ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καίει... Μπέο, Δαλούκα ο Κούγιας

Καίει... Μπέο, Δαλούκα ο Κούγιας
Αποκαλυπτικός ο Αλέξης Κούγιας, έδωσε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο δύο κασετών, με αφηγήσεις που αποδίδονται...

Αποκαλυπτικός ο Αλέξης Κούγιας, έδωσε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο δύο κασετών, με αφηγήσεις που αποδίδονται στον Αχιλλέα Μπέο για τα ματς Άρης - Παναθηναϊκός και Μακάμπι - Ολυμπιακός...

«Είναι πιστή απομαγνητοφώνηση δύο CD, τα οποία έφτασαν στο γραφείο μου πριν από 15 μέρες σε ένα φάκελο. To πρωί τα παρέδωσα στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ελένη Ράϊκου, η οποία με ταχύτητα ανταποκρίθηκε και αμέσως με κάλεσε και έδωσα κατάθεση δύο ωρών στον κ. Κορέα. Η κ. Ράϊκου έχει την πρόθεση να σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία και να μη σχετιστεί με αυτή για τα στημένα παιχνίδια.

Θέλω να μιλήσω γιατί δυστυχώς 2,5 χρόνια τα λέω και δε με ακούει κανείς για ένα τρομερό κύκλωμα, το οποίο προκαθορίζει ποιοι διαιτητές θα παίζουν σε επαγγελματικά πρωταθλήματα, ποιες ομάδες θα ανέβουν από Γ' σε Β' Εθνική και από Β' σε Super League. Μέχρι σήμερα είχα στείλει επιστολές, ανέφερα παιχνίδια, πριν δύο χρόνια για το τι έκανε η Ηλιούπολη και ο πρόεδρός της, ο Τσακογιάννης. Για το τι έκανε εις βάρος ομάδων, προπονητών.

Πέρσι στα τελευταία ματς και ενώ η Παναχαϊκή είχε 8 βαθμούς διαφορά έγιναν πολλά. Διαιτητές μας κατακρεουργούσαν και χάσαμε, όπως την προηγούμενη χρονιά, την άνοδο για ένα βαθμό. Φέτος ζητήσαμε να μην μας παίζουν Αθηναίοι διαιτητές. Για πρώτη φορά φέτος ορίστηκε να σφυρίξει το ματς με Κόρινθο ο Αθηναίος διαιτητής Καλογερόπουλος

Όποιο και αν είναι το κύκλωμα θα πάψει να υπάρχει από σήμερα. Εκτός αν δεν υπάρχει ΕΠΟ, ΓΓΑ, Υπουργείο Πολιτισμού, εκτός αν δεν υπάρχει κυβέρνηση. Θα σας διαβάσω αυτά που λέει προσωπικά ο Αχιλλέας Μπέος και απ' τα οποία κατά την άποψή μου προκύπτουν ότι ο Αχιλλέας Μπέος και κάποιοι ακόμα, μπορούν να ορίζουν όποιο διαιτητή θέλουν ακόμα και στο πρωτάθλημα της Super League. Προκύπτει ότι ο Αχιλλέας Μπέος έκανε απόπειρα δωροδοκίας του διαιτητή Δαλούκα και προσπάθησε πριν από τον αγώνα Μακάμπι - Ολυμπιακός.

Το περιεχόμενο της πρώτης κασέτας (CD) αναφέρει τα εξής:

«Το είπε, το παραδέχεται ο Δαλούκας. Μίλησα μ’ αυτόν και είπε ότι τα είχαν συμφωνήσει αυτά. Όχι, του είπα, αυτά τα πράγματα τα κάνει πίσω από την πλάτη μου. Εγώ εκείνη την εποχή ήμουν στην Ιταλία με την ομάδα μου. Με παίρνει τηλέφωνο πριν το περιστατικό. Άκουσε με, είμαι στην Ιταλία. Έχω τρεις ανθρώπους εδώ πέρα, μήπως βρούνε άκρη. Τον παίρνω την Παρασκευή και μου λέει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είναι νέος διαιτητής, θέλει να κάνει καριέρα. Του λέω ψάξου. Βαγγέλη, οι άνθρωποι που έβαλα μου τα είπαν. Ξέχασέ το. Ψάξου μόνος σου. Με παίρνει τηλέφωνο μόλις τελείωσε το παιχνίδι και μου λέει τι θα κάνουμε έχω τρελαθεί. Αυτό με τον Δαλούκα. Φταις κι εσύ.
Τρελάθηκα. Του λέω Βαγγέλη από πού κι ως πού έχω εγώ καμιά συμμετοχή; Εγώ από την Ιταλία σε πήρα. Σκέφτεσαι να μην σε έπαιρνα; Θα νόμιζες ότι πάμε να τα κάνουμε πλακάκια. Και του λέω θέλω να σε δω. Τι μ….ια έχει κάνει; Τον Δαλούκα; Πάω στον Βόλο, τον φωνάζω και του λέω, εμείς τελειώσαμε. Δεν πήρε τα λεφτά, θα υπήρχε λόγος τιμής. Και το ένα και το άλλο. Τι μου είπε ο Βαγγέλης; Μου ειπε κι αυτός. Του λέω έχουμε τελειώσει μαζί, δεν θέλω ούτε καλημέρα. Εγώ για να ξέρεις θα τον είχα προστατέψει λόγω της εμπειρίας που έχω και ξέρω πώς χειρίζονται τα πράγματα, κατάλαβες; Και να στο πω κι αλλιώς; Εγώ ξέρεις τι θα έλεγα στον Βαγγέλη; Δώστου τα 200 χιλιάρικα και πάμε μαζί».

