ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρωλίγκα:"Καίγεται" ο ΠΑΟ, αδιάφορος ο ΟΣΦΠ

Ευρωλίγκα:"Καίγεται" ο ΠΑΟ, αδιάφορος ο ΟΣΦΠ
Με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στον 8ο Όμιλο...

Με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στον 8ο Όμιλο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη «μάχη» του Παναθηναϊκού στη Μάλαγα (03/03, 21.45).

Στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του Last 16 της Ευρωλίγκα, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλει μόνο νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα πλέι οφ. Για να πάρει και την πρωτιά στον όμιλό του θα πρέπει παράλληλα η Λιέτουβος Ρίτας να επικρατήσει εντός έδρας της Κάχα Λαμποράλ. Στην περίπτωση, όμως, που ηττηθεί από την αδιάφορη Μάλαγα κινδυνεύει ακόμη και με αποκλεισμό.

Συγκεκριμένα, εάν κερδίσουν Παναθηναϊκός και Λιέτουβος, τότε οι «πράσινοι» θα τερματίσουν πρώτοι στον 5ο Όμιλο, οι Λιθουανοί δεύτεροι και οι Βάσκοι του Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα αποκλειστούν ως τρίτοι. Με νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μάλαγα, αλλά νίκη της Κάχα Λαμποράλ επί της Λιέτουβος Ρίτας στο Βίλνιους η ισπανική ομάδα θα καταλάβει την πρώτη θέση και ο Παναθηναϊκός τη δεύτερη. Αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί στη Μάλαγα και η Κάχα Λαμποράλ φθάσει στο «διπλό», η Κάχα Λαμποράλ και πάλι θα είναι πρώτη, με δεύτερο τον Παναθηναϊκό, αφού στην ισοβαθμία με τους Λιθουανούς το πλεονέκτημα το έχει η ελληνική ομάδα. Εάν, όμως, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς γνωρίσουν την ήττα στη Μάλαγα και παράλληλα η Λιέτουβος Ρίτας ξεπεράσει το εμπόδιο της Κάχα Λαμποράλ, τότε θα αποκλειστούν, με τους Λιθουανούς να βγαίνουν πρώτοι και τους Ισπανούς δεύτερους, αφού υπερτερούν στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα πλέι οφ και μάλιστα ως πρώτος. Υποδέχεται στο ΣΕΦ την ουραγό του ομίλου και ήδη αποκλεισμένη, Ζαλγκίρις Κάουνας (03/03, 20.45) και στόχος του δεν είναι άλλο από μια νίκη-γοήτρου.Ο Ηλίας Ζούρος επιστρέφει επί ελληνικού εδάφους, ως κόουτς των Λιθουανών, και θέλει μια καλή εμφάνιση και -γιατί όχι- την έκπληξη.