ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καταγγελίες Βοριά και μηνύσεις!

Καταγγελίες Βοριά και μηνύσεις!
Σε σίριαλ εξελίσσονται οι καταγγελίες του πρώην διαιτητή, Σωτήρη Βοριά, για το παιχνίδι Μακάμπι - Ολυμπιακός....

Σε σίριαλ εξελίσσονται οι καταγγελίες του πρώην διαιτητή, Σωτήρη Βοριά, για το παιχνίδι Μακάμπι - Ολυμπιακός.

Ο παλιός διεθνής διαιτητής σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή "Η δίκη στο Blue Sky", αναφέρθηκε και πάλι στο συγκεκριμένο ματς για το Europa League, αφήνοντας αιχμές.

Μάλιστα, ο κ. Βοριάς τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, έχει στα χέρια του ενυπόγραφη επιστολή, στην οποία αναφέρονται λεπτομέρειες και παράλληλα εμπλέκονται οι κ.κ. Μαρινάκης, Μπέος, Δαλούκας και Βασσάρας.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην διαιτητής είπε: «Είπαν ότι ο Δαλούκας τιμωρήθηκε στο Άρης-Παναθηναϊκός για το παιχνίδι αυτό. Υπάρχει και επιστολή στον κύριο Πιλάβιο και μάλιστα αναλυτικά για το περιστατικό του αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακού που εμπλέκονται οι Μπέος, Μαρινάκης, Δαλούκας και Βασάρας.

Γιατί δεν βγάζετε τον Πιλάβιο στον αέρα; Δεν σας κάνει εντύπωση που με όλα αυτά δεν μας καλεί κανένας; Ακόμα και να μας τιμωρήσει; Να ρωτήσετε τον κύριο Πιλάβιο, εγώ μίλησα μέχρι εκεί που έπρεπε να πω.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει καθήκοντα να στηρίζει αυτές τις περιπτώσεις; Δεν υπάρχει αθλητικός εισαγγελέας να τις μεταβιβάσει; Όλοι δουλεύουν μόνο για το γραφείο τους και τον εαυτό τους. Μου είπαν να πάω στο γραφείο του Πιλάβιου στο Κολωνάκι για να σταματήσω να λέω αυτά που λέω. Προτιμώ να λέω αυτά που αισθάνομαι παρά να πάρω μια θέση».

Μηνύσεις από Βασσάρα και Μπέο

Όπως ήταν φυσικό το γεγονός ότι ο Βοριάς ενέπλεξε τους Μπέο και Βασσάρα προκάλεσε τις αντιδράσεις και των δύο που ξεκαθάρισαν ότι θα υποβάλλουν μηνύσεις στον Βοριά. Πρώτος έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή ο Βασσάρας ο οποίος τόνισε: «Θα τον καλέσω εγώ να αποδείξει τα πράγματα γιατί εμένα δεν μου αρέσουν αυτά. Δεν μπορεί να λέει πράγματα χωρίς στοιχεία και θα κληθεί να τα αποδείξει στην δικαιοσύνη».

Συνέχεια αναφέρεται στον όνομά μου. επειδή απέτυχε στις εξετάσεις παρατηρητών και δεν έγινε ποτέ του παρατηρητής στην Σούπερ Λίγκα ίσως να νομίζει πως με αυτά που λέει μπορεί να μπει. Προφανώς επειδή απέτυχε μπορεί να θεωρεί πράγματα».

Για την... περιβόητη επιστολή που αναφέρει ο Βοριάς υπογράμμισε: «Δεν γνωρίζω τίποτα τέτοια. Δεν υπάρχει τέτοια επιστολή που να είμαι εγώ αποδέκτης. Δεν γνωρίζω πως λειτουργεί και αν οποιαδήποτε αποστολή γίνεται γνωστή. Θεωρώ πως όταν υπάρχει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να ερχόταν σε εμένα. Αν δεν ανέφερε το όνομά μου δεν θα μου ερχόταν. Προφανώς δεν αναφέρει το όνομά μου ή δεν υπήρξε ποτέ».

Για την κουμπαριά με Δαλούκα: «Το θέμα δεν είναι να σε κατηγορήσει κάποιος επειδή είσαι κουμπάρος. Το θέμα είναι ότι εμπλέκονται άτομα και χρήματα. Μου έκανε πρόταση να βαπτίσω τον γιο του ο κύριος Δαλούκας. Έχω βαπτίσει πολλά παιδιά και είναι κάτι τιμητικό. Με τον κύριο Δαλούκα έχω να μιλήσω πάνω από επτά μήνες».

Για το λόγο που μπλέκει ο Βοριάς το όνομά του: «Θα το πει ο κύριος Βοριάς στο δικαστήριο. Εγώ δεν είχα καμία επικοινωνία».

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος δήλωσε: «Ήθελα να κάνω μια παρέμβαση. Πληροφορήθηκα πως ο κύριος Βοριάς έκανε κάποιες δηλώσεις. Δεν μπορεί ο κάθε πικραμένος από την διαιτησία να κάνει δηλώσεις. Αναφέρθηκε σε τέσσερα ονόματα. Τον κύριο Βασάρα αν του έχω πει τρεις φορές ένα γεια είναι ζήτημα. Τι κοινό μπορεί να έχω εγώ με την Μακάμπι τον Ολυμπιακό Πειραιώς πραγματικά με πιάνουν τα γέλια.

Τι σχέση μπορεί να έχω εγώ με έναν Ιταλό διαιτητή, την Μακάμπι και τον Ολυμπιακό Πειραιώς; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Για όλα αυτά που είπε ο κύριος Βοριάς θα κληθεί να τα αποδείξει γιατί ήδη έχω πει να κατατεθούν αγωγές. Είναι 100% συκοφαντία προς το πρόσωπό μου και πιστεύω και για τους άλλους».

Για την δήλωση που είχε κάνει εναντίον του Δαλούκα: «Αυτή η δήλωση έγινε τον Σεπτέμβριο και καλούμε να το αποδείξω γιατί μου έχει κάνει μήνυση και ο αγώνας με την Μακάμπι ήταν τον Ιούλιο.Η διαφορά που έχει προκύψει με τον κύριο Δαλούκα θα λυθεί στο δικαστήριο. Είναι σε προσωπικό επίπεδο. Δεν έχει σχέση με τον κύριο Βοριά. Αυτά που λέει που ο κύριος Βοριάς, ας ελπίσουμε να τα αποδείξει θα είναι μεγάλη μου χαρά να το κάνει.

Πταίσματα αυτά που έκανε ο Καλόπουλος αν και εγώ θεωρώ πως ήταν καλός, οι βοηθοί του έκαναν τα λάθη, σε σχέση με αυτά που έκανε ο κύριος Βοριάς όταν ήταν διαιτητής».