό εισαγγελέα να καλεί τους παίκτες που κατέβηκαν από το πούλμαν κι εισέβαλαν στα αποδυτήρια για να βρουν τον Τοροσίδη. Είναι δυνατόν να μιλάει ειδικά εφέτος ο Παναθηναϊκός. Ξεχνάνε τα όσα έγιναν στον πρώτο γύρο, στο παιχνίδι τους με τον Ολυμπιακό, τον Πανσερραϊκό, στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και στις μετακινήσεις των οπαδών τους, στην Τρίπολη και την Καβάλα;».

«Το άθλημα το δυσφημεί αυτός που κάνει τις επιθέσεις κι όχι αυτός που τις υφίσταται και τις καταγγέλλει…»,
ήταν η απάντηση του μέλους της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Βεκρή που μάλιστα με δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης τόνισε:
«Το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό. Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε εμάς ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Βρεθήκαμε κατηγορούμενοι, από κατήγοροι…».

Πριν από την άφιξη Μαρινάκη, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βασίλης Χατζηαποστόλου, υποστήριξε πως…
«η ΕΠΟ έπρεπε να πάρει θέση όλα αυτά που έγιναν»,
ρίχνοντας εμμέσως ευθύνες στην ομοσπονδία και τον Σοφοκλή Πιλάβιο για την αδράνειά τους, ενώ με την άφιξη Μαρινάκη στη συνεδρίαση, ο Γιάννης Βεκρής επανέφερε το θέμα στη συζήτηση με τον κ. Χατζηαποστόλου να διευκρινίζει:
«Η ΕΠΟ έπρεπε να πάρει θέση όχι μόνο για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι αλλά γενικότερα για την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου».