ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιτούδης: «Να ανταποκριθούμε στη ζώνη»

Ιτούδης: «Να ανταποκριθούμε στη ζώνη»
Για τον αυριανό (9/3) εντός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού...

Για τον αυριανό (9/3) εντός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον «πράσινο» πάγκο επισήμανε:
«Σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου ο Ηρακλής είναι τελείως διαφορετική ομάδα, καθώς έχει προσθέσει παίκτες, οι οποίοι εκτελούν και δημιουργούν όπως είναι ο Πάρκερ, όπως είναι ο Κόλεμαν. Υπάρχει πάντα ο Εϊτουταβίτσιους, αλλά οι δύο προσθήκες είναι σημαντικές για την ομάδα. Αν βάλουμε δίπλα σε αυτούς τους τρεις και τον Πέτροβιτς, έχουμε την τετράδα που οδηγεί στο σκοράρισμα, που ηγείται σε δημιουργία και εκτέλεση. Για εμάς οδηγός είναι τα δύο τελευταία παιχνίδια που έχουν νικήσει το εκτός έδρας με τον Κολοσσό και το εντός με την Καβάλα, όπου έκαναν αρκετά μεγάλο σκορ, σημείωσαν πάνω από 80 πόντους και αυτό είναι το πρώτο στοιχείο, θα πρέπει να τους χαμηλώσουμε τον μέσο όρο των πόντων που συνοδεύτηκαν και με νίκες».

Στη συνέχεια της αναφοράς του στον «Γηραιό» υπογράμμισε:
«Οι τρεις γκαρντ που προανέφερα μπορούν να παίξουν μαζί ή να μπει στην εξίσωση ο Δεμερτζής. Ο Πέτροβιτς παίζει και στο τρία και στο τέσσερα. Ο Ηρακλής μπορεί να χρησιμοποιήσει χαμηλά σχήματα με τους Πέτροβιτς και Αγγελακόπουλο, οι οποίοι διαθέτουν και οι δύο την ευχέρεια να εκτελέσουν για τρεις πόντους ή να παίξουν με τον Μαρμαρινό, που είναι τελευταία προσθήκη και μπορεί να παίξει μέσα στη ρακέτα με τον Δέσπο. Ναι μεν έχουν μικρό rotation, αλλά όλοι είναι παίκτες που αγωνίζονται σε ψηλό ρυθμό και έχουν σκορ. Άρα το πρώτο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν, κυρίως οι γκαρντ. Κατά δεύτερον, θα πρέπει να ανταποκριθούμε στις άμυνες ζώνης, τις οποίες προφανώς θα δούμε από την πλευρά του Ηρακλή».

Καταλήγοντας, ο Ιτούδης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην κατάσταση των πρωταθλητών Ελλάδας:
«Είμαστε καλά μετά το ρεπό. Επιστρέψαμε στις προπονήσεις, ο Μάριτς πήρε μέρος στην προθέρμανση και από ότι είδαμε τρέχει καλά. Περιμένουμε πλέον από το ιατρικό επιτελείο να μας πει πότε θα είναι σε θέση να μπει με επαφή. Γενικότερα, η πρώτη αντίδραση στην προπόνηση, μετά το ρεπό ήταν θετική, η ομάδα είχε καλό προπονητικό ρυθμό και θα πρέπει να περιμένουμε πλέον να δούμε και τα παιχνίδια».