ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: «Έχουν γίνει και χειρότερα...»

Ολυμπιακός: «Έχουν γίνει και χειρότερα...»
Εκδικάστηκε στα γραφεία της ΕΠΟ η έφεση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Εμ. Αντωνακάκη, κατά της τιμωρίας...

Εκδικάστηκε στα γραφεία της ΕΠΟ η έφεση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Εμ. Αντωνακάκη, κατά της τιμωρίας του Ολυμπιακού για τα επεισόδια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Εντός της ημέρας η απόφαση.

Το «παρών» από την πλευρά του Ολυμπιακού έδωσαν οι νομικοί του εκπρόσωποι, Γιάννης Βούλτσης και Θοδωρής Γιαννίκος, αλλά και ο Δ' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος δεν παρέστη στη διαδικασία.

Η απολογία του Ολυμπιακού διήρκησε μόλις 5 λεπτά, καθώς η διαδικασία ξεκίνησε στις 16:04 και ολοκληρώθηκε στις 16:09. Η επιτροπή εφέσεων υπό τον πρόεδρο, Νίκο Λεοντή, εμφανίστηκε διαβασμένη για τα βίντεο που προσκόμισε ο Ολυμπιακός και για τα όσα έχουν γραφτεί σε αναφορές από τα αρμόδια όργανα και τον Τύπο.

Κατά την εκδίκαση της εκδίκασης, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Λεοντής: «Τα είδαμε όλα, τα έχουμε διαβάσει όλα. Διαβάσαμε ότι χτύπησε ο Σισέ, αλλά δεν το είδαμε στις κασέτες που προσκομίσατε. Τα είδαμε όλα μέχρι τη φυσούνα».

Γιαννίκος: «Μετά τη φυσούνα δεν έχει γίνει τίποτα».

Λεοντής: «Εμείς τα έχουμε δει όλα μέχρι τη φυσούνα. Μετά δεν υπάρχουν βίντεο».

Γιαννίκος: «Δεν έχει γίνει τίποτα μετά τη φυσούνα, όπως αναφέρεται στον Τύπο».

Λεοντής: «Εξαρτάται ποια εφημερίδα διαβάζεις. Ουσιαστικά, η έφεση του κ. Αντωνακάκη δεν προσθέτει στοιχεία, αλλά σχολιάζει την απόφαση».

Γιαννίκος: «Η απόφαση έχει ένα πρόβλημα στην 3η σελίδα, όπου χαρακτηρίζει ενιαία τα επεισόδια σε διαφορετικές στιγμές. Στην αρχή, κατά τη διάρκεια και στο τέλος του αγώνα».

Λεοντής: «Εννοείται για κροτίδες, φωτοβολίδες και διάφορα τέτοια».

Γιαννίκος: «Όλα αυτά είναι ασύνδετα μεταξύ τους και δεν επηρεάζει το ένα το άλλο».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιάννης Βούτλσης, ο οποίος χαρακτήρισε εσφαλμένη την άποψη του εισαγγελέα να χαρακτηριστούν ενιαία τα επεισόδια, καθώς και στο παρελθόν σε άλλα παιχνίδια υπάρχουν περισσότερα επεισόδια.
Εκεί υπήρξε παρέμβαση του προέδρου της επιτροπής και ρώτησε αν ο δικηγόρος του Ολυμπιακού εννοεί τον Παναθηναϊκό, για να πάρει την απάντηση: «Δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά και η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ».
Δηλώσεις μετά το τέλος της εκδίκασης έκανε ο Θοδωρής Γιαννίκος, ο οποίος τόνισε: «Ειναι σαφές ότι η απόφαση είναι διασταλτική. Θέσαμε τα όρια που ορίζει ο νόμος. Ενώ η διάταξη αναφέρει ως ευρείας κλίμακας τα επεισόδια που υπάρχει τραυματισμός ή εμπλοκή της αστυνομίας, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν περιέχει κάτι τέτοιο. Τα γεγονότα δεν συνδέονται μεταξύ τους».
Σε ερώτηση γιατί ο Ολυμπιακός κατέθεσε αντέφεση, τόνισε: «Ο λόγος είναι για να έχουμε την ικανοποίηση ότι η απόφαση δεν είναι σωστή και από νομικής πλευράς και να μειωθεί το πρόστιμο, που είναι μεγάλο για μεμονωμένα επεισόδια».

Onsports.gr