ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κούγιας: «Να μου στείλουν την κασέτα»

Κούγιας: «Να μου στείλουν την κασέτα»
Συνέντευξη στην εκπομπή «Δίκη» του Blue Sky, έδωσε το βράδυ της Δευτέρας (14/03) ο Αλέξης Κούγιας...

Συνέντευξη στην εκπομπή «Δίκη» του Blue Sky, έδωσε το βράδυ της Δευτέρας (14/03) ο Αλέξης Κούγιας, σε... συνέχεια των αποκαλύψεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, στην πρώτη του τοποθέτηση, απάντησε στις φήμες για συνάντησή του με τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού.

«Σήμερα είχα μία δίκη μέχρι τις 16:30 και στην συνέχεια πήγα με τους παλαίμαχους άσους του Άρη Πετρουπόλεως σε τουρνουά. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα, που τραυματίστηκα, είχα πάρει πολλά μηνύματα από δημοσιογράφους που με καλούσαν να κατέβω από το γραφείο του κ. Πατέρα. Δεν είχα καμία συνάντηση με τον κ. Πατέρα. Έχω πολύ καιρό να τον συναντήσω, αλλά μιλάμε πολύ συχνά στο τηλέφωνο».

Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας, απάντησε και στις νέες φήμες που μίλαγαν για την ύπαρξη βίντεο από την συνάντηση των εμπλεκομένων στις κασέτες: «Δεν υπάρχει κανένα βίντεο».

«Το σημαντικό είναι να ανοίξει το στόμα του και να μιλήσει κάποιος. Ακούω χρόνια τον κ. Μπέο, από τότε με το παιχνίδι με την Δυναμό Τιφλίδας, που είπε «Έχετε καμία απόδειξη». Το ίδιο όταν βγήκε και ο φάκελος. Που ήταν τα ίδια πρόσωπα και απάντησε «Έχετε καμία απόδειξη». Ο όρος «απόδειξη» δεν υπάρχει ως διαδικαστικό μέσο. Τώρα υπάρχει μάρτυρας, εγώ. Υπάρχουν ενδείξεις, ότι υπάρχει στην απομαγνητοφώνηση. Υπάρχει το έγγραφο που είναι η έκθεση της απομαγνητοφώνησης», ανέφερε στην συνέχεια.

Ακόμα, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, μίλησε και για την κλήση του από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα: «Ο κ. Φάκος μου ζήτησε να του πάω το υλικό που έχω στην κατοχή μου, αλλά ήδη το έχω καταθέσει στον κ. Σιμιτζόγλου».

«Συνάντησα τον Πατέρα 10 χρόνια μετά»

Ερωτηθείς για το… ιστορικό του σκανδάλου, απάντησε: «Σε ανύποπτο χρόνο, μετά την παραίτησή μου από την παραίτηση Δαλούκα, δέχθηκα τηλεφώνημα από παράγοντα και στο γραφείο του άκουσα την πρώτη κασέτα. Αυτό έγινε τα Χριστούγεννα.

Η κασέτα πραγματεύεται ακριβώς τα ίδια θέματα με αυτά που λέει ο Μπέος. Τα πρόσωπα που μιλούν είχαν συμμετοχή. Αμέσως μετά δεν με ενημερώνει κανείς. Ξαφνικά πριν από λίγες μέρες, έρχονται στο γραφείο μου, ο φάκελος που παρέδωσε στον κ. Σιμιτζόγλου.

Μετά, εγώ συνάντησα τον Νικόλα Πατέρα, μετά από 10 χρόνια. Το κάνω γιατί αναμειγνύεται ο Παναθηναϊκός. Αυτό που φαίνεται είναι κάτι που εκθέτει τον Ολυμπιακό και ωφελεί τον Ολυμπιακό.

Ο Μπεός λέει ότι ο Πατέρας αυτός που μιλάει. Είναι δυνατό να είναι ο Μπέος με τον Πατέρα και μετά να διαφωνεί με τον Δαλούκα για κάτι απέναντι στον Παναθηναϊκό;».

