ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο επίσημο ματς στη Παλαιστίνη

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο επίσημο ματς στη Παλαιστίνη
Ιστορική η 9η Μαρτίου για το ποδόσφαιρο της Παλαιστίνης, καθώς σήμερα διεξήχθη ο πρώτος επίσημος αγώνας στη Δυτική Όχθη...

Ιστορική η 9η Μαρτίου για το ποδόσφαιρο της Παλαιστίνης, καθώς σήμερα διεξήχθη ο πρώτος επίσημος αγώνας στη Δυτική Όχθη. Η ομάδα κάτω των 21 ετών αντιμετώπισε την αντίστοιχη της Ταϊλάνδης στο πλαίσιο των προκριματικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στο στάδιο «Φαϊζάλ Χουσεϊνί» της Αλ Ραμ. Ήταν η ίδια πόλη που το 2008 είχε φιλοξενήσει τον αγώνα της εθνικής ανδρών με την Ιορδανία, αλλά επρόκειτο για φιλική αναμέτρηση.

Η Παλαιστίνη αγωνιζόταν πάντα σε άλλη χώρα, καθώς η FIFA έκρινε ότι τα παλαιστινιακά εδάφη δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας για τους αντιπάλους. «Από τώρα, όμως, θα παίζουμε πάντα στην πατρίδα μας. Τέρμα οι αγώνες σε ξένες χώρες» είπε ο Τζιμπρίλ Ραζούμπ, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας. Η αναμέτρηση με την Ταϊλάνδη, ωστόσο, δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας της Ασίας και πιθανός αντίπαλος του Σεπ Μπλάτερ στις προεδρικές εκλογές της FIFA. «Είμαι πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι μέσω του αθλητισμού μπορούμε να χτίσουμε γέφυρες ανάμεσα στους λαούς αυτής της περιοχής», δήλωσε.

Παρότι οι Παλαιστίνιοι επικράτησαν 1-0 με σκόρερ τον Αμπντουλαμίντ Αμπουχαμπίμπ στο 43΄ και ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα στη Μπανγκόκ, οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση με 6-5 στα πέναλτι.