Η δεύτερη, αναφέρει ο κ. Κούγιας είναι χυδαιότερη και αποκαλύπτει με τι ανθρώπους έχει μπλέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτός που κοκορεύεται ότι είναι ο επιτυχημένος παράγοντας κι εγώ ο αποτυχημένος, επειδή δεν μπορώ να ανεβάσω την Παναχαϊκή. Ακούστε λοιπόν τον κ. επιτυχημένο.
«Του λέω, πριν βγει ο Κάκος, βάλε τον Δαλούκα. Ο οποίος Δαλούκας θα παίξει 52-48 τον Άρη έδρα. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Άρη. Εγώ του λέω πρόσεξε. Σε παίρνω τηλέφωνο για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Αν μπεις εκεί, θα βοηθήσεις; Δεν θέλω να κάνεις κανένα έγκλημα. Να βοηθήσεις. Θα βοηθήσεις; Μου λέει, ό,τι μπορώ. Του λέω πρόσεξε γιατί θα γίνει της π…..ς και δεν θέλω να είμαι εγώ στη μέση. Να μην εκτεθώ. Γι αυτά που λες, θα το κανονίσω εγώ να πάνε όλα καλά. Πάω Βόλο. Πρόσεξε, μπροστά στη γυναίκα του, του λέω. Και βλέπω το πέναλτι στην τηλεόραση. Τον παίρνω τηλέφωνο το έχει κλειστό. Τον ξαναπαίρνω το έχει ανοιχτό αλλά δεν απαντάει. Τον βρίσκω το βράδυ. Του λέω του γ… του Δαλούκα. Είναι μ… Όταν τον πήρα στην Πολωνία και του είπα πρόσεξε μην με εκθέσεις γιατί τότε θα έρθουν Ρώσοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι. Του είπα πρόσεξε γιατί θα βγει κόσμος που δεν μπορώ να ελέγξω. Και μη μου λες να βγω ή να μη βγω μπροστά».

Αφού διάβασε το περιεχόμενο των κασετών ο κ. Κούγιας είπε:

«Κάνω έκκληση στον πρόεδρο της κυβέρνησης που είναι Πατρινός. Να το πάρει προσωπικά το θέμα. Τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Το τελευταίο μαζικό κίνημα. Η αγάπη των φτωχών. Βρίσκεται στα χέρια κακοποιών πολλά χρόνια. Από το 1996, από την πρώτη παράγκα. Από την εποχή Γκαγκάτση. Τώρα βρίσκεται στα χέρια του Μπέου και του Τσακογιάννη.
Πουλάνε κάθε χρόνο προστασία, γι’ αυτό και χρησιμοποιεί τη λέξη «προστασία» ο κ. Μπέος. Ο κ. επιτυχημένος. Που σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, όπως έγινε παλαιότερα με τον Κόκκαλη και την παράγκα. Πουλάνε προστασία σ’ αυτόν που τους χρησιμοποιεί δυστυχώς με τον τρόπο που τους χρησιμοποιεί, τον παγιδεύουν, τον βάζουν στη δική τους λογική και μετά τον εκβιάζουν. Αυτό έχει πάθει και ο κ. Μαρινάκης κατά τη γνώμη μου. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό έχει πάθει και ο κ. Πιλάβιος.

Αυτό που έγινε με τον διαιτητή του αγώνα Κόρινθος – Παναχαϊκή είναι μήνυμα. Κανονικά από το βράδυ θα έπρεπε να μην υπάρχει ΚΕΔ που ορίζει τους διαιτητές που βάζει ο Μπέος ή η παρέα του. Έχω δώσει τις κασέτες και εδώ πέρα ο ρόλος μου τελείωσε. Δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω γι’ αυτό σε κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης. Επειδή χθες έκανε μια δήλωση ο Μπέος και μία πέρσι ο Τσακογιάννης που θέλουν να κάνουν αυτό το ιστορικό γήπεδο εμπορικό κέντρο, έχω την άποψη ότι σήμερα ο κόσμος κατάλαβε τα πάντα. Μόνο όσο δεν θέλουν να καταλάβουν, δεν κατάλαβαν. Θέλω να σας ευχαριστήσω.»

Πηγή: onsports.gr

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη Τύπου του Α.Κούγια