ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μηνύσεις σε Πατέρα, Κούγια από Μπέο

Μηνύσεις σε Πατέρα, Κούγια από Μπέο
Το ότι έκανε μηνύσεις στους Νικόλα Πατέρα και Αλέξη Κούγια επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Αχιλλέας Μπέος...

Το ότι έκανε μηνύσεις στους Νικόλα Πατέρα και Αλέξη Κούγια επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Αχιλλέας Μπέος.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου βρέθηκε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων το πρωί της Τρίτης (15/03) και εξερχόμενος μίλησε για το θέμα των κασετών και των εξελίξεων των τελευταίων ημερών.

«Όποιος θέλει ας κάνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, από την ημέρα του αγώνα και μέχρι την επόμενη, να μας πουν τελικά πόσες φορές πήρε τηλέφωνο τον κ. Δαλούκα ο κ. Πατέρας και να λάμψει η αλήθεια», ήταν τα πρώτα λόγια του Αχιλλέα Μπέου.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε: «Σε ό,τι αφορά τον Νικόλα Πατέρα, κάποιοι από εσάς πήγατε να τον καλύψετε. Να σας θυμίσω ότι το περασμένο καλοκαίρι συνεργαστήκαμε μαζί για να βγάλουμε τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού Βόλου πρόεδρο της Super League, κόντρα στα συμφέροντα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ήταν αντίθετη τότε με τον κ. Πατέρα».

Ενώ πρόσθεσε ότι: «Η υπόθεση αυτή θα πάει ως το τέλος. Όλοι αναρωτήθηκαν για το αν θα κάναμε μηνύσεις αλλά εμείς τις καταθέσαμε γιατί θέλουμε σε αυτή την υπόθεση να χυθεί άπλετο φως. Οι πολιτικοί αν θέλουν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο, έχει έρθει η ώρα», και συμπλήρωσε λέγοντας: «Έχω κάνει τις μηνύσεις στον υποκλοπέα Νικόλα Πατέρα και το συνεργό του Αλέξη Κούγια».

Όσο για τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα, ο Αχιλλέας Μπέος υποστήριξε: «Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική δημοσιογραφία είναι σε δίλλημα. Να καλύψει όσους πληρώνουν τους δημοσιογράφους ή να χυθεί άπλετο φως και να βρούμε την άκρη των όσων καταμαρτυρούνται. Εγώ είμαι στη διάθεσή σας και θέλω να καθαρίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για να εξηγήσει ότι: «Με αυτό που λέω δε θέλω να θίξω όλο τον κλάδο της δημοσιογραφίας. Τα δάχτυλα δεν είναι όλα ίδια. Αυτό που θέλω είναι να λάμψει η αλήθεια. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα δικτατορία για να μην μάθουμε την αλήθεια. Έχουν στοιχεία για αυτά που υποστηρίζουν; Ας έρθουν. Εγώ είμαι στη διάθεσή σας για να δώσω στοιχεία. Να μας πει ο κ. Βασσάρας και ο κ. Δαλούκας πότε τους ενόχλησαν για να δούμε ποια είναι η αλήθεια».

Ο Αχιλλέας Μπέος πρόσθεσε ακόμα ότι: «Θέλω να πω και κάτι ακόμα. Δεν είναι αρμοδιότητα του κ. Μπιτσαξή να κάνει παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης και να κρίνει τι είναι κακούργημα και τι πειθαρχικό παράπτωμα. Αν θέλει να λάμψει η αλήθεια, να αφήσει να βγουν στο φως τα στοιχεία που σας είπα. Έδωσα συγκεκριμένες ημερομηνίες, συγκεκριμένα πράγματα και ο Αχιλλέας ο Μπέος δε θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα κανενός».

Επίσης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου ανέφερε: «Υπάρχει μια σειρά μηνύσεων και αγωγών. Ο Κούγιας έχει βγει δέκα φορές και έχει αναστατώσει την Ελλάδα για να αποδείξει αυτά που λέει. Έγινε χρήστης στοιχείων που έχουν προκύψει από κακουργηματικές πράξεις. Θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους φταίνε. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να μη χάνεται τον ειρμό σας. Αν και εφόσον θέλουν οι πολιτικοί, θα ξετυλιχθεί αυτό το κουβάρι».

Τέλος, ο Αχιλλέας Μπέος υποστήριξε: «Το συμβούλιο της λίγκας δεν έχει σχέση. Αυτό το θέμα αφορά εμένα προσωπικά. Αν προλάβω να πάω στο συμβούλιο θα είμαι παρών γιατί αντιμετωπίζω και ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του πατέρα μου. Όποιος από τους εταίρους στη λίγκα με ρωτήσει για αυτό, θα απαντήσω».

Δηλώσεις έκανε και ο δικηγόρος του κ. Μπέου που τόνισε: «Έγιναν μηνύσεις κατά του κ. Νικόλαου Πατέρα και του κ. Αλέξη Κούγια. Οι μηνύσεις αφορούν την παραβίαση του απορρήτου, τη χρήση προϊόντων από υποκλοπή, την πλαστογραφία, την χρήση πλαστού εγγράφου και τη συκοφαντική δυσφήμιση. Το πρώτο έχει τελεστεί και υπάρχει συνομολόγηση. Τόσο του δράστη, όσο και του συνεργού της υποκλοπής. Εμείς ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία τους, από εκεί και πέρα αν θα συσχετιστεί με το θέμα του ποδοσφαίρου είναι θέμα του εισαγγελέα».

Επίσης, ο νομικός εκπρόσωπος του Αχιλλέα Μπέου ξεκαθάρισε πως: «Η μήνυση κατά του κ. Νικολάου Πατέρα αφορά την υποκλοπή προφορικών και τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με τον κ. Μπέο. Για τον κ. Κούγια η κατηγορία είναι ότι έκανε χρήση αυτού του υλικού. Οι πράξεις αυτές είναι κακουργηματικές και τιμωρούνται με 10 χρόνια κάθειρξη».

Πηγή:onsports.gr