ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σκόρπισε τον ΠΑΟΚ στους …τέσσερις ανέμους!

Σκόρπισε τον ΠΑΟΚ στους …τέσσερις ανέμους!
Σπουδαία νίκη με επιβλητική εμφάνιση, πέτυχε η ΑΕΚ στο σημερινό (6/3) ματς με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, με το τελικό 4-0...

Σπουδαία νίκη με επιβλητική εμφάνιση, πέτυχε η ΑΕΚ στο σημερινό (6/3) ματς με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, με το τελικό 4-0 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.
Η Ένωση, που είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα καθʼ όλη τη διάρκειά του, σκόραρε με τους Ντιόπ (11’), Σκόκο (35’, 55’) και Δέλλα (79’) και έστειλε… μήνυμα ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου.

Με κορυφαίους τους Γκερέιρο και Σκόκο, οι «κιτρινόμαυροι» χωρίς να απειληθούν σε κανένα σημείο του ματς πήραν μια άνετη νίκη με 4-0 επί ενός «αναιμικού» ΠΑΟΚ. Έτσι, απέκτησαν κι ένα ψυχολογικό αβαντάζ εν όψει της μεταξύ τους ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου στην Τούμπα στις 16 Μαρτίου.

Σε αντίθεση με το παιχνίδι του Κυπέλλου οι δυο προπονητές επέλεξαν διαφορετικό σχήμα. Ο Χιμένεθ προτίμησε το 4-4-2 με τους Ντιόπ, Μάκο, Μίτσελ και Γκερέιρο στη κορυφή του ρόμβου ενώ ο Χάβος δεν άλλαξε την παράταξη προτιμώντας δυο αμυντικά χαφ σε σχήμα 4-2-3-1 με τους Βιτόλο και Τσουκαλά να αναλαμβάνουν ανασταλτικά καθήκοντα στη μεσαία γραμμή.

Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Γκερέιρο και Σκόκο προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Κρέσιτς αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο ΠΑΟΚ παρουσίαζε σημαντικό πρόβλημα στο χώρο του κέντρου.
Τελικά ό,τι δεν κατάφερε ο Ντιόπ στο ματς του Κυπέλλου το έκανε στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα στο 11ʼ ο Γκερέιρο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Σενεγαλέζος χαφ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς, ανοίγοντας το σκορ με το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι μετρίασαν κάπως την πίεσή τους δίνοντας τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να κερδίσει κάποια μέτρα στο κέντρο αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη αξιοσημείωτη φάση των φιλοξενουμένων έγινε στο 17ʼ όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη πέρασε άουτ.

Αντιθέτως οι παίκτες του Χιμένεθ διατήρησαν τον έλεγχο των κινήσεων καθώς η «αναλαμπή» του ΠΑΟΚ δεν κράτησε πολύ. Μάλιστα στο 23ʼ και το 27ʼ έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά τα σουτ των Μπλάνκο και Μίτσελ πέρασαν λίγο άουτ. Η εικόνα του ματς διατηρήθηκε ίδια μέχρι που τελικά οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0.
Στο 35ʼ λοιπόν ο Γκερέιρο τροφοδότησε τον Γεωργέα από δεξιά και ο δεύτερος έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή για τον Σκόκο που όντας λίγο έξω από τη μικρή περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κρέσιτς.

Στη συνέχεια χωρίς να απειληθούν καθόλου οι «κιτρινόμαυροι» έψαξαν και το τρίτο γκολ, αλλά ο Κρέσιτς είπε «όχι» στον Σκόκο σε σουτ του Αργεντινού στο 43ʼ. Έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι οι ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια, μετά από ένα πρώτο ημίχρονο πλήρους κυριαρχίας των γηπεδούχων.

Ο τρόπος που αγωνίζονταν οι Δικέφαλοι δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη με την αναμέτρηση να κυλάει στο ίδιο μοτίβο. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία με τους Γκερέιρο και Σκόκο να ξεχωρίζουν δημιουργώντας συχνά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Στον αντίποδα οι παίκτες του Μάκη Χάβου δεν έβρισκαν τον τρόπο να απειλήσουν τον Σάχα.
Έτσι, το τρίτο γκολ δεν άργησε να έρθει με τον Σκόκο να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά στο 55ʼ και με δυνατό σουτ στην απέναντι γωνία να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Κρέσιτς. Μάλιστα 5 λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ και ο Μπλάνκο, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στο δοκάρι.
Ο κόουτς των Θεσσαλονικέων στην προσπάθειά του να βελτιώσει την επιθετική λειτουργία της ομάδας του πέρασε στο ματς τον Μουσλίμοβιτς στη θέση του Σαλπιγγίδη αποφασίζοντας να παίξει 4-4-2 με τον Αθανασιάδη δίπλα στον Βόσνιο. Πράγματι οι φιλοξενούμενοι έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση επιθετικά αλλά το πρόβλημα στο χώρο του κέντρου παρέμενε.

Χωρίς λοιπόν να φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα ο Χιμένεθ αποφάσισε να ξεκουράσει τον Σκόκο αντικαθιστώντας τον με τον Μπαχά στο 72ʼ και δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στον κόσμο να τον αποθεώσει. Μάλιστα το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην αλλαγή του Γεωργέα με τον Μανωλά στο 78ʼ.
Ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα, είναι πως οι Θεσσαλονικείς δεν πρoέβαλαν ουσιαστικά αντίσταση στα τελευταία λεπτά δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να διευρύνουν το σκορ. Στο 79ʼ λοιπόν ο Γκερέιρο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Δέλλας αμαρκάριστος πρόλαβε την έξοδο του Κρέσιτς και σε κενό τέρμα διαμόρφωσε το 4-0.
Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τους τρεις βαθμούς με μια πολύ καλή εμφάνιση διακόπτοντας το αρνητικό σερί χωρίς εντός έδρας νίκη που κρατούσε από τον Δεκέμβρη και την επικράτηση επίσης με 4-0 επί της Λάρισας.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καράμπελας - Σνάουτσνερ, Τσιρίλο

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Δέλλας, Ματέος, Γκερέιρο (83' Λεονάρντο), Μίτσελ, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο, Ντιόπ, Γεωργέας (77' Μανωλάς), Σκόκο (72' Μπαχά).

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (59' Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Φωτάκης, Σνάουντσνερ (46' Σακελλαρίου), Τσουκαλάς (65' Αρίας), Αθανασιάδης, Ετό.


Με πληροφορίες από το onsports.gr