ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Να μείνει ο Τσιώλης»

«Να μείνει ο Τσιώλης»
Ο Πέτρος Πασσαλής, φιλοξενήθηκε στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του Άρη και μίλησε για την έλευση του Σάκη Τσιώλη αλλά και την γενικότερη...

Ο Πέτρος Πασσαλής, φιλοξενήθηκε στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του Άρη και μίλησε για την έλευση του Σάκη Τσιώλη αλλά και την γενικότερη φετινή πορεία της ομάδας.

Ο πρώην αμυντικός μέσος του Άρη, Πέτρος Πασσαλής, μιλώντας στον «ΑΡΗΣ FM» χαρακτήρισε τον Σάκη Τσιώλη ως την καλύτερη λύση για το τιμόνι του Άρη ενώ παράλληλα ευχήθηκε στον νέο τεχνικό να διαγράψει καλή πορεία με την ομάδα και να μείνει στην τεχνική ηγεσία για μεγάλο διάστημα.

Αρχικά ο Πέτρος Πασσαλής είπε: « Ο νέος προπονητής της ομάδας, αν κρίνουμε και από τα όσα έχει δείξει με τον Ολυμπιακό Βόλου, προτιμάει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και να έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Εύχομαι να διαγράψει καλή πορεία με τον Άρη και να μείνει στην ομάδα για πολύ καιρό» και συνέχισε λέγοντας: « Εφόσον η διοίκηση έπρεπε να βρει έναν προπονητή που θα οδηγήσει την ομάδα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές και έφερε τον Σάκη Τσιώλη, τότε νομίζω ότι αυτή ήταν η καλύτερη λύση αν και εγώ περίμενα ότι ο τεχνικός που θα έφερνε η διοίκηση θα έφερνε προπονητή μόνο για τα παιχνίδια που απομένουν, πράγμα που θα ήταν μεγάλο ρίσκο».

«Ένας προπονητής ακόμα και αν έχει μάθει να αντέχει την πίεση στις μεγάλες ομάδες, αν δεν έχει τη στήριξη των ανθρώπων του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν θα καταφέρει τίποτα. Πρέπει να υπάρξει στήριξη και προστασία προς το πρόσωπο του Σάκη Τσιώλη έτσι ώστε να μπορέσει να δουλέψει σωστά και να κριθεί από τη επόμενη χρονιά έτσι όπως πρέπει».

Για την φετινή πορεία της ομάδας είπε: «Ο Άρης φέτος κάνει αλλοπρόσαλλες εμφανίσεις. Δεν είναι λογικό να κερδίζει την Ατλέτικο δύο φορές, να κοντράρει στα ίσα τη Λεβερκούζεν και να χάνει σε αγώνα Κυπέλλου στα Τρίκαλα. Μου προξενεί μεγάλη εντύπωση αυτό το γεγονός.

Όταν σκέφτηκα καλύτερα κατέληξα ότι οι ποδοσφαιριστές έκαναν επιλογή παιχνιδιών, όμως δεν φταίνε μόνο αυτοί αλλά όλος ο ποδοσφαιρικός Άρης. Όπως στις επιτυχίες έχουν μερίδιο όλοι έτσι και στην αποτυχία συμβαίνει το ίδιο. Δεν γίνεται να επιλέγουν παιχνίδια και πρέπει να αντιμετωπίζονται όλα τα παιχνίδια με σοβαρότητα».

Για το αν η έλευση του νέου προπονητή μπορεί να επιφέρει αλλαγές στην ομάδα:
«Σίγουρα οι συνεχείς αλλαγές προπονητών δεν είναι ότι καλύτερο όμως το γεγονός αυτό δίνει το κίνητρο στους ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται, να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό στον προπονητή ώστε να χρησιμοποιηθούν την επόμενη σεζόν.

Δεν περιμένω μεγάλες αλλαγές στο παιχνίδι του Άρη, νομίζω ότι θα παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο αγωνιστικά και θα είναι ευχάριστη έκπληξη αν αλλάξει εικόνα μέχρι το τέλος της σεζόν. Δύσκολα θα βρεθεί στα play off αλλά μακάρι να πέσω έξω αν και το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο».

Μιλώντας για τους Μπομπαντίγια, Καστίγο και Κόκε υπογράμμισε: «Από τον Μπομπαντίγια περιμένω να κάνει καλά παιχνίδια γιατί είναι πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έχω εντυπωσιαστεί από τον τρόπο που κινείται στον αγωνιστικό χώρο και κρατάει την μπάλα.
Σε ότι έχει να κάνει με τον Καστίγιο περιμένω να δω ποια θα είναι αγωνιστικά η συμπεριφορά του στα εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Εξ’ αρχής είχα δηλώσει ότι ο Καστίγιο ήταν αυτός που χρειαζόταν τον Άρη παρά ο Άρης τον Καστίγιο γιατί απείχε καιρό από την αγωνιστική δράση. Είχε όλα τα φόντα να να κάνει μεγάλη καριέρα και να γίνει διεθνούς κλάσης και ήταν λάθος του Ολυμπιακού που τον έδωσε στη Σαχτάρ.

Τέλος η αγωνιστική παρουσία του Κόκε προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά, γιατί αυτό που έκανε πριν τον αγώνα με την Σίτι έπραξε κάτι εντελώς αντιεπαγγελματικό. Τώρα βρίσκεται και πάλι με την ομάδα και θα ήθελα πολύ να δω ποια θα είναι η συμπεριφορά του στα υπόλοιπα παιχνίδια. Θεωρώ ότι είναι παίκτης κλειδί για τον Άρη αφού είναι ο μόνος που μπορεί να πάρει την μπάλα στο κέντρο και να βγάλει κάθετη πάσα με πρόσωπο.

Τέλος αναφορικά με την απεργία που επρόκειτο να γίνει από τους ποδοσφαιριστές κατέληξε: «Είναι λίγο δύσκολο να τα βρουν μεταξύ τους γιατί εξαρτώνται από τους εργοδότες τους αφού από αυτούς πληρώνονται και είναι υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουν. Δεν νομίζω να αλλάξει τίποτα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αν δεν υπάρξει και η απαραίτητη βούληση από τους παράγοντες».