ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιώλης: "Δεν έχω μιλήσει με Λάρισα"

Τσιώλης: "Δεν έχω μιλήσει με Λάρισα"
Διέψευσε ο Σάκης Τσιώλης τα σενάρια περί συζήτησης με τους ανθρώπους της Λάρισας...

Διέψευσε ο Σάκης Τσιώλης τα σενάρια περί συζήτησης με τους ανθρώπους της Λάρισας για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «βυσσινί».

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου δήλωσε, μεταξύ άλλων, στον NOVAΣΠΟΡ FM 94,6 ότι: «δεν υπάρχει κάτι. Κάθε φορά που η Λάρισα αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα γίνεται αυτό».

Ο Ελληνας τεχνικός είπε ακόμα πως το μυαλό του εξακολουθεί να βρίσκεται νοερά στον Ολυμπιακό Βόλου κι ας έχει φύγει από την ομάδα, ότι δεν θα είχε πρόβλημα από την επόμενη σεζόν (γιατί για τη φετινή δεν θα έμπαινε καν στη διαδικασία να συζητήσει την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας) να δουλέψει στην Λάρισα, ακόμα κι αν βρισκόταν στην Β' Εθνική, ενώ αναφερόμενος στο κύπελλο Ελλάδας τόνισε πως τα παιχνίδια Ολυμπιακού Βόλου - Ατρομήτου θα είναι ιδιαίτερα δυνατά και αμφίρροπα, αλλά η πρώην ομάδα του έχει το πλεονέκτημα πως βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Αναλυτικά ο κ. Τσιώλης είπε:

Για το αν έχει συζητήσει με τη Λάρισα: «Είμαι σε ένα χώρο πολύ όμορφο κοντά σ τη γενέτειρά μου στην Καρδίτσα, στην Λίμνη Πλαστήρα και ξεκουράζομαι. Όταν όμως είσαι επαγγελματίας θέλεις να ξαναμπείς γρήγορα στη δουλειά, γιατί όταν είσαι έξω απ’ αυτήν δυσκολεύεσαι, ειδικά τώρα που το πρωτάθλημα βρίσκεται στο φόρτε του. Δεν είναι να συζητάμε για το πού θα πάω, ας πούμε καλύτερα για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Και του κυπέλλου. Το σημαντικό είναι ότι όντως χτυπάει το τηλέφωνο. Για την επόμενη σεζόν. Είναι οκτώ ημέρες που έφυγα και έχω ταυτιστεί με τον Ολυμπιακό Βόλου, οπότε θα πάω μαζί του μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, έστω και νοερά».

Για το γεγονός ότι ο αντικαταστάτης του, Μάκης Κατσαβάκης δεν άλλαξε κάτι στον Ολυμπιακό Βόλου: «Ηταν αυτονόητο ότι δεν θα αλλάξει κάτι. Αυτό που είναι βέβαια στα «συν» του Μάκη Κατσαβάκη είναι ότι καθοδήγησε σωστά την ομάδα, έκανε τις αλλαγές στον κατάλληλο χρόνο. Είναι γνώστης του αντικειμένου, γνωρίζει και την ομάδα, ξέρει τι πρέπει να κάνει κάθε στιγμή και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ίδια την ομάδα».

Για την διαχρονική εκτίμηση που υπάρχει ανάμεσα σ’ αυτόν και τον κόσμο της Λάρισας και το ενδεχόμενο άμεσης συνεργασίας: «Πρώτα απ’ όλα είναι διαχρονική η εκτίμηση και η αγάπη με τη Λάρισα και είναι αμοιβαία και από τη πλευρά μου και από την πλευρά του κόσμου Λάρισας και σημαδεύτηκε απ΄ τις μεγάλες επιτυχίες που ζήσαμε μαζί την δεκαετία του ‘80. Τώρα, κάθε φορά που η Λάρισα αντιμετωπίζει προβλήματα, είτε αγωνιστικά είτε με τον κόουτς, ο κόσμος ζητάει κάποια στιγμή να συνεργαστούμε. Ετσι γίνεται και τώρα, ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό γιατί δεν είμαι σε ομάδα και ο κόσμος απαιτεί μια συνεργασία. Αυτή τη στιγμή όμως δεν έγινε κάτι για να συζητήσουμε για τη συνεργασία, γιατί είναι πολύ δύσκολες οι αγωνιστικές στιγμές για τη Λάρισα, έχει την τελευταία ελπίδα για να δώσει το κάτι παραπάνω για να εξασφαλίσει την παραμονή. Εγώ από την πλευρά μου εκτιμώ πολύ τον Νίκο Κωστένογλου και δεν θα έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία. Όπως έχω πει επιθυμία μου και χαρά μου θα είναι να βρεθώ ξανά εκεί».

Για την πιθανότητα να αναλάβει την Λάρισα, αν αυτή τελικά δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή: «Εχω πει πάρα πολλές φορές ότι είμαι επαγγελματίας και ποδοσφαιράνθρωπος βασικά. Αν περιμένει ένας προπονητής μια καλή πρόταση από την Α΄ Εθνική, μπορεί να περιμένει για πολύ καιρό. Όταν λοιπόν έρθει μια πρόταση από την Λάιρσα, επί παραδείγματι, ή από την Τρίπολη, ας πούμε, αυτό που θα μετρήσει είναι το βάρος της ομάδας και οι προϋποθέσεις που υπάρχουν για να κάνεις καλά τη δουλειά σου. Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα να πας να δουλέψεις σε μια ομάδα με την δυναμική της Λάρισας, έστω κι αν βρίσκεται στη Β΄ Εθνική».

