ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λεμονής: «Oι παίκτες αποκτούν αυτοπεποίθηση»

Λεμονής: «Oι παίκτες αποκτούν αυτοπεποίθηση»
Οι παίκτες του Πανιωνίου έχουν αρχίσει κι αισθάνονται εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους....

Οι παίκτες του Πανιωνίου έχουν αρχίσει κι αισθάνονται εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους σύμφωνα με τον Τάκη Λεμονή.

Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» αναφερόμενος κατά κύριο λόγο στην εκτός έδρας νίκη επί του Ατρομήτου. Το «κλειδί» για την αναμέτρηση ήταν, σύμφωνα με τον Λεμονή, η κούραση της ομάδας του Περιστερίου και η αλλαγή τακτικής της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο.

«Η νίκη μας έχει πολλές αιτίες. Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι ήταν θέμα δικών μου κινήσεων καθαρά γιατί είναι άδικο και για τον Δώνη. Ξέρω ότι αν χάσουμε την άλλη βδομάδα, θα είναι αντίθετα τα πράγματα. Πρέπει να έχουμε μέτρο. Μια σοβαρή αιτία ήταν ότι η ομάδα του Ατρομήτου προερχόταν από το δύσκολο ματς της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό Βόλου. Εμείς δεν είχαμε κόπωση. Παίζουμε μια φορά την εβδομάδα. Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο» τόνισε αρχικά για το κυριακάτικο ματς ο τεχνικός του Πανιωνίου.

Επίσης, αναφορικά με την αλλαγή της εικόνας της ομάδας του στο δεύτερο 45λεπτο επεσήμανε: «Δείχναμε ότι δεν κινδυνεύαμε. Δεν δείξαμε ιδιαίτερη διάθεση να επιτεθούμε στο πρώτο ημίχρονο. Στην ανάπαυλα μίλησα στους παίκτες. Ήταν καθοριστική η μετατόπιση του Μπάλαμπαν πίσω από τον Μήτρογλου. Βρήκαμε χώρους. Οι παίκτες έχουν αρχίσει κι αισθάνονται εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους κι έχουν αυτοπεποίθηση. Ήταν η πρώτη φορά που κάναμε ανατροπή φέτος».

Σχετικά με την προσθήκη του Μήτρογλου και τη βοήθεια που προσφέρει στο παιχνίδι υπογράμμισε: «Έχουμε περισσότερη υπομονή. Χωρίς την παρουσία του Μήτρογλου στην ομάδα δυσκολευόμαστε στο γκολ. Έτσι, υπήρχε εκνευρισμός και βγαίναμε άτακτα στην επίθεση. Τώρα ξέρουν οι παίκτες ότι αν φτάσει η μπάλα σωστά στην περιοχή θα γίνει κάτι καλό. Όμως έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και η αμυντική μας λειτουργία».

Ερωτηθείς για το παιχνίδι με τη Λάρισα στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής απάντησε: «Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που παίζουμε «τελικούς». Από την πρώτη φορά που κάθισα στον πάγκο της ομάδας τους, είπα ότι κάθε ματς είναι ο αγώνας της χρονιάς. Δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική απόσταση που υπάρχει μεταξύ μας. Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν οποιαδήποτε άλλη στην καλή τους μέρα».

Όσο για το αν το άγχος ενός προπονητή για τη σωτηρία της ομάδας του συγκρίνεται με το άγχος του πρωταθλητισμού επεσήμανε: «Δεν έχει σχέση με το άγχος του πρωταθλητισμού. Είναι πιο επώδυνο από το άγχος του πρωταθλητισμού. Εξαρτάται και σε τι ομάδα είσαι. Υπάρχουν ομάδες που είναι καταδικασμένες να παίρνουν το πρωτάθλημα και εκεί το άγχος είναι πιο ισχυρό. Όμως το άγχος της ουράς είναι πιο μεγάλο. Αν δεν μπορείς να ζήσεις με το άγχος του πρωταθλητισμού δεν μπορείς να είσαι σε μια τέτοια ομάδα».