ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κουνάει μαντίλι» το καλοκαίρι ο Φαν Γκάαλ

«Κουνάει μαντίλι» το καλοκαίρι ο Φαν Γκάαλ
Δεν πρόλαβε να τη δημοσιεύσει σήμερα η γερμανική «Bild» και η είδηση επαληθεύθηκε. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ θα αποτελέσει ...

Δεν πρόλαβε να τη δημοσιεύσει σήμερα η γερμανική «Bild» και η είδηση επαληθεύθηκε. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ θα αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου στο τέλος της σεζόν. Παρά το γεγονός ότι πέρυσι οι Βαυαροί κατέκτησαν το νταμπλ στην Γερμανία και οδήγησε την ομάδα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (όπου ηττήθηκε από την Ίντερ με 2-0) και μολονότι το φθινόπωρο ο Φαν Γκάαλ επέκτεινε τη συνεργασία του με τους νταμπλούχους Γερμανίας έως τις 30 Ιουνίου 2012, τελικά θα αφήσει αρκετά νωρίτερα το «τιμόνι» του συλλόγου.

Η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου γνωστοποίησε σήμερα ότι, μετά από συζητήσεις μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου και του Φαν Γκάαλ, συμφωνήθηκε «κοινή συναινέσει» να λήξει η συνεργασία των δύο πλευρών στο τέλος της φετινής σεζόν. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το συμβόλαιο διακόπτεται, λόγω «διαφορετικών απόψεων σχετικά με την στρατηγική, με την οποία θα προχωρήσει ο σύλλογος». Επίσης η ανακοίνωση, η οποία ήταν υπογεγραμμένη τόσο από τη διοίκηση, όσο και από τον Φαν Γκάαλ, ανέφερε τα εξής: «Όλοι όσοι εμπλέκονται συμφωνούν ότι, στην παρούσα φάση και στην δύσκολη αθλητική κατάσταση της Μπάγερν, όλα θα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να λήξει η χρονιά με όλους μας να επιτυγχάνουμε τους καλύτερους δυνατούς αθλητικούς στόχους αυτή τη σεζόν».

Οι τρεις διαδοχικές ήττες της Μπάγερν, συμπεριλαμβανομένης αυτής από τη Σάλκε (1-0), η οποία την άφησε εκτός τελικού στο Κύπελλο Γερμανίας, ανάγκασαν τη διοίκηση της ομάδας να προβεί σε άμεσες κινήσεις, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα του Μονάχου βρίσκεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης στο πρωτάθλημα, 19 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, και κινδυνεύει να μην πάρει το «εισιτήριο» για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Παρόλα αυτά, η σπουδαία νίκη της Μπάγερν στο Μιλάνο επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ίντερ (1-0) της δίνει πολλές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση, γεγονός που δεν ήθελε να διαταράξει η διοίκηση, απομακρύνοντας από τώρα τον Φαν Γκάαλ.