ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λύτρωση στο τέλος για τον Αστέρα

Λύτρωση στο τέλος για τον Αστέρα
Με γκολ του Μπαρτολίνι στο 89’, ο Αστέρας επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου στην Τρίπολη...

Με γκολ του Μπαρτολίνι στο 89’, ο Αστέρας επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου στην Τρίπολη και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη και στο τέλος τα κατάφεραν με την επιμονή τους. Πλέον, συνεχίζουν να έχουν ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία. Είχαν και παράπονα σε δύο φάσεις, μια σε κάθε ημίχρονο, όπου ζήτησαν πέναλτι. Να αρκείται στην ισοπαλία έδειξε ο Ολυμπιακός και το πλήρωσε. Πάντως, παρά την ήττα της, η ομάδα του Βόλου παραμένει σε τροχιά play off.

Με το συνηθισμένο του 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα ο Παύλος Δερμιτζάκης. Η 11άδα της ομάδας της Τρίπολης ήταν η αναμενόμενη, με τον Παπάζογλου να ηγείται της επίθεσης ως μοναδικός προωθημένος.

Από την πλευρά του, ούτε ο Μάκης Κατσαβάκης δεν προχώρησε σε κάποια έκπληξη. Παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 και τους Νέμεθ, Σολάκη στην επίθεση, κρατώντας στον πάγκο τους Ζαραδούκα, Σανκαρέ και Μπρέσκα, προκειμένου να τους ξεκουράσει εν όψει του επαναληπτικού για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο γήπεδο, όπως άρμοζε στην κρισιμότητα του αγώνα. Ξεκίνησαν δυνατά και με σκοπό να επιβάλουν το ρυθμό τους. Ήταν επιθετικοί από το πρώτο λεπτό και απείλησαν από νωρίς την εστία του Γιακούποβιτς.

Η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 16’, όταν μετά από ατομική ενέργεια του Ουντότζι, ο Μπαστία με σουτ άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, ο ρυθμός του Αστέρα έπεσε μετά το γκολ και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να κάνουν και αυτοί το παιχνίδι τους.

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε και πολύ για να δείξει τα δόντια του. Εκμεταλλεύτηκε την οπισθοχώρηση του Αστέρα και στο 23’ έφτασε στην ισοφάριση με κεφαλιά του Σολάκη. Σε αυτό συνετέλεσε και το τραγικό λάθος του Αναστασόπουλου, ο οποίος έκανε λάθος υπολογισμό στην κεφαλιά του έμπειρου επιθετικού και η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια.

Αν μια ομάδα άξιζε και ένα δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αυτή ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 25’ με τον Νέμεθ. Βέβαια, στον Αστέρα δικαιολογημένα μπορούν να τα έχουν και με την τύχη τους, αφού στο 29’ και το 34’ αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε δύο αλλαγές, λόγω τραυματισμών.

Τα έχουν όμως και με τη διαιτησία, καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ντολεζάι σε σουτ του Παπάζογλου.

Η ισοπαλία δεν βόλευε με τίποτα τον Αστέρα, ο οποίος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με επιθετική διάθεση και με στόχο να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας.

Είχε και πάθος στο παιχνίδι του, όμως για ακόμη ένα παιχνίδι δεν είχε τις επιθετικές λύσεις. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός έδειχνε να ικανοποιείται και με το βαθμό της ισοπαλίας, αναγνωρίζοντας και τις δυσκολίες που είχε το παιχνίδι.

Στο 67’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν και για δεύτερο πέναλτι, όταν ο Σανκαρέ μάρκαρε τον Ροτζέριο, με τον τελευταίο να πέφτει στο έδαφος.

Παρόλα αυτά, ο Αστέρας δεν πτοήθηκε, δεν το έβαλε κάτω και πίεσε για το γκολ της νίκης. Όπως στο 83’ με το ωραίο σουτ του Φρανκού, που έδιωξε με δυσκολία ο Γιακούποβιτς. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν αφήσει ανοιχτούς χώρους πίσω και οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν την ευκαιρία για να τους εκμεταλλευτούν.

Αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος ήταν οι γηπεδούχοι, που στο 89’ λυτρώθηκαν με τον Μπαρτολίνι, έναν κεντρικό αμυντικό, ο οποίος έδωσε τη λύση που χρειαζόταν η ομάδα του.