ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και η Κίνα στο Φάιναλ Φορ

Και η Κίνα στο Φάιναλ Φορ
Οι οκτώ ομάδες που θα πάρουν μέρος στο φετινό τουρνουά Τζούνιορ, που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια...

Οι οκτώ ομάδες που θα πάρουν μέρος στο φετινό τουρνουά Τζούνιορ, που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια η Ευρωλίγκα στο περιθώριο του Φάιναλ Φορ, ανακοινώθηκαν χθες (28/02).

Η έκπληξη είναι πως ανάμεσα σε αυτές θα είναι και μία εφηβική ομάδα επιλέκτων από την Κίνα! Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει ομάδα που δεν ανήκει στη «γηραιά ήπειρο», ενώ ούτε στη Βαρκελώνη θα έχουμε ελληνική εκπροσώπηση, όπως συνέβη παλιότερα με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Η νικήτρια του τουρνουά θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Nike Global Challenge, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 5-7 Αυγούστου στο Πόρτλαντ.

Αναλυτικά, οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο φετινό Nike International Junior Tournament είναι η Φενέρμπαχτσε από την Τουρκία, η Μπαρτσελόνα από την Ισπανία και ο Ερυθρός Αστέρας από τη Σερβία που αναδείχθηκαν νικήτριες στα προκριματικά τουρνουά της Ρώμης, της Ισπανίας και του Βελιγραδίου, αντίστοιχα, η κάτοχος του τίτλου INSEP από τη Γαλλία, η κροατική KK Ζάγκρεμπ, η λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας, η Ζελέζνικ, επίσης από τη Σερβία, και η εφηβική ομάδα της Κίνας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν 5-8 Μαΐου στο «Παλάου Σαν Τζόρντι» της Βαρκελώνης.