Για το αν έχει σκεφτεί να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο ή αν θα το έκανε σε περίπτωση που είχε εξασφαλίσει τα προς το ζην: «Αν το δεις ρεαλιστικά το όλο θέμα της δουλειάς του ποδοσφαίρου, σίγουρα θα έπρεπε εδώ και πάρα πολύ καιρό να σταματήσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Όμως, το ότι έγινα προπονητής, και το ότι πήγα σε σχολές και όλα αυτά, έγιναν επειδή είμαι εθισμένος με αυτή την δουλειά. Θα σας αποκαλύψω κάτι. Κάποια στιγμή δέχθηκα από τον αείμνηστο Νίκο Κανελλάκη, τον πρόεδρο του Ιωνικού μια πολύ καλή θέση, μια διευθυντική θέση στην εταιρεία του. Αντεξα ένα μήνα με πολλή δυσκολία. Βρέθηκα στα γήπεδα ξανά και άρχισε αυτή η «οδύσσεια», γιατί ξεκίνησα από την Δ΄ Εθνική. Το χάρηκα όμως! Το να ζεις για το ποδόσφαιρο, δεν σημαίνει μόνο Σούπερ Λίγκα. Ολη αυτή η διαδρομή με έκανε να βλέπω περισσότερο ρεαλιστικά το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό σας λέω ότι ακόμα κι αν ήταν λυμένο το οικονομικό πρόβλημα, δεν θα μπορούσα να μείνω έξω από το ποδόσφαιρο».

Για το αν νοιώθει πικρία που έφυγε με τον τρόπο που έφυγε από τον Ολυμπιακό Βόλου: «Είναι αλήθεια ότι θα ήθελα να απολαύσω την ομάδα, να ευχαριστηθώ. Τώρα που έφυγε το άγχος της παραμονής, έμεινε μόνο η χαρά και αυτή θα ήθελα να την ζήσω. Εγώ που ήμουν στον πάγκο, ήξερα πώς θα λειτουργήσουμε, προλάβαινα τη φάση, ήξερα πώς πρέπει να παίξει ο κάθε παίκτης, προλάβαινα πια καταστάσεις. Δεν νοιώθω στενοχώρια, γιατί νοερά παίζω ακόμα, είμαι εκεί. Αυτό θα πρέπει να το αποδεχθείς για να μην τρελαθείς».

Για το γεγονός ότι απολαμβάνει την αγάπη του κόσμου όλων των ομάδων, που έχει προπονήσει: «Νομίζω ότι υπήρχε μια συγκυρία και πρέπει να ευχαριστήσω τον Θεό γι’ αυτό. Μπορώ ακόμα και τώρα να πάω στη Νίκαια, ας πούμε, να δω τον Ιωνικό και απολαμβάνω την εκτίμηση των ανθρώπων του και του κόσμου. Το ίδιο και στην Καλαμάτα. Και αλλού. Είναι μια χαρά που νοιώθω, που αισθάνομαι ότι κάτι έχω αφήσει πίσω. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η αγάπη και η εκτίμηση που παίρνω. Και με τον Ολυμπιακό Βόλου το έχω νοιώσει αυτό. Αισθάνομαι γεμάτος από την αγάπη του κόσμου».

Για τα προγνωστικά του για τους διπλούς ημιτελικούς Ολυμπιακού Βόλου – Ατρομήτου: «Το μεγάλο πλεονέκτημα του Βόλου είναι πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ψυχολογική και αγωνιστική. Βασίζεται επίσης πολύ στην τακτική και αυτό είναι το κάτι παραπάνω που διαθέτει, γιατί σε τέτοια παιχνίδια η λεπτομέρεια παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Εχει να αντιμετωπίσει μια πολύ σοβαρή ομάδα, ο Ατρόμητος με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του που βρίσκεται εκεί και έχει φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα. Αναμένονται δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, το πλεονέκτημα του Βόλο όπως προείπα είναι ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση».

Για το αν μπορεί κανείς να φτιάξει ομάδα χωρίς μεγάλο μπάτζετ: «Το ποδόσφαιρο είναι θέμα δυνατοτήτων. Αν βρούμε παίκτες που έχουν δυνατότητες οργανικές και μυικές, το κύριο θέμα είναι το σύστημα και η τακτική. Αν είναι καλό το σύστημα και αφομοιώσουν οι παίκτες την τακτική τότε μπορεί να πάει καλά η ομάδα. Θέλουμε βέβαια πολλή δουλειά, βλέπουμε π.χ. την Εσπανιόλ ότι μπορεί να δυσκολέψει την Μπαρσελόνα, ή είδαμε πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε η τακτική που ακολούθησε η Ιντερ στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα. Δεν είναι το μπάτζετ που καθορίζει αν μια ομάδα είναι πολύ καλή ή είναι μέτρια».