ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Από ballboy, σταρ ο Νίνης»

«Από ballboy, σταρ ο Νίνης»
Μεγάλο αφιέρωμα στην εξέλιξη της καριέρας του Σωτήρη Νίνη φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA...

Μεγάλο αφιέρωμα στην εξέλιξη της καριέρας του Σωτήρη Νίνη φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, αναφέροντας ότι ο μέσος του Παναθηναϊκού μπορεί να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο.

Αφού αναφέρεται ένα σύντομο βιογραφικό του Σωτήρη Νίνη και το πώς αυτός βρέθηκε στα τμήματα υποδομής του «τριφυλλιού» σε ηλικία 14 ετών στην Παιανία, το αφιέρωμα προχωρά στο πως ο Βίκτορ Μουνιόθ έδωσε το «βάπτισμα του πυρός» στον 21 χρονο μέσο τον Ιανουάριο του 2007 αλλά και τη συμμετοχή του στον ευρωπαϊκό αγώνα με την Λανς εκείνη τη σεζόν, που τον έκανε τον νεαρότερο Έλληνα που έπαιξε ποτέ στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Στη συνέχεια υπενθυμίζεται η κομβική του παρουσία στην ομάδα των Νέων το 2007, που έφτασε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υπό τις οδηγίες του Νίκου Νιόπλια, αλλά και στην κλήση του στην Ανδρών και το πρώτο του γκολ σε ηλικία 18 ετών και 46 ημερών στο φιλικό απέναντι στην Κύπρο. Το αφιέρωμα συνεχίζει με αναφορά στα περσινά του κατορθώματα αλλά και την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, για να συνεχίσει με περισσότερες λεπτομέρειες.

«Το παιχνίδι που έκανε τη διαφορά»

Όπως είναι φυσικό, το περσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ρόμα μέσα στο «Ολίμπικο», εκεί όπου ο Νίνης έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, είναι αυτό που αναφέρουν οι άνθρωποι της UEFA στο αφιέρωμά τους. Η ασίστ του για τον Σισέ, το κερδισμένο πέναλτι αλλά περισσότερο το καταπληκτικό γκολ που έβαλε οδηγώντας τους «πράσινους» σε νίκη-πρόκριση με 3-2, είναι αυτά που τονίζονται.

«Αδυναμίες και ποτερήματα»

Το αφιέρωμα φιλοξενεί και δηλώσεις του ίδιου του Σωτήρη Νίνη, τόσο αναφορικά με τις καλές του εμφανίσεις όσο και με την καριέρα του γενικά στον Παναθηναϊκό. «Είμαι ομαδικός παίκτης. Μου αρέσει να δίνω ασίστ παρά να σκοράρω. Δε μπορώ να πω ποιες είναι οι αδυναμίες μου, αλλά μπορώ να δουλέψω και να τις βελτιώσω», είναι μια από τις ατάκες του άσου των «πρασίνων» που αναγράφεται.

Ενώ όσο αφορά το ξεκίνημά του, ο Νίνης έχει δηλώσει: «Ήταν όλα πολύ ξαφνικά. Στο πρώτο μισό της χρονιάς ήμουν ballboy και στο δεύτερο ήμουν στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, έπαιξα στο Κύπελλο UEFA και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και σε παιχνίδια πρωταθλήματος».

«Μπορεί στο υψηλότερο επίπεδο»

Παράλληλα, υπάρχουν και δηλώσεις ανθρώπων για τον Σωτήρη Νίνη όπως ο Σίντνεϊ Γκοβού και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, οι οποίοι τον ζουν καθημερινά στην Παιανία και για την UEFA η δική τους άποψη είχαν την κατάλληλη βαρύτητα έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για το εν λόγω αφιέρωμα.

«Παίζει πίσω από τον επιθετικό όμως μπορεί να πάει και στα άκρα γιατί έχει πολύ ενέργεια. Ξέρω ότι προτιμάει να είναι δεκάρι, δεύτερος επιθετικός, αλλά είναι πολύ τεχνίτης και σουτάρει καλά και μετα δύο πόδια. Είναι ένας ολοκληρωμένος επιθετικός παίκτης», έχει δηλώσει ο Σίντνεϊ Γκοβού ενώ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει αναφέρει: «Ο Σωτήρης Νίνης έχει τεράστιες δυνατότητες και φανταστική ικανότητα. Μπορεί να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο στο μέλλον αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις και να βελτιώνει τον εαυτό του. Όσο για τη θέση του; Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν μπορεί καλύτερα στα άκρα ή σαν επιθετικός μέσος».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο δημοσίευμα της UEFA υπάρχει και η δήλωση που έκανε ο Τζιμπρίλ Σισέ μετά τον αγώνα με την Ρόμα στην Ιταλία. «Αυτός είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου», είχε πει μεταξύ άλλων ο Γάλλος σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού.

πηγή:onsports.gr