«Εμένα βγάλε με έξω»

Στην συνέχεια, ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον Νικόλα Πατέρα: «Ο κ. Πατέρας μου αρνήθηκε ότι είναι αυτός που έστειλε τις κασέτες και του είπα: «Να σου πω κάτι; Είμαι πρόεδρος της Παναχαϊκής, είσαι μέτοχος του Παναθηναϊκού και δεν γνωρίζω αν μπορώ να το καταφέρω. Του λέω θέλεις να με βοηθήσεις και μου λέει «Εμένα βγάλε με έξω». Και του λέω σου δίνω δύο μέρες καιρό. Εγώ έχω φτάσει σε τραγική κατάσταση με τις διαιτησίες κατά της Παναχαϊκής.

Εγώ περίμενα από τον κ. Πατέρα, επειδή δεν ζει από το ποδόσφαιρο, να μην αφήσει τον πρόεδρο της Παναχαϊκής να πιάσει τα κάρβουνα».

Εγώ κάνω έκκληση. Είναι χρυσή ευκαιρία να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Να μου στείλουν την κασέτα. Θα την παραδώσω την επόμενη κασέτα να την δώσω στον κ. Σιμιτζόγλου».

Σε ερώτηση αν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ανέφερε: «Έκανα μια συζήτηση για να βολιδοσκοπήσω αν γνωρίζει ή όχι. Έχω απόλυτη εκτίμηση στον κ. Πιλάβιο. Τον γνωρίζω άλλο. Για αυτό και παραιτήθηκα από την υπεράσπιση του κ. Δαλούκα. Τον Πιλάβιο δεν τον γνώρισα τώρα. Τώρα είναι η ευκαιρία, με τους αθλητικούς δικαστές του ΕΠΟ, με απλές ενδείξεις, όπως υποβιβάστηκε η Μίλαν και η Γιουβέντους.

Είναι ευκαιρία. Το ποδόσφαιρο και το στοίχημα ας γίνει καθαρό. Ας ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο, όπως παλιά. Πρέπει η δικαιοσύνη να κάνει το χρέος της. Αν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου θέλουν να αξιοποιήσουν την κατάθεση ενός ανθρώπου που ξέρει πολύ καλά το ποδόσφαιρο και έχει από πίσω του τον Δήμο των Αχαιών, πρέπει να το κάνουν».

Παράλληλα, για τον αριθμό των κασετών που άκουσε, απάντησε: «Εγώ άκουσα μία και μου έστειλαν δύο».

Για την δική του… συμβολή, τόνισε: «Κάνω προσπάθειες. Εγώ έχω τελειώσει. Έχω καταθέσει και δεν είναι δικό μου θέμα. Η απελπισία μου ήταν τεράστια. Θα είναι ακραία πρόκληση».

Ακόμα, Εμένα μου ήρθαν μαζί τα CD και η απομαγνητοφώνηση. Όπως μας ήρθαν, είδα την απομαγνητοφώνηση. Μετά άκουσα ποιος ήταν, στο γραφείο του Πατέρα».

Για το αν έχει ακούσει την φράση «Βρέθηκα με τον Δαλούκα και τον Βαγγέλη» που υπάρχει στη μία κασέτα, απάντησε: «Αυτό δεν το γνωρίζω. Ειλικρινά σας λέω ότι δεν το έχω ακούσει».

Τέλος, για τα σενάρια που τον θέλουν να εμφανίζεται ως αντικαταστάτης του Σοφοκλή Πιλάβιου στην ΕΠΟ, υποστήριξε: «Για να γίνεις πρόεδρος στην ΕΠΟ, πρέπει να επιλεγείς από προέδρους των Ενώσεων. Διεκδίκησα την Αθήνα, από τον νυν πρόεδρο της ΕΠΣΑ, αλλά έχασα έχοντας απέναντί μου τον Θωμά και Βίκτωρα Μητρόπουλο».

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Κυριάκος Θωμαϊδης αποκάλυψε στο τέλος της εκπομπής, ότι του έχει σταλεί φάκελος με ιδιόχειρη επιστολή, τον οποίο θα καταθέσει στον εισαγγελέα, όπως τόνισε.

onsports.gr