ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νεμπεγλέρας: «Μας αφήνει πικρία»

Νεμπεγλέρας: «Μας αφήνει πικρία»
Το γκολ που πέτυχε στο τέλος του αγώνα ο Ολυμπιακός Βόλου στον ημιτελικό κυπέλλου...

Το γκολ που πέτυχε στο τέλος του αγώνα ο Ολυμπιακός Βόλου στον ημιτελικό κυπέλλου άφησε πικρία στους παίκτες του Ατρομήτου, όπως εκμυστηρεύτηκε ο Κώστας Νεμπεγλέρας.

Σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3, o μέσος του Ατρομήτου τόνισε πως η ομάδα του ήταν ανώτερη από τον Ολυμπιακό Βόλου και έπρεπε να πάρει περισσότερα από το χθεσινό παιχνίδι όμως το γκολ των Θεσσαλών από στημένη φάση, δεν της το επέτρεψε.

«Η αλήθεια είναι ότι χθες παρουσιαστήκαμε πάρα πολύ καλοί. Ήμασταν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ανώτεροι από τον αντίπαλο, πετύχαμε δύο γκολ, δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις κι εκεί που όλα έδειχναν ότι πάμε για το 3-0 δεχτήκαμε γκολ από στημένο και αυτό μας αφήνει πικρία γιατί νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα από αυτό το παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμα πως η ομάδα του είναι ευχαριστημένη από τη νίκη, αλλά πλέον την αφήνει στην άκρη και θα ασχοληθεί ξανά με το κύπελλο όταν έρθει η ώρα της ρεβάνς.

«Βοήθησε το γκολ που βάλαμε νωρίς, συνεχίσαμε να πιέζουμε τον αντίπαλο, δεν οπισθοχωρήσαμε, συνεχίσαμε να ελέγχουμε το παιχνίδι και αυτό ήταν το μεγάλο μυστικό για το ότι καταφέραμε να βάλουμε τον Βόλο μέσα στην εστία του, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες. Αλλά το κύπελλο είναι διαφορετικό από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και όταν κερδίζεις ένα ματς με 2-1, σίγουρα είσαι ευχαριστημένος. Θα κοιτάξουμε να αφήσουμε το ματς στην άκρη γιατί έχει τελειώσει και θα ασχοληθούμε ξανά όταν έρθει η ρεβάνς. Εχουμε έναν ακόμα «τελικό» την Κυριακή με τον Πανιώνιο».

Ο Νεμπεγλέρας που πέτυχε το δεύτερο γκολ του Ατρομήτου, αυτό που έμελε να σφραγίσει και τη νίκη της ομάδας του Περιστερίου, είπε πως τα συγχαρητήρια ανήκουν πρωτίστως στον Καμαρά που έκανε μια εκπληκτική πάσα, ενώ εξήγησε πως «ξεγελάστηκε» ο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου, Γιακούποβιτς.

«Τα συγχαρητήρια ανήκουν στον Καμαρά γιατί έκανε καταπληκτική κούρσα. Έσπασε τη μπάλα κατά τον καλύτερο τρόπο και αυτό που έκανα εγώ, ήταν να κοιτάξω τη στιγμή που θα δεχόμουν τη μπάλα να δω αν βρισκόταν κάποιος συμπαίκτης μου σε καλύτερη θέση για να του τη δώσω. Κοίταξα για να αποφασίσω πως θα πράξω. Πάντα όταν βρίσκεσαι σε πλάγια θέση πρώτο σου μέλημα είναι να σπάσεις τη μπάλα. Καθώς, όμως, δεν βρισκόταν κανείς τόσο κοντά, έκρινα ότι το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να σουτάρω. Όμως, αυτό το κοίταγμα που έκανα για να βρω συμπαίκτη μου, ξεγέλασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έτσι δέχτηκε το γκολ».

Αναφερόμενος στο παράδοξο γεγονός ότι ο Ατρόμητος δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, ο Νεμπεγλέρας είπε πως αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους.

«Αυτό που λέμε όλοι μας στον Ατρόμητο, είναι ότι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας γιατί η ομάδα είναι αρκετά καλή, παίζει καλό ποδόσφαιρο, δεν παίρνουμε όμως αυτό που μας αξίζει πραγματικά γιατί με προσωπικά λάθη έχουμε στερήσει από την ομάδα μας αρκετούς πόντους. Κι αυτό μας στενοχωρεί γιατί δεν μας αξίζει να βρισκόμαστε σ’ αυτή τη θέση με βάση το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Γιατί παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, που αρέσει στον κόσμο».

Σε ερώτηση αν υπάρχει ο κίνδυνος το κύπελλο να αποπροσανατολίσει τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, τόνισε πως δεν πρόκειται να συμβεί αυτό, γιατί δεν το επιτρέπει και ο Γιώργος Δώνης, ενώ συμπλήρωσε πως ο Ατρόμητος κοιτάζει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

«Δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάσει το κύπελλο, γιατί δεν μας αφήνει και ο προπονητής να αφοσιωθούμε στο κύπελλο. Πάντα κοιτάζουμε παιχνίδι – παιχνίδι και ξεχνάμε το κύπελλο, μέχρι το ματς της Κυριακής με τον Πανιώνιο θα έχουμε εκεί το μυαλό μας. Θα ασχοληθούμε πάλι με το κύπελλο στις 16 του μήνα που είναι η ρεβάνς, για να μην έχουμε δυσάρεστες συνέπειες».

Ο Νεμπεγλέρας απέδωσε τα εύσημα στον συμπαίκτη του Ανρί Καμαρά, για την δουλειά που κάνει μέσα στο γήπεδο.

«Ο Καμαρά είναι ο πιο γρήγορος παίκτης του πρωταθλήματος. Είναι ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Μπορεί να μην μας έχει συνηθίσει να σκοράρει συχνά, αλλά κάνει πολύ μεγάλη δουλειά μέσα στο γήπεδο και φάνηκε και χθες αυτό, που με δύο δικές του πάσες βάλαμε τα γκολ».

Σε ερώτηση για την ένταση που υπήρξε στο τέλος του αγώνα με τον Αχιλλέα Μπέο, ο Κώστας Νεμπεγλέρας την απέδωσε στα νεύρα που είχε λόγω της ήττας και τόνισε ότι στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά.

«Όταν παίζουμε ποδόσφαιρο, συμβαίνουν αυτά, αλλά καλό είναι να μην ξεφεύγουμε πέρα από τα όρια της λογικής. Όταν ένα παιχνίδι είναι χαμένο, για κάποιους σίγουρα τα νεύρα είναι τεταμένα».

Ο μέσος της περιστεριώτικης ομάδας είπε ακόμα πως ο Ατρόμητος παραμένει συγκεντρωμένος στόχο της πρόκρισης που θα προσπαθήσει να την σφραγίσει στη ρεβάνς.

«Δεν κοιτάζουμε τους αντιπάλους μας. Κοιτάζουμε να είμαστε εμείς συγκεντρωμένοι σ’ αυτό που κάνουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο Βόλος έχει δείξει ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά χθες δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο να το δείξει αυτό. Ήμασταν πολύ καλύτεροι κι αν δεν δεχόμασταν το γκολ, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα για μας στη ρεβάνς. Αλλά εμείς πιστεύουμε πολύ στη ομάδα μας κι αυτό που θα κάνουμε, όταν έρθει η ώρα, είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και να προκριθούμε».

Στην επισήμανση πως έχει ήδη συμμετάσχει δύο φορές σε τελικό κυπέλλου και βρισκόταν στην πλευρά των χαμένων, απάντησε: «Θέλω να πιστεύω ότι η τρίτη φορά θα είναι η καλύτερη για μένα»…