ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H ώρα των αουτσάιντερ

H ώρα των αουτσάιντερ
Mε αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η φάση των «16» για την κορυφαία διασυλογική οργάνωση

Mε αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η φάση των «16» για την κορυφαία διασυλογική οργάνωση της Ευρώπης. Η Τότεναμ φιλοξενεί τους «ροσονέρι» στο Λονδίνο με προίκα το 1-0 στο Μιλάνο, ενώ το 1-1 στο «Μεστάγια» δίνει τον πρώτο λόγο στη Σάλκε έναντι των «νυχτερίδων».

Τότεναμ-Μίλαν (0-1)

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League έχει η Τότεναμ έναντι της Μίλαν, αφού η νίκη με 1-0 στο «Σαν Σίρο» χάρη στο γκολ του Πίτερ Κράουτς αποτελεί μία καλή «προίκα» για τη ρεβάνς στο Λονδίνο.

Τα «σπιρούνια» προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά έμειναν στο 3-3 με τη Γουλβς το Σάββατο και συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν μία θέση στην τετράδα της Premiership. O Χάρι Ρέντναπ είδε τον Γκάρεθ Μπέιλ να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να αγωνίζεται για 20 λεπτά ως αλλαγή, ενώ και ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ είναι πλέον καλά μετά τον μυϊκό τραυματισμό του στη γάμπα.

Οι «ροσονέρι» προέρχονται από τη σπουδαία νίκη επί της Γιουβέντους στο Τορίνο με 1-0, αλλά ο σκόρερ του αγώνα, Τζενάρο Γκατούζο, θα λείψει λόγω τιμωρίας. Ο «Ρίνο» συμπλήρωσε κάρτες στο ματς του Μιλάνου, ενώ επιπλέον του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων αγωνιστικών για το επεισόδιο που είχε με τον βοηθό προπονητή της Τότεναμ, Τζο Τζόρνταν. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν υπολογίζει επίσης στους τραυματίες Αντρέα Πίρλο, Φίλιπο Ιντζάγκι και Μάσιμο Αμπροζίνι, εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κέβιν Πράις Μπόατενγκ, ενώ ο Μαρκ Φαν Μπόμελ και ο Αντόνιο Κασάνο δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Σάλκε-Βαλένθια (1-1)

Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης έχει η Σάλκε έναντι της Βαλένθια μετά το 1-1 στον πρώτο αγώνα στο «Μεστάγια». Η γερμανική ομάδα μπορεί να παραπαίει στην Bundesliga και να μην έχει ακόμη εξασφαλίσει τη σωτηρία της, ωστόσο έχει ήδη προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου και διεκδικεί με αξιώσεις την παρουσία της στα προημιτελικά του Champions League. Ο Φέλιξ Μάγκατ, που είδε την ομάδα του να χάνει με 1-0 από τη Στουτγκάρδη το Σάββατο, δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Λούκας Σμιτς και τον ανέτοιμο Κλάας-Γιαν Χούντελαρ. Στον αντίποδα, η Βαλένθια το Σάββατο νίκησε με 2-1 στη Μαγιόρκα κι έχει εγκατασταθεί στην τρίτη θέση της Primera Division. Ο Ουνάι Έμερι είδε με ικανοποίηση τους Νταβίντ Αλμπέλδα, Χοακίν και Άριτς Αντούριθ να ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους και να επιστρέφουν. Εκτός αποστολής έμειναν μόνο ο Μιγκέλ Μπρίτο και ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες.