ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χιμένεθ: «Γκολ στην Τούμπα»

Χιμένεθ: «Γκολ στην Τούμπα»
Για την ανάγκη της ΑΕΚ να σκοράρει στον επαναληπτικό μίλησε στην συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός υποστήριξε...

Για την ανάγκη της ΑΕΚ να σκοράρει στον επαναληπτικό μίλησε στην συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ.
Ο Ισπανός τεχνικός υποστήριξε ότι μετά το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε η ΑΕΚ, δεν κατάφερε να παίξει ποδόσφαιρο κάτι που απέδωσε στις καθυστερήσεις που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ενώ υπογράμμισε ότι στην Τούμπα η ομάδα του θα πρέπει να παίξει για να σκοράρει και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης.
«Πιστεύω ότι χάσαμε μια ευκαιρία από την προσπάθεια που κάναμε στο παιχνίδι, είμαι ευχαριστημένος από το πρώτο ημίχρονο της ομάδας, είχαμε πέντε ευκαιρίες. Δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί αλλά υπήρχε καλή συμπεριφορά από όλους. Είμαι ευχαριστημένος και από τον τρόπο που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο γιατί είχαμε δύσκολο αντίπαλό μας. Δεν είμαι ευχαριστημένος από το διάστημα που είχαμε την αριθμητική υπεροχή γιατί δεν παίξαμε ποδόσφαιρο. Καλύτερα να τελείωνε ο αντίπαλος με 11 και να είχαμε παίξει σωστά και να κάναμε ευκαιρίες», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Ανδαλουσιάνου κόουτς.

Στη συνέχεια ανέφερε:
«Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, είναι μια καλή ομάδα, γνωρίζω κάποιους από τους παίκτες του και έλεγξαν καλά το χρόνο. Στα τελευταία δώδεκα λεπτά παίξαμε μόνο τρία. Καλύτερα να είχαμε τελειώσει έντεκα εναντίον έντεκα και να παίζαμε ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση για το ότι η ΑΕΚ έχει να κερδίσει στο ΟΑΚΑ από τις 7 Δεκεμβρίου απάντησε:
«Είναι γεγονός και το γνωρίζω, όμως είμαστε ακόμα τρίτοι στη βαθμολογία. Θα μπορούσαμε να έχουμε λίγο παραπάνω τύχη και να έχουμε κάνει κάτι καλύτερο όλοι τη χρονιά. Παρόλα αυτά, εμείς είμαστε ακόμα τρίτοι και ζωντανοί στο Κύπελλο».

Όσον αφορά την ατυχία της Ένωσης και το γεγονός ότι οι παίκτες της επηρεάστηκαν από τις χαμένες ευκαιρίες, δήλωσε:
«Τα δοκάρια έχουν 12 εκατοστά και σε δύο στημένα με τον Ντιόπ βρήκαμε τα δοκάρια. Για κάποια εκατοστά δηλαδή μερικές φορές δεν βάζεις ή βάζεις ένα γκολ. Ήταν σημαντικό να κρατήσουμε το «μηδέν» και μετά να πετύχουμε ένα γκολ. Έχετε δει ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, είχε μια ευκαιρία μόνο νομίζω. Ήρθε για το 0-0 και να προκαλέσει ένα λάθος σε εμάς και να αιφνιδιάσει με την ταχύτητά του. Θεωρώ ότι ελέγξαμε το παιχνίδι, κάποιοι ήταν πιο αποτελεσματικοί από άλλους, αλλά από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό πήγαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Στο τέλος με τους παίκτες παραπάνω, στο λίγο χρόνο που παίξαμε, δεν πήγαμε σωστά μπροστά τη μπάλα. Έπρεπε να πάμε την μπάλα στο πλάι με Σκόκο και Λαγό, δεν κατανοήσαμε το πώς έπρεπε να παίξουμε, δεν είχαμε και τον χρόνο, δεν επετράπη αυτό».

Ενώ ακολούθως, μίλησε για τον επαναληπτικό:
«Συμφωνώ απόλυτα για το τελευταίο που είπατε. Όσο αφορά το τεχνικό κομμάτι έχετε δίκιο. Ένα δύσκολο παιχνίδι θα είναι αυτό. Ξέραμε ότι η πρόκριση θα είναι 50-50, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κυνηγήσουμε όλα τα αποτελέσματα πλην της ήττας φυσικά, και να βάλουμε ένα γκολ που θα μπορέσει να μας δώσει την πρόκριση. Φυσικά, δεν πρέπει να επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει».

Αναφορικά με το πρόβλημα που έχει η ΑΕΚ απέναντι σε κλειστές άμυνες, υποστήριξε:
«Σήμερα χάρηκα που είδα κόσμο στο γήπεδο. Είχαμε παίξει τρία σημαντικά παιχνίδια και είχαμε δει ότι δεν υπήρχε κόσμος στις κερκίδες, όπως έγινε με τη Ζενίτ, με τον Παναθηναϊκό. Χάρηκα πολύ που ήρθε κόσμος σήμερα. Μου έχει λείψει πολύ ότι δε μπορούμε να παίξουμε σε ένα γήπεδο πιο μικρό, όπως μπορεί να δούμε στην Τούμπα. Είναι αλήθεια ότι αν αντιμετωπίζουμε ομάδες που κλείνονται όπως ο Πανιώνιος, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ τότε δυσκολευόμαστε πολύ, χάνουμε τη συγκέντρωση και στην άμυνα και μπορεί ακόμα και να χάσουμε το παιχνίδι. Ακόμα κι έτσι, θεωρώ ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμαστε και πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά άλλα πράγματα και αυτό θέλω να κάνουμε».

Ακολούθησε ερώτηση για την χρησιμοποίηση του Ναμπίλ Μπάχα αντί του Ίσμαελ Μπλάνκο, για να απαντήσει ο Χιμένεθ:
«Περίμενα την ερώτηση. Θα σας απαντήσω αγωνιστικά και ελπίζω να καταλάβετε. Ο Μπλάνκο έκανε εξαιρετικό παιχνίδι στην Κρήτη σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο και εμένα υποχρέωσή μου είναι να προσπαθώ να χειρίζομαι με τον καλύτερο τρόπο το ρόστερ. Είναι διαφορετική έννοια η ομάδα και το ρόστερ. Πρέπει να δω και σε τι φυσική κατάσταση είναι οι παίκτες και πόσο αντέχουν. Οι παίκτες πάντα θέλουν να παίζουν»,
και να προσθέσει ότι:
«Για μένα ο Μπλάνκο είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παίκτης, ήξερα ότι μπορεί να παίξει τριάντα λεπτά και ίσως να μας χάριζε και τη νίκη. Ο Μπάχα προσπαθεί να βρει την καλή του φυσική κατάσταση, δεν την έχει ακόμα κι εγώ προτιμώ να έχω για τριάντα λεπτά ένα καλό Μπλάνκο όταν θα πιέζαμε. Ο Μπλάνκο δεν μπορεί να πιεστεί παραπάνω, μετά την προσπάθεια στον Εργοτέλη, γιατί έχουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας».

Σε ερώτηση για το αν ένα γκολ που ενδεχομένως έβαζε ο Μπλάνκο, θα επηρέαζε την ψυχολογία του Μπάχα, απάντησε:
«Πιστεύω ότι ψάχνουμε να βρούμε πράγματα που δεν υπάρχουν. Είναι έκπληξη για μένα αυτή η ερώτηση. Ο Μπάχα ακόμα θα πανηγύριζε αν ο Μπλάνκο σκόραρε στο φινάλε. Είμαστε όλοι μια ομάδα και πρέπει να το καταλάβατε αυτό, είμαστε συνάδελφοι όλοι. Έχω και την τύχη να είναι καλοί άνθρωποι οι παίκτες μου. Πρέπει να πω ότι ο Μπάχα αν δεν ερχόταν εδώ θα μπορούσε να είναι βασικός στη Μάλαγα κι ας είχε καιρό να παίξει».

Τέλος, ο Μανόλο Χιμένεθ ρωτήθηκε για τη συνεργασία Ματέος και Δέλλα στο κέντρο της άμυνας, για να υπογραμμίσει ότι:
«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, βοήθησαν πάρα πολύ και δεν έδιωξαν ούτε μια φορά χωρίς νόημα. Ήταν πολύ καλοί ανασταλτικά και έχουν οργανώσει πολύ καλά το παιχνίδι από πίσω. Μου αρέσει αυτός ο τύπος ποδοσφαιριστών. Έχουμε οκτώ-εννιά ματς και τα πλέι οφ. Ο Ματέο σίγουρα θα είναι καλύτερος, βελτιώνεται και σε λίγο καιρό θα τον απολαύσουμε στο «Μπερναμπέου». Νομίζω ότι θα φτιάξουμε ένα ποδοσφαιριστή για τη Ρεάλ Μαδρίτης».