ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H Σάλκε στα προημιτελικά

H Σάλκε στα προημιτελικά
Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης (09/03) η Σάλκε που επικράτησε με 3-1 της Βαλένθια..

Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης (09/03) η Σάλκε που επικράτησε με 3-1 της Βαλένθια.
Οι Γερμανοί «χτύπησαν» σε καίρια σημεία, με τον Φαρφάν λίγο πριν το πρώτο ημίχρονο (40’) και με τον Γκαβάνοβιτς λίγο μετά την έναρξη της… επανάληψης (52’) και ανέτρεψαν το γκολ του Ρικάρντο Κόστα στο 17’. Στο 93’ ο Φαρφάν με εξαιρετικό τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Πολλές ομοιότητες με το πρώτο παιχνίδι είχε η έναρξη του επαναληπτικού, καθώς η Βαλένθια ήταν αυτή που μπήκε δυνατά και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα. Οι «νυχτερίδες» έχασαν την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 9’ αλλά το σουτ του Ματιέ, κόντραρε σε σώματα αμυντικών και έφυγε κόρνερ.
Στην συνέχεια οι Ισπανοί αύξησαν την πίεσή τους προς την εστία των Γερμανών και είδαν τοις προσπάθειές τους να φέρνουν… καρπούς 17’ με τον Ρικάρντο Κόστα. Συγκεκριμένα, ο Μεχμέτ Τοπάλ έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, σέντραρα και ο αμυντικός της Βαλένθια που είχε προωθηθεί με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Νόιερ και έκανε το 1-0. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν στο ίδιο λεπτό, που είχαν ανοίξει το σκορ στο «Μεστάγια».

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Σάλκε προσπάθησε να «απαντήσει», όταν ο Γκαβάνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Ραούλ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Δύο λεπτά μετά την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, η Βαλένθια έχασε μια ακόμα ευκαιρία, όταν ο Αντούριθ βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας, αλλά ο Μέτζελντερ με τάκλιν αυτοθυσίας, ανέκοψε τον άσο των Ισπανών, πριν γίνει απειλητικός.

Στο 23’ είχαμε άλλη μια προσπάθεια των Γερμανών να φέρουν το ματς στα ίσια, όταν ο Φαρφάν έκανε την σέντρα από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Ραούλ πέρασε άουτ. Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, καθώς η Βαλένθια ήλεγχε εντελώς την αναμέτρηση.

Ωστόσο, πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους, η Σάλκε ευτύχησε να ισοφαρίσει σε 1-1 με ένα εκπληκτικό τέρμα από τον Φαρφάν. Ο άσος των Γερμανών, εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ από καλή θέση και έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Γκουαΐτα.

Στο δεύτερο μέρος, οι Γερμανοί ήταν αυτοί που βγήκαν πιο… ορεξάτοι και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στην πρώτη καλή στιγμή της… επανάληψης με έναν… τυχερό τρόπο. Ήταν το 53’ όταν ο Κλούγκε έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Γκουαΐτα δεν κατάφερε να ελέγξει την μπάλα, που έφτασε στον Φαρφάν, αυτός σούταρε, νέα κόντρα στους αμυντικούς και από κοντά ο Γκαβάνοβιτς με προβολή, έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό και στην συνέχεια στο δεξί δοκάρι της εστίας της Σάλκε και κατέληξε στα δίχτυα.
Το τέρμα του Γκαβάνοβιτς έβαλε την Σάλκε στην θέση του οδηγού και την Βαλένθια στο… κυνήγι ενός τέρματος, κάτι που έφερε μεγάλη πίεση προς την εστία του Νόιερ. Στο 57’ ο Μέτζελντερ έκανε το λάθος μέσα στην περιοχή, ο Αντούριθ δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι οι «νυχτερίδες» έφτασαν μία… ανάσα από την ισοφάριση, αλλά η προβολή του Ντίνο Κόστα, που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, έπειτα από σέντρα του Χοακίν, έφυγε άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν και η πίεση της Βαλένθια γινόταν ακόμα μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να βρίσκουν εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Γκουαΐτα. Μάλιστα, στο 82’ ο Γκαβάνοβιτς που πέρασε από τον Ρικάρντο Κόστα, έκανε το σουτ, ο πορτιέρο των «νυχτερίδων» βρήκε την μπάλα όσο… έπρεπε, την έστειλε πρώτα στο αριστερό δοκάρι και έφυγε κόρνερ.

Στο 87’ η Βαλένθια βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση, όταν ο Ντίνο Κόστα με εξαιρετική κάθετη μπαλιά βρήκε τον Ματιέ, αυτός μπήκε στην περιοχή, ο Φαρφάν τον πίεσε, ο αμυντικός των φιλοξενούμενων βρέθηκε στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο 92’ η Σάλκε έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-1, όταν ο Γκαβάνοβιτς λίγο κάτω από την μεσαία γραμμή έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκουαΐτα.

Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα, ο Φαρφάν δεν έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και να «γράψει» το 3-1, όταν έφυγε στην κόντρα, μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή και με εξαιρετικό «σκαφτό» σουτ, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Γκουαΐτα και πέτυχε το ομορφότερο γκολ της βραδιάς.

onsports